ÇÖZÜLDÜ R5 3500X RX 5500XT Sistemde Hackintosh Kurulumunda "Failed to load configuration" Hatası

Batuhan1086

APPRENTICE
29 Ocak 2023
4
1
21
Merhaba,

Hackintosh kurulumu yapmak için ilk olarak Monterey 12.6.2 imaj dosyasını indirdim. Daha sonra imaj sayfasının bulunduğu OpenCore EFI indirmesini yaptım. Ve imaj dosyasını USB'me balenaEtcher ile yazdırdım. Yazdırma işleminden sonra OpenCore 0.8.7 dosyasının içindeki EFI ve OC klasörünü USB belleğimdeki EFI klasörünün içindeki OC EFI klasörleri ile değiştirdim. BIOS ayarlarını yapıp kurulumu geçecektim ama ne yaparsam yapayım OC: Failed to load Configuration hatası alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Diskimin içinde bu dosyalar var config olarak yanlış seçmiş olabilir miyim?

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
OC EFI yazan D: diskinin isimi EFI olarak değiştirin.
Dosyalarınızda bir sorun görünmüyor. Bu şekilde boot etmesi gerekiyor ama yanlış yapılandırma dosyaları da seçmiş olabilirsiniz.
Bu bağlantıdaki dosyayı indirip deneyin.

Ryzentosh OpenCore 0.8.8 Core 6

Bios ayarlarını gösterildiği gibi yapın.

BIOS Ayarları (AMD Ryzen)

• Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • CSM(Bu seçenek açık olduğunda GPU’nun gIO gibi hatalar vermesi muhtemeldir. Eğer hata alırsanız kapayın.)
    • 3990X kullanıcıları için özel not: macOS macOS hali hazırda kernel içinde 64 threads’den fazlasını desteklemiyor, ve eğer daha fazla tespit ederse kernel panic verecektir. 3990X işlemcisi 128 threads’e sahip ve bunun yarısının devre dışı bırakılması gerekiyor. Biz bu durumlarda BIOS içinde Hyper Threading ayarının devre dışı bırakılmasını öneriyoruz.
  • Enable
    • Above 4G decodingKesinlikle açık olmalı, Eğer bu seçenepi bulamadıysan boot-args kısmına npci=0x2000 komutunu ekle. Bu seçenek açıkken npci komutunu kullanmayın. )
      • Eğer Gigabyte/Aorus ya da AsRock bir anakart kullanıyorsanız, bu seçenek belki bazı sürücülerinizi bozabilir(Ethernet vb.) ya da diğer OS’ları boot edemeyebilirsiniz, Eğer bu olursa bu seçeceği devredışı bırakın ve bu seçenek yerine npci komutunu kullanın.
      • 2020+ BIOS Notları: Above4G seçeneği açıldığında, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR Desteği, bazı X570 ve daha yeni anakartlarda kullanılabilir hale gelebilir. Lütfen bunun Otomatik olarak ayarlanmak yerine Devre Dışı olduğundan emin olun.
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • SATA Mode: AHCI

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Batuhan1086

Batuhan1086

APPRENTICE
29 Ocak 2023
4
1
21
OC EFI yazan D: diskinin isimi EFI olarak değiştirin.
Dosyalarınızda bir sorun görünmüyor. Bu şekilde boot etmesi gerekiyor ama yanlış yapılandırma dosyaları da seçmiş olabilirsiniz.
Bu bağlantıdaki dosyayı indirip deneyin.

Ryzentosh OpenCore 0.8.8 Core 6

Bios ayarlarını gösterildiği gibi yapın.

BIOS Ayarları (AMD Ryzen)

• Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  • Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • CSM(Bu seçenek açık olduğunda GPU’nun gIO gibi hatalar vermesi muhtemeldir. Eğer hata alırsanız kapayın.)
    • 3990X kullanıcıları için özel not: macOS macOS hali hazırda kernel içinde 64 threads’den fazlasını desteklemiyor, ve eğer daha fazla tespit ederse kernel panic verecektir. 3990X işlemcisi 128 threads’e sahip ve bunun yarısının devre dışı bırakılması gerekiyor. Biz bu durumlarda BIOS içinde Hyper Threading ayarının devre dışı bırakılmasını öneriyoruz.
  • Enable
    • Above 4G decodingKesinlikle açık olmalı, Eğer bu seçenepi bulamadıysan boot-args kısmına npci=0x2000 komutunu ekle. Bu seçenek açıkken npci komutunu kullanmayın. )
      • Eğer Gigabyte/Aorus ya da AsRock bir anakart kullanıyorsanız, bu seçenek belki bazı sürücülerinizi bozabilir(Ethernet vb.) ya da diğer OS’ları boot edemeyebilirsiniz, Eğer bu olursa bu seçeceği devredışı bırakın ve bu seçenek yerine npci komutunu kullanın.
      • 2020+ BIOS Notları: Above4G seçeneği açıldığında, Yeniden Boyutlandırılabilir BAR Desteği, bazı X570 ve daha yeni anakartlarda kullanılabilir hale gelebilir. Lütfen bunun Otomatik olarak ayarlanmak yerine Devre Dışı olduğundan emin olun.
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • SATA Mode: AHCI
Hocam çok teşekkür ederim dediğinizi uyguladığımda kurulum ekranı geldi ancak şimdi böyle kaldı kalması normal mi?
Beklemem mi gerekiyor yoksa normal olmayan bir durum mu var?

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Ne kadardır bu ekranda? Biraz bekleyin 10-20 gözlemleyin. Eğer boot etmesi duruyorsa ekran paylaşın ama boot ederken satırlar ilerliyorsa cihaza karışmayın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

Batuhan1086

APPRENTICE
29 Ocak 2023
4
1
21
Mesaj yazdığınız an denemiştim hocam hemen 10 dakika kadar oldu ilerleme yok hiçbir şekilde. 15 de kalıyor böyle

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Yukarıda paylaştığım EFI ve Ekteki config ile deneyelim.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler