RAID İle Hackintosh'ta Disk Gözükmeme Sorunu

empiredragon

APPRENTICE
27 Eyl 2017
53
1
0
29
Merhabalar.
Sitenizden indirdiğim macOS 10.12.6 imajıyla kurulum yapmaya çalışıyordum. Kurlum ekranında disk seçme yerine gelene kadar sorun yoktu ancak disk seçme yerinde Paragon ayırdığım Apple HFS bölümü gözükmüyordu. Aslında nedenini tahmin edebiliyorum. SATA: AHCI yerine SATA: RAID olması. Şİmdi sorabilirsiniz neden sorunu biliyorsanız AHCI mod a almıyorsun diye. Sorun da orada. AHCI mod a alırken bir uyarı veriyor ve ben bu uyarıyı şimdi hatırlamıyorum ama tehlikeli olduğu tarzında bir şeyler diyordu. Neyse şimdi ben eğer AHCI moda alırsam SSD de kurulu hazır gelen Windows 10 a herhangi bir şey olur mu?
Sonuçta lisanslı işletim sistemi :) Ama benim tercihim eğer AHCI moda almadan yapabilme şansım varsa o şekilde yapmak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
@montezuma

egedemiralay

APPRENTICE
25 Eyl 2017
12
0
1
Eğer windows ürün kodunu bir yere yazar veya kaydedersen, daha sonra öncekiyle tekrar aynı windows sürümünü kurup ürün kodunu tekrar girersen, aynı lisans ile kullanmaya devam edersin.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Aorus 15G KC
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10870H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 iGPU & Nvidia RTX 3060
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller & Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
500GB SSD & 16GB RAM

empiredragon

APPRENTICE
27 Eyl 2017
53
1
0
29
@montezuma ben laptop u bir çılgınlık yapıp AHCI moda aldım ve sorun çıkmadı rahat bir nefes aldım. Ama bu sefer Harddisk seçme ekranına geldiğimde hiçbirşey gözükmüyor. Neden olabilir?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

empiredragon

APPRENTICE
27 Eyl 2017
53
1
0
29
Artık gerçekten sıkıldığım için gittim ve yeni 16 GB lik falsh aldım. (Öncekini sd cart to usb aygıtıydı). Sıfırdan yazdırdım denedim ve yasak işareti çıktı. Çok can sıkıcı. Efi nin içindeki hd 630 config'iylede denedim.