Q9400 | Nvidia 9600GT High Sierra Kurulum Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

shanoglu60

APPRENTICE
13 Nis 2018
23
0
0
32
İSTANBUL
Flasha yazıdırdığın imajın içinde confing dosyaları adında bir klasör var onun içinde sistemine uygun olan dosyayı bulup koyala(örneğin: confing_4600) hangisi uygun ise sistemine kopyalayıp yine flash bellek içinde clover içine at bu konumda ismi sadece confing olan dosyayı silip kendi sistemine uygun olan confıng dosyasının adını sadece confing olacak şekilde düzenle kurulumu tekrar gerçekleştir.
Aynı sorun bende de var ekran kartım nvidia 9600gt 3 kez kurulum yaptım. Her defasında yasak işareti çıktı. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Üstelik birşey dikkati mi çekti. Bu 3 kez kurulum da karşıma dil seçeneği felan da çıkmadı. Hep ingilizce olarak kurulum yapmaya çalıştım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Aynı sorun bende de var ekran kartım nvidia 9600gt 3 kez kurulum yaptım. Her defasında yasak işareti çıktı. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Üstelik birşey dikkati mi çekti. Bu 3 kez kurulum da karşıma dil seçeneği felan da çıkmadı. Hep ingilizce olarak kurulum yapmaya çalıştım.
Grafik kartın eski. Muhtemelen bu kartın bağlı olduğu PC 'de eski. Kurulum denemeden önce Hackintosh uyumluluğu hakkında konu açsan sana söylerdik kurulabilir ya da kurulmaz. Sende boşuna uğraşmamış olurdun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

shanoglu60

APPRENTICE
13 Nis 2018
23
0
0
32
İSTANBUL
Grafik kartın eski. Muhtemelen bu kartın bağlı olduğu PC 'de eski. Kurulum denemeden önce Hackintosh uyumluluğu hakkında konu açsan sana söylerdik kurulabilir ya da kurulmaz. Sende boşuna uğraşmamış olurdun.
2009 yılında topladım bilgisayarı ama bazı oyunları açabiliyor. Mesela GTA V rahatlıkla açıyor. Peki sizin bana tavsiye edeceğiniz, benim bu sisteme uygun hackintosh var mı? Bu videoda arkadaşın birisi benim sisteminden daha kötü sisteme mac os kurmuş ama hangi sürümünün olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Tekrar yazarak: grafik kartın eski. Ayrıca paylaştığın videoya baktın mı dikkatlice? Orada kurulum yapılan macOS sürümü Mavericks. Yani High Sierra değil. Hangi adımları uyguluyorsun, kullandığın bot komutları nelerdir bununla ilgili de bir bilgi vermelisin.
Son olarak ta; Bu konu kurulum sorunları için değil. Bunu özellikle ilk mesajda belirttim. O yüzden konunu taşıdım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

shanoglu60

APPRENTICE
13 Nis 2018
23
0
0
32
İSTANBUL
Tekrar yazarak: grafik kartın eski. Ayrıca paylaştığın videoya baktın mı dikkatlice? Orada kurulum yapılan macOS sürümü Mavericks. Yani High Sierra değil. Hangi adımları uyguluyorsun, kullandığın bot komutları nelerdir bununla ilgili de bir bilgi vermelisin.
Son olarak ta; Bu konu kurulum sorunları için değil. Bunu özellikle ilk mesajda belirttim. O yüzden konunu taşıdım.
Evet biliyorum Mavericks kuruyor. Bende diyorum ki benim bu sistemime hangisi iyi gider. Mavericks 10.9.5 sürümünü indirdim. Onu kuracağım. Kurulum yapmadan önce, uygulayacağım adım nedir ? Bios ayarlarını biliyorum onları yapacağım. Ondan sonra başka ayar yapacak mıyım?

emresamna

JEDI
27 Şub 2018
265
70
301
Evet biliyorum Mavericks kuruyor. Bende diyorum ki benim bu sistemime hangisi iyi gider. Mavericks 10.9.5 sürümünü indirdim. Onu kuracağım. Kurulum yapmadan önce, uygulayacağım adım nedir ? Bios ayarlarını biliyorum onları yapacağım. Ondan sonra başka ayar yapacak mıyım?
Yeni konu aç sistem bilgilerini içeren bu konu altında cevap alamazsın sorularına.

Laptop Modeli
HP Pavilion 15-dk2000
Anakart Modeli
HP 88E5
İşlemci Modeli
Intel Core i5 -11300H Tiger Lake-H35 @ 3.10GHz
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics - RTX 3050 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
RTL8852AE & WN722N v3
Disk ve RAM
2x4GB 3200MHz & 512 GB NVMe SSD, 1 TB HDD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Sierra ve öncesi ile denemeler yapabilirsin. Ancak dediğim gibi önündeki en büyük engel grafik kartın olabilir. Config içinde Inject Nvidia işaretlemeyi unutma.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

shanoglu60

APPRENTICE
13 Nis 2018
23
0
0
32
İSTANBUL
Sierra ve öncesi ile denemeler yapabilirsin. Ancak dediğim gibi önündeki en büyük engel grafik kartın olabilir. Config içinde Inject Nvidia işaretlemeyi unutma.
Inject Nvidia Options dedikten sonra işaretlemiştim.

Çok şükür en sonunda, Mavericks 10.9.5 sürümünü kurdum. Güncellemeleri yaptım. FakeSMC kurdum. Multibeast programı ile gerekli olan driverleri kurdum. Hatta ekran kartımı bile tanıdı. Nvidia 9600GT 1024 MB olarak gözüküyor. Tek sorunum ise Windows 10' da kullandığım 1920x1080 ve 1680x1050 çözünürlüğü nedense ekran çözünürlüğü listesinde yok. Multibeast programı ile 1080p olan seçeneği ve GraphicsEnabler=Yes seçeneğini seçtim. Yeniden başlattım maalesef istediğim çözünürlüğü elde edemedim. Diğer sorunum ise halen Mavericks OS yi USB' den boot ederek açıyorum. Bir de boot ekranı geldiğinde siyah yazılar değil de, hardisk apple işareti olan temalı birşey istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

iMac 12.2
Mavericks 10.9.5

rOG4pV.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Konu kilitlendi.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler