RX 5700XT ve AMD Ryzen 5 3600XT Masaüstü Sistemim Hangi MacOS sürümü ile uyumlu?

SupEX

APPRENTICE
5 Ocak 2022
7
1
21
İşlemci = Amd Ryzen 5 3600XT
Anakart = Asus Tuf B550-Plus
EkranKartı = Amd RX 5700XT
2 X Ram = GSkill RipJaws 3600MHZ 8GB
SSD = XPG SX8200 Pro 256GB
SSD = SanDisk Ultra M.2 NVMe 3d 500GB
3 X HDD = Seagate 7200RPM 3TB

Bu özelliklere sahip bilgisayarımda bir os işletim sistemi kurup bu işletim sisteminde unity ve xcode ile beraber çalışacağım. Bu programlarda orijinal hesaplarım olacak ve internet bağlantım olup güncelleme alıp app store üzerinden uygulama vb şeyler paylaşacağım. Bu doğrultuda hangi osx işletim sistemi daha mantıklı olur benim için ve bu yazdığım işlemleri yapmak bana herhangi bir sıkıntı çıkartır mı.

Not!! İlk defa bir form'a katıldım ve konu açtım yanlışlarım olursa kusura bakmayın.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,757
4,401
Donanımınız güncel sürümlerle uyumlu görünüyor. Unity de Xcode da rahatlıkla çalışabileceğiniz bir cihaz gibi duruyor. Tabi denemeden, Mac bir cihaza aşinalık edinmeden anlayamazsınız.
Önce kurulum dosyalarını burdan indirip USB belleğe yazdırın.
macOS Monterey Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Anladığım kadarıyla 6 çekirdek bir işlemci imzanızdaki.
Burdaki EFI dosyalarını yazdırdığınız USB belleğin EFI bölüntüsü içerisine ekleyin ve bios ayarlarınız aşağıda gösterilenlerden sizde var olanları ayarlayıpkuruluma geçin.
Ryzen Hackintosh0.7.6 CpuCore6Patch

• Disable
    • Fast Boot
    • Secure Boot
    • Serial/COM Port
    • Parallel Port
    • Compatibility Support Module (CSM) (Disable olmalı, bu seçenek etkin olduğunda gİO gibi GPU hataları yaygındır)
  • Enable
    • Above 4G decoding(Bu seçeneği bulamazsanız, boot-args'e npcı = 0x2000 ekleyin. Hem bu seçenek hem de npcı aynı anda etkinleştirilmez.)
      • Bir Gigabyte / Aorus veya bir AsRock anakart üzerindeyseniz, bu seçeneği etkinleştirmek belirli sürücüleri bozabilir(örn. Ethernet) ve/veya diğer işletim sistemlerinde önyükleme hataları, eğer gerçekleşirse, bu seçeneği devre dışı bırakın ve bunun yerine npcı'yi tercih edin
      • 2020 + BIOS Notları: Above4g'yi etkinleştirirken, yeniden boyutlandırılabilir çubuk desteği bazı X570 ve daha yeni anakartlarda kullanılabilir hale gelebilir. Lütfen otomatik olarak ayarlamak yerine Devre Dışı bırakıldığından emin olun.
    • EHCI/XHCI Hand-off
    • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode
    • SATA Mode: AHCI
Kurulum ile ilgili sorun yaşarsanız ayrıntı vererek uyguladğınız yöntemlerle birlikte konu açarsanız gerekli geri dönüşleri alabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

SupEX

APPRENTICE
5 Ocak 2022
7
1
21
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Adımları takip edip usb belleğe dosyaları yazdım fakat usb bellek içerisinde kurulumda gördüğümden farklı bir dosyalama vardı.
Bu adımlarda sonra F8 ile boot menüsüne girip usb belleği seçtim fakat yeniden başlamak yerine beni direk bios menüsüne attı ve F10 (Save & Exit) yapıp yeniden başlattım. Sonuç olarak windows açıldı. Öncelikle attığınız yerdeki heryeri okudum ve dosyayı indirip balenaEtcher programı ile usb içine yazdım. Daha sonra bios ayarlarını makalede yazdığı gibi yaptım. F8 ile boot menüsüne girip usb seçtim fakat bios atıp durdu bende F10 basıp yeniden başlattım. Hiçbir şekilde Yükleme ekranına gelemedim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler