ÇÖZÜLDÜ RealtekRTL8111 Ethernet Sorunu

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
44
Tarafımca yapılan aşağıdaki kurulumu 21 şubattan beri sorunsuz kullanıyorum. Bugün ilginç birşey başıma geldi. RealtekRTL8111 model ethernet kartım durduk yere bağlantıdan düşmeye başladı. Sonrasında DHCP den ip alamamaya başladı. Firewall - Router - Switch ve Kablo kontrollerini yaptım ve bu tarafta sorun bulamadım. TP-LINK UE330 USB 3.0 3-PORT HUB VE GIGABIT ETHERNET ADAPTÖR İKİSİ BİR ARADA USB ADAPTÖR | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji bu ürünü bilgisayara bağladım ve ethernet kablosunu bağladım ve sorunsuz çalıştı. Onboard realtek kartta nasıl bir sorun olabilir ki bu bağlantı sorununu yaşamama sebeb olabilir. Acaba kext dosyası mı bozuldu? Nasıl bir yol izleyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

[Başarılı Kurulum] Lenovo Z50-70 - Sierra kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Ek olarak aldığım hatanın adı : ethernet takılı ama bilgisayarınızın ip adresi yok.

DHCP ile ilgili herşeyi kontrol ettim ama hiç bir gelişme yok.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
44
Kexti silip tekrar denedin mi?
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x...ads/RehabMan-Realtek-Network-v2-2017-0322.zip
Ek olarak iMessage rehberindeki network ayarlarını sıfırlayıp tekrar deneme yap.
Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek

Onu da yaptım. Sildim cache update restartlar felan. Enteresan şekilde hiç biri olmadı. Denemediğim şey kalmadı. External ethernet bağladım. Sıkıntı yok.

Bugün yaptığım denemeler sonucu : 8 defa kext yükledim. Update ve rebuildin sayısı yok. En az 15 defa restart sonrasında çay içmeye dışarı çıktım. Giderken makinayı yeniden başlattım. Kendi kendine ip aldı. Neden kaynaklandığını bulamadım. Bu olayı çözülmemiş sayıyorum çünkü neden kaynaklı belli değil. Tamamen gizemini koruyor benim için.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Kexti düzenleyip yeniden derledim. Bir daha dener misin;

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli