Hiçbir layout id uymadı hiçbir şekilde…
Excalibur G770 Comet Lake GT2 i5-10300H
Realtek ALC255
Wifi Intel AX201
Excalibur G770 Comet Lake GT2 i5-10300H
Realtek ALC255
Wifi Intel AX201
Hocam hepsini denedim onların voodoohda ile bile denedim sddt falan patchleri de yaptım ioregisteryde de gözüküyor zaten ses kartı tanımlanıyor sadece ses gelmiyor mikrofon çalışıyorBu kart ALC id 3, 13, 17, 27, 28 codek değerlerinden biriyle çalışması gerekir.
Hackintool ile Ses sekmesine gel ve hangi kartları görüyor görsel paylaş.
Ek olarak: Bu rehbere bak yapamazsan config paylaş.
OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hemen atıyorum hocam bilgisayarı açıpHackintool ses sekmesi kartı nasıl görüyor?
Gönderdim hocam 1 den 37 ye kadar denedim 66 99 69 255 86 hepsini denedimHackintool ses sekmesi kartı nasıl görüyor?
layout id 71
görüyorsan bunu da dene.ACPI
kısmıdna SSDT-HPET.aml
dosyasını pasife al ve yine ACPI > Patch
kısmından Rename HDAS to HDEF (Audio)
yamasını pasife al ve yeniden paşlatmada reset nvram yaparak kontol et.hocam gene olmadı...ACPI
kısmıdnaSSDT-HPET.aml
dosyasını pasife al ve yineACPI > Patch
kısmındanRename HDAS to HDEF (Audio)
yamasını pasife al ve yeniden paşlatmada reset nvram yaparak kontol et.
Senin durumunda ses kartının macos tarafından algılandığı ve çalıştığı görülüyor. Yani macOS sesi alabildiğini düşünüyor.
Usb kulaklık var hocam sorun olur muAslında olmuş gibi görünüyor. Yani sağladığın görsellerden macOS ses görüyor. Sadece hoperlörden ses alamıyorsun. Peki kulaklık bağlayıp deneme imkanın var mı?
Jak girişli kulaklığım maalesef yok hocam usbliyi bi deneyeyimOlabilir ama ses jakını denemek istiyordum. USB dijital ses olduğu için verebilir. Analaog tarafı nasıl anlamak istedim.
Usb kulaklık ses aldı hocamOlabilir ama ses jakını denemek istiyordum. USB dijital ses olduğu için verebilir. Analaog tarafı nasıl anlamak istedim.
Hocam çözüm nedir dahili hoperloreNvram ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Genel olarak Casper cihazlar bios sınırlaması nedeniyle hackintosh için illa ki bir sorun çıkaracak. (bu durum şahsi kanaatimdir.)
Sistem sesi tanıyor ve ses vermiyorsa ve bu durum kext kaynaklı ise kext güncellendiğinde düzelir. Zira bu hataların çoğu bildiriliyor. Ama ben bu aşamada sorunun kext kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Her zaman Kextlerin en güncel sürümlerini kullanarak dene.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.