Terminal üzerinden EFI mount etme işini bir çok kişinin bilmediğini görüyorum. Farklı programlar ile işi halletmeye çalışıyorlar.
Eğer sistemde başka EFI bölümü içeren disk yoksa "usb kurulum diski gibi" EFI bölümünü mount etmek isterseniz
terminal açıp
"diskutil mount EFI"
yazmanız yeterlidir.
Eğer macOS kurulum USB belleğiniz de takılı iken dilediğiniz bir EFI bölümünü mount etmek isterseniz terminale:
diskutil list yazdıktan sonra çıkan listedeki EFI bölümünün IDENTIFIER başlığı altındaki disk numarasını,
diskutil mount "disk numarası" şeklinde yazmanız yeterlidir.
Örnek;
Ben USB kurulum diskimdeki EFI bölümünü mount etmek istiyorsam;
diskutil mount disk2s1 yazmam yeterlidir.
Eğer harddiskimdeki EFI bölümünü mount etmek isteseydim diskutil mount disk0s1 yazmalıydım.
Sürücüyü çıkarmak içinse mount yerine unmount yazmam yeterli gelecekti. Yahut sürücüyü FINDER üzerinden sağ tıklayıp çıkar da diyebilirsiniz.
Eğer sistemde başka EFI bölümü içeren disk yoksa "usb kurulum diski gibi" EFI bölümünü mount etmek isterseniz
terminal açıp
"diskutil mount EFI"
yazmanız yeterlidir.
Eğer macOS kurulum USB belleğiniz de takılı iken dilediğiniz bir EFI bölümünü mount etmek isterseniz terminale:
diskutil list yazdıktan sonra çıkan listedeki EFI bölümünün IDENTIFIER başlığı altındaki disk numarasını,
diskutil mount "disk numarası" şeklinde yazmanız yeterlidir.
Örnek;
Ben USB kurulum diskimdeki EFI bölümünü mount etmek istiyorsam;
diskutil mount disk2s1 yazmam yeterlidir.
Eğer harddiskimdeki EFI bölümünü mount etmek isteseydim diskutil mount disk0s1 yazmalıydım.
Sürücüyü çıkarmak içinse mount yerine unmount yazmam yeterli gelecekti. Yahut sürücüyü FINDER üzerinden sağ tıklayıp çıkar da diyebilirsiniz.
- Anakart Modeli
- ASUS Z170-A
- İşlemci Modeli
- i7-6700K
- Grafik Kartı
- Skylake HD 530
- Ağ Aygıtları
- i219-V
- Disk ve RAM
- 256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz