ÇÖZÜLDÜ Probook Kurulum Sonrası Donanım Yükleyememe

sabankaradeniz

APPRENTICE
5 Eyl 2017
78
5
21
37
İyi akşamlar arkadaşlar. Biraz merak ve uzun uğraşlar sonucu aranıza katılmış bulunmaktayım. Probook laptopuma Sierra 10.12.6 kurulumunu başarı ile gerçekleştirdim ve açıldı.

Problemlerime gelirsek, internet yok (wifi ve lan dahil) ses yok, başlarken sadece usb ile açılıyor. (Multibeast ile kurulum yaptım)

Bilgisayarımın özellikleri resimdedir, sizden ricam bu özelliklere hangi config.list dosyasını yüklemem konusunda bana yardımcı olmanız, uğraştım ama yol kat edemedim. Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Resim eklemeyi unumuşum özür dilerim, donanım bilgilerim buradadır.

Ürün Özellikleri
Intel Core i7 3610QM 2.3 Turbo 3.3 GHz Quad Core
Intel 3. Nesil Core Platformu (Ivy Bridge)
Intel HM76 Mobile yongaseti
8 GB DDR3 SODIMM, 16 GB Bellek desteği
750 GB SATA 2,5" Disk
2 GB GeForce GT630M Ekran Kartı
1 GB DDR3 Ayrılmış Video Belleği
DirectX 11 desteği, VGA + HDMI 1.4
15.6" 1366 x 768 16:9 LED Ekran
DVDRW +/- Dual Layer Sürücü
9-in-1 Çoklu Kart Okuyucu
2 x USB 3.0
1 x USB 2.0
1 x eSATA
Bluetooth 3.0
802.11 b/g/n Wireless
Gigabit Lan
Q Türkçe Klavye, Numerik Pad, Sıvı Yalıtımlı
Multi-Point Touch Pad
1.3 MP Webcam
Stereo Hoparlör
THX ThrStudio Pro
Dahili Mikrofon
1 x Mikrofon Girişi
1 x Hoparlör Çıkışı
2.6 Kg
6 Hücreli Batarya
90W Adaptör
Kensington Kilidi
FreeDos

Biraz daha kurcalarken "kext" sitesi buldum. KCPM Utility Pro ile kexti yükledim ve artık internetime kavuştum. Benim gibi LAN da sıkıntı yaşayan arkadaşlar olursa; olarila.com sitesindeki textleri deneyerek sorunlarını çözebilirler. Bu arada hala Flash olmadan başlatama ma sorunun çözebilmiş değilim. Eğer bu sorun içinde bir çözüm bulursam sizinle paylaşırım. Teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
USB olmadan boot etmek eğer Multibeast kullandıysan, Windows Diski Bölüp OS X kurulumu yaptığında Clover boot loader çalışmayacaktır. Eğer kurulumu dediğim gibi yaptıysan ve Windows'un WEFI bölüntüsü varsa aşağıdaki videoyu seyretmeni tavsiye ederim. Video rehberde Windows yanına Clover Bootloader nasıl ekleyeceğini gösteriyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: sabankaradeniz

sabankaradeniz

APPRENTICE
5 Eyl 2017
78
5
21
37
Teşekkür ederim bu video ile usb olmadan boot etmeyi başardım. Ancak şimdi yüklenirken elma logosuna geldiğinde yarıya kadar yükleniyor orada kalıyor, sizde neden kaynaklanabilir?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Eğer USB ile sorunsuz boot ediyor ama bootloader kurduktan sonra edemiyorsan USB içindeki Dosyalarını EFI / NO NAME içindeji Clover klasörü içine koyduğuna emin ol. Bu dosyalar;
Config.plist, Kexts, Drivers64UEFI olmalı. Ek olarak sistemi -v komutu ile boot edip hatanın ekran görüntüsünü paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sabankaradeniz

APPRENTICE
5 Eyl 2017
78
5
21
37
Multibeast ile tekrar kurulum yaptıktan sonra, bu sorunda düzeldi teşekkür ederim. Sadece sesi aktif hale getiremedim çeşitli kextlerle bulmaya çalışıyorum. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: sabankaradeniz

sabankaradeniz

APPRENTICE
5 Eyl 2017
78
5
21
37
Programı indirdim ve aynen dediğiniz gibi yaptım, ancak yine olmadı. İlk yaptığım kurulumda ilginç bir şekilde ses geliyordu, ancak sonradan gelmemeye başladı.

Son güncelleme 07/90/2017 16:36

An itibari ile ses kartım aktif hale gelmiştir. Şuan çalışmayan tek aksam touchpad kaldı onun içinde araştırmalarımı yapmaktayım.

Son güncelleme 08/09/2017 00:42
Arkadaşlar an itibari ile touchpad çalışır hale geldi ELAN and FocalTech (Smart Touchpad) driver Issues - Smart Touchpad - OSXLatitude Forum adresinden indirdiğim kext ile çözdüm. Sanırım çalışmayan aksamım kalmadı wi-fi yi görmüyori harici wi-fi kullanıyorum, ancak bildiğim kadarıyla wi-fi genel olarak çalışmıyor. Müsait bir zamanımda düzenleyip başarılı kurulum olarak konu açmayı planlıyorum, benimle aynı sisteme sahip olup kurulum yapmaya çalışanlara yardımcı olacaktır. montezuma'ya ayrıca teşekkür ederim destekleri için, MacOs inanılmaz keyifli :)

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler