ÇÖZÜLDÜ Pentium E6300 | HD 6510 El Capitan Kurulum Sorunu

Bu konudaki mesaj 14 en iyi cevap olarak seçildi.

sakultakim

APPRENTICE
11 Mar 2019
40
0
1
19
Konya
Merhabalar, laptopuma başarılı kurulumdan sonra bilgisayarıma da kurmak istedim ama kurulum ekranına yine bir türlü ulaşamıyorum. USB'den boot ederken Apple logosunda yeniden başlıyor bilgisayar. Ekran kartımın kextlerini bulamadım ve masaüstü bilgisayarlarda ne gibi değişiklikler yapılır bilemiyorum

Sistemim;
  • Intel Pentium E6300
  • AMD HD 6510 DX11 1GB
  • 2+2 DDR2 RAM
  • ECS G31
 

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,366
429
1,851
28
Diyarbakır/Amed
Clover boot menüde iken boşluk tuşuna basıp, vebrose mode seçip, aldığın hatanın görselini paylaş. Amd HD6510 tanıtmak için bunları yapıp dene.
Kurulumdan sonra amd x3000, amd5000 controller ve amd 6000 controller kextlerini masaüstüne kopyala. Ardından dcpi menager uygulaması ile ekran kartının device ve vendor idleri bir yere not et. Amd x3000 ve amd 6000 controller kexleri sağ tıklayıp, paket içeriğini göster deyip, info.plist dosyasını tex editör ile aç. Device ve vendor idleri ekleyip kaydet. 0x675F1002 gibi. Daha sonra ise Config.plist dosyasını clover configrator ile aç. Smbios kimliğini iMac10,1 olarak ayarla. İnject ati, inject edid, load bios ve pact bios işaretli yada işaretsiz olarak deneme yap. Framebuffer olarak da Ipomoea yapıp dene. Olmaz ise amd hd6000 controller kextine eklediğin ekran kartı idleri silip, amd5000 controller kextine ekleyip kur. Bu sefer Framebuffer olarak Baboon yada Eulemur yapıp dene.
 

sakultakim

APPRENTICE
11 Mar 2019
40
0
1
19
Konya
verbose modda açınca ekranda sadece bi _ işareti var ve bi kaç saniye sonra restart atıyor kendisi. Hiçbir şekilde hata ifadesine ulaşamadım. Görüntüyü HDMI'dan alıyorum. VGA'da kullansam sonuç değişmiyor. Imm birde laptop imajını kullanıyorum. Bunun bir sakıncası olur mu?
 

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,366
429
1,851
28
Diyarbakır/Amed
OsxAptioFixDrv dosyaları değiştirip dene.
Ek olarak Amd fake id olarak 0x67501002 girip Framebuffer olarak da Ipomoea girip dene.
 

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,366
429
1,851
28
Diyarbakır/Amed
Efi/Clover/Drivers64 klasöründeki OsxAptioFixDrv (fix2, fix3 dosyasını, Driveroff klasöründen OsxAptioFixDrv (fix2, fix3) dosyaları birbiriyle değiştir. Yani Drivers64 klasöründe sadece bir tane OsxAptioFix dosyası olması lazım.
Yada bu konudaki Efi paketini ve bu config ile dene.
 

Ekli dosyalar

sakultakim

APPRENTICE
11 Mar 2019
40
0
1
19
Konya
Efi/Clover/Drivers64 klasöründeki OsxAptioFixDrv (fix2, fix3 dosyasını, Driveroff klasöründen OsxAptioFixDrv (fix2, fix3) dosyaları birbiriyle değiştir. Yani Drivers64 klasöründe sadece bir tane OsxAptioFix dosyası olması lazım.
Yada bu konudaki Efi paketini ve bu config ile dene.
Hocam öncesinde o arkadaşın paylaştığı efi klasörünü kullanarak denemiştim lakin sistem clover'dan sonra tahminimce mac os'a boot etmiyor. Tam boot edeceğiz sırada sistem yeniden başlıyor. Bu yüzden kurulum ekranına ulaşamadım henüz
Hocam verdiğiniz config dosyası da işe yaramadı
 
Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
18,480
4,423
4,401
Farklı USB portlarını denedin mi? Ek oalrak BIOS ayarlarını kontrol. et ve farklı bir USB'ye imajı yazdırıp deneme yap.
 

sakultakim

APPRENTICE
11 Mar 2019
40
0
1
19
Konya
Öneriniz sonrasında BIOS'da bir takım ayarlar yaptım ve sonunda ekranda yazı akışını görebildim. En son geldiğim nokta bu;
Yaptığım değişiklikler

--- Advanced Setup
  • * Virtualization Technology => Enabled
  • * Intel EIST => Disabled*
  • * Intel XD Bit => Enabled
  • * C1E => Enabled
--- Integrated Peripherals
  • * Onboard SATA Configuration => Enhanced
  • * Serial Port ve COM Port => Disabled
Efi/Clover/Drivers64 klasöründeki OsxAptioFixDrv (fix2, fix3 dosyasını, Driveroff klasöründen OsxAptioFixDrv (fix2, fix3) dosyaları birbiriyle değiştir. Yani Drivers64 klasöründe sadece bir tane OsxAptioFix dosyası olması lazım.
Yada bu konudaki Efi paketini ve bu config ile dene.
Config olarak @S10soz_21 hocamın verdiği config dosyasını, efi olarak da hocamın bahsettiği efi klasörünü kullandım.
 

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
18,480
4,423
4,401
SATA ile ilgili hata geliyor. SATA portlarını değiştirip deneme yap. Virtualization Technology kapat. Onboard SATA Configuration farklı ayarlar ile dene.
 

sakultakim

APPRENTICE
11 Mar 2019
40
0
1
19
Konya
Hocam ne yaptıysam çözüme ulaşamadım. Google'da anakartım için modlanmış BIOS olduğunu gördüm ve sözde arkadaşın belirttiğine göre ahci modunu eklemişler anakarta. Yüklemeli miyim sizce?
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
18,480
4,423
4,401
Hangi konundan bahsettiğini paylaşmadığın için bilmiyorum. Ancak BIOS modlama riskli iştir. BIOS moddan önce aşağıdaki kextleri bir dene ve Onboard SATA Configuration => Enhanced olarak ayarlı kalsın.
No AHCI fix.zip
 

sakultakim

APPRENTICE
11 Mar 2019
40
0
1
19
Konya
Bu Kext'i usb/efi/clover/kext/other klasörüne atıyorum değil mi?
Ekteki kextleri USB/EFI/Clover/Kext/Other yoluna kopyaladım lakin sonuç aynı
 
Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
18,480
4,423
4,401
Ek olarak şu konuda sana yardımcı olabilir:
 

sakultakim

APPRENTICE
11 Mar 2019
40
0
1
19
Konya
Hocam merhabalar, sorunumu hallettim. Önce USB belleğimi formatlayıp imajı tekrar yükledim. Daha sonra BIOS'u default ayarlara çekip, gerekli ayarları yaptım. Config olarak ise @S10soz_21 hocamın verdiği configi kullandım. Kurulum tamamlandı. Ama bir kaç sorum var.

-Kurulum tamamlandıktan sonra ekran bilgilerinde HD5000 serisi 1024MB olarak gözüküyor. Fakat ekran kartım başlıkta da belirttiğim gibi HD6510. Eğer kozmetik bir şey ise sorun yok.
-Çift monitör kullanmaktayım. Monitörlerimden birisi VGA diğeri HDMI ama görüntüyü HDMI'dan alamıyorum aksine VGA'dan görüntü geliyor. Hatta HDMI kablosunu sökünce VGA bağlı olan monitörümde gidiyor.
-Ses olarak elimde bir tane ses kartı var. Eski bir şey. Ama ondan ziyade sesi normalde HDMI üzerinden alıyordum. Şimdi HDMI çalışmadığı için ses alamayacak mıyım? Anakart üzerindeki ses çıkışlarım arızalı.
Eğer yeni konu açmam gerekiyorsa beni uyarabilirsiniz. :) Bu arada her şey için teşekkür ederim.
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
18,480
4,423
4,401
Bunun için aşağıdaki rehber sana yardımcı olacaktır:
 

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım
Hayır teşekkürler