ÇÖZÜLDÜ Realtek ALC892 Codec Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
Merhabalar ses kartı tanıtımı için örnekleriniz mevcut mudur. Aşağıda ki link de ESP Mounter Pro link öldüğünden devam edip test edemedim. Tekrardan teşekkürler.
Sierra Realtek AppleHDA Ses Çalıştırmak | osxinfo

Bir yerden ses kext buldum yükledim, Hackintosh açılırken makine çat diye kapanıyor çok ilginç USB Boot ederek denerken de aynı sorun CPU halted kısmını gördüm. Sorun neden olabilir?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Merhabalar ses kartı tanıtımı için örnekleriniz mevcut mudur. Aşağıda ki link de ESP Mounter Pro link öldüğünden devam edip test edemedim. Tekrardan teşekkürler.
Sierra Realtek AppleHDA Ses Çalıştırmak | osxinfo

Bir yerden ses kext buldum yükledim, Hackintosh açılırken makine çat diye kapanıyor çok ilginç USB Boot ederek denerken de aynı sorun CPU halted kısmını gördüm. Sorun neden olabilir?
Merhaba öncelikle bildiriminiz için teşekkür ederiz, link tekrar dan düzenlenmiştir.

Konunuza gelecek olur isek, muhtemelen kurduğunuz kextler sistem çakışmasına yol açtığı için, cihazının Boot esnasın da kapanıyor. TransMac ile kurduğunuz kext silip, konuda ki yönergeyi takip ederek tekrar deneyin lütfen.

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
ne yaptıysam düzelmedi tekrar kurulumdan başka çare yok şuan tekrar kuruyorum. işletm bitince ve ses kısmına geldiğinde yenilemiş olduğunuz linkten tekrar yüklemeleri yapıp sonucu sizlerle paylaşıyor olacam. Bu kurulum benim için namus meselesidir :D

• Like
Tepkiler: montezuma

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
kurdum herşey tamamen seside yukledi ama ses çıkmıyor ona tekrar bakcam fakat efi dosyasını bulamıyorum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Windows yanına kurulum yaptıysan EFI, HDD kök dizini içinde oluşmuştur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Eğer ayrı olarak kurduysan EFI boluntusu oluşmuştur. Clover bootloader kurulumu yaptın mi? Yaptıysan hangi ayarlar ile kurulumunu yaptın? Zira UEFI , ya da GPT formatlı diskler için yapılan Clover bootloader kurulumunda, kurulum sonrası EFI bölüntüsü otomatik olarak boot edilir.
Kim dizin OS X kurulu HDD, bilgisayarım/ OS X Kurulu bölüm şeklinde.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
Eğer ayrı olarak kurduysan EFI boluntusu oluşmuştur. Clover bootloader kurulumu yaptın mi? Yaptıysan hangi ayarlar ile kurulumunu yaptın? Zira UEFI , ya da GPT formatlı diskler için yapılan Clover bootloader kurulumunda, kurulum sonrası EFI bölüntüsü otomatik olarak boot edilir.
Kim dizin OS X kurulu HDD, bilgisayarım/ OS X Kurulu bölüm şeklinde.
UEFİ olarak clover yaptım

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
O zaman Clover bootloader kurulumu sonrası EFI bölüntüsü mount edilmiş olması lazım. Finder / Side bar içinde kontrol eder misin?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
O zaman Clover bootloader kurulumu sonrası EFI bölüntüsü mount edilmiş olması lazım. Finder / Side bar içinde kontrol eder misin?
teşekkürler efı olarak arattığımda çıkartabildim şuan 1 kaç ayar daha değiştirdim ekran kartını görüyoru fakat mb 0 :) onu düzeltikten sonra ses kartını kontrol edeceğim

yaşadğım sorunun bire bir aynısını yaşamış ve çözmüş arkadaş [Çözüldü] GTX 750 TI Kurulum Sorunu | osxinfo

hocam vram 0 nerede yer alıyor ? incecjt kaldır demişsin clover configürasyonunda graphic kısmında inject invdia kaldırdım olmadı

malesef ses sorunumu çözemedim bu ses sorunu yüzünden sierra sürekli kendini resetliyor :) sabah kapanıyordu açılmıyor haftaya tekrar deniycem ..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
malesef ses sorunumu çözemedim bu ses sorunu yüzünden sierra sürekli kendini resetliyor :) sabah kapanıyordu açılmıyor haftaya tekrar deniycem ..
AppleALC kext kernel panic hatasına sebep olmaz. Kurulum adımlarını doğru uyguladın mı? Mesela sisteminde farklı Ses kextleri kurulumu yaptın mı? VoodooHDA, RealtekALC gibi.
teşekkürler efı olarak arattığımda çıkartabildim şuan 1 kaç ayar daha değiştirdim ekran kartını görüyoru fakat mb 0 :) onu düzeltikten sonra ses kartını kontrol edeceğim
yaşadğım sorunun bire bir aynısını yaşamış ve çözmüş arkadaş [Çözüldü] GTX 750 TI Kurulum Sorunu | osxinfo
hocam vram 0 nerede yer alıyor ? incecjt kaldır demişsin clover configürasyonunda graphic kısmında inject invdia kaldırdım olmadı
Konu AlC 892 hakkında. ;) Sistem bilgilerini de içeren yeni bir konu açarsan daha iyi olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
AppleALC kext kernel panic hatasına sebep olmaz. Kurulum adımlarını doğru uyguladın mı? Mesela sisteminde farklı Ses kextleri kurulumu yaptın mı? VoodooHDA, RealtekALC gibi.

Konu AlC 892 hakkında. ;) Sistem bilgilerini de içeren yeni bir konu açarsan daha iyi olur.
Hocam ilk sorun adına evet farklı ses kextleri kurulumuda yaptım büyük olasalıkla ondan kaynaklı.

Diğer konuya gelince hafta sonu tekrar eve geçtiğinde 0 kurulum sonrası ekran kartında aynı sorun ile karşılaşır isem sistem bilgileri dahilinde konu açıyor olacağım ilginize teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Bak hatta şöyle dene; AppleALC kextlerini USB / EFI / Kexts / Others içine koy. Ardından yine USB içindeki config.plist dosyasında, AppleALC rehberdeki config için gerekli düzenlemeleri yap. Ve kuruluma başla. Eğer bir sorun olmaz ise kurulumdan sonra ses hazır çalışmış olacak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
Bak hatta şöyle dene; AppleALC kextlerini USB / EFI / Kexts / Others içine koy. Ardından yine USB içindeki config.plist dosyasında, AppleALC rehberdeki config için gerekli düzenlemeleri yap. Ve kuruluma başla. Eğer bir sorun olmaz ise kurulumdan sonra ses hazır çalışmış olacak.
hocam süpersin bu mantıklı geldi çünkü multibeast tüm driverlerları sesi dahi başarılı yüklememe rağmen ses çalışmıyordu böylelikle aktif olacaktır hafta sonu muhakkak deniyeceğim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
hocam süpersin bu mantıklı geldi çünkü multibeast tüm driverlerları sesi dahi başarılı yüklememe rağmen ses çalışmıyordu böylelikle aktif olacaktır hafta sonu muhakkak deniycem
AppleALC'nin güzel tarafı bu. Kurulumda çalışıyor. Mesala gecen hafta yeniden kurulum yaptım. AppleALC kext'i USB / EFI içine koydum. Kurulumu yaptım ve sonuç; Ses çalışıyor. :D

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
AppleALC'nin güzel tarafı bu. Kurulumda çalışıyor. Mesala gecen hafta yeniden kurulum yaptım. AppleALC kext'i USB / EFI içine koydum. Kurulumu yaptım ve sonuç; Ses çalışıyor. :D
:) tekrardan teşekkürler hafta sonu muhakak sonucu buradan bildireceğim

hocam malesef ses olmadı kext dosyasını indirip direk other. içine attım ve config liste text dosyanda belirtmiş olduğunuz satrı girdim usb' den kurulum yaptım olmadı :( ve ekran kartı tekrar 0 mb göstermekte. sistem msı z170 gigabyte gtx 750ti i7 6. nesil skylake 16gb ram

usb kulaklıkla ses çıkışı alabildim 2+1 ses siteminden ses almak adına cihazı yeniden başlattım fakat sonrasında usb kulaklıktanda ses alamadım bu neyden kaynaklıdır.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
hocam malesef ses olmadı kext dosyasını indirip direk other. içine attım ve config liste text dosyanda belirtmiş olduğunuz satrı girdim usb' den kurulum yaptım olmadı
Rehberde anlatıldığı gibi Config dosyanda HDAS / HDEF yamasını ve Devices / Audio= Inject içinde, rehberde ki tabloda senin kodeğe uygun Layout-ID'leri girdin mi?
Ekran kartı için senin OS X sürümüne uygun NVIDIA Web Driver kurulumu yaptığına emin ol. Ek olarak Config içinde Inject Intel işaretli ise işaretsiz dene. Ayrıca BIOS içinde CSM= Disable ya da Enable seçeneklerini dene.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zaf3rOSX

APPRENTICE
22 Şub 2017
25
4
0
35
Rehberde anlatıldığı gibi Config dosyanda HDAS / HDEF yamasını ve Devices / Audio= Inject içinde, rehberde ki tabloda senin kodeğe uygun Layout-ID'leri girdin mi?
Ekran kartı için senin OS X sürümüne uygun NVIDIA Web Driver kurulumu yaptığına emin ol. Ek olarak Config içinde Inject Intel işaretli ise işaretsiz dene. Ayrıca BIOS içinde CSM= Disable ya da Enable seçeneklerini dene.
hocam inject kaldırınca ekran kartı çözüldü teşekkürler. fakat ses olayını bir türlü beceremedim hdas /hdef yamasını nasıl nerden indiricez anlamadım alc892 linklerden 1,2,3 vs indirdikten sonra nasıl yol çizersem çiziyim patlıyor layout - ıd nasıl anlıycam onu dahi anlamadım sana zahmet olmaz ise basit bir dille anlatman mümkün mü? ses kartı alc892

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
hdas /hdef yamasını nasıl nerden indiricez anlamadım
Config dosyanı Clover Configurator güncel sürümü ile aç.
ACPI / Fixes altında "List of Patches" göreceksin. Buradan HDAS / HDEF seçip dene.
Screen Shot 2017-03-10 at 23.31.11.png

Layout_ID içine yine Config / Devices Sekmesine gideceksin. Rehberdeki tabloda senin koek için uygun Kodek numaralarını deneyeceksin.
Screen Shot 2017-03-10 at 23.34.07.png

Screen Shot 2017-03-10 at 23.37.36.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...