Ryzen 1600 SierraAMD_V5 Kurulum Sorunu

realyckc

APPRENTICE
16 Ara 2017
8
1
0
27
Osmaniye
Merhabalar sistemimde Windows 10 kuruluydu Mac kurup 2 işletim sistemi kullanmak istedim hocamızın attığı en son ki videoyu izledim fakat İntel işlemcide kurulum yaptığından olmaz diye denemek istemedim. Ryzen 1600 Mac olarak aratıp 40 dakikalık başka bir videoyu izleyerek adımları takip ettim fakat bir yere kadar gelince her şey oldu bir yerde hata alınca durdum devam etmek istemedim. Video'da kurulum sırasında Utilities-> Disk Utility seçeneğiyle orada bulunan hdd'lerden takip ederek bende seçim yaptım 300GB harici olan harddiskimi seçtim Erase tıkladım kurulum takip ettim tamamlandı fakat dosyalar için Windows'a döndüğümde şöyle olduğunu gördüm resmi koyamadım kusura bakmayın linkini koyayım:
uayUckM9RGMkuV-11q974EY4Me70pBGI.jpeg

Bu şekilde gördüm yani 3 adet sürücü vardı (250GB ssd, 1TB harici, 300GB harici) ben 300GB hariciyi seçmiştim gelip gördüm ki böyle olmuş neden oldu acaba böyle videoyu'da tam izleyip her şeyi tamamlamadım yarısında kaldım sayılır kurulum sonrası işlemleri tam yapamadım.
Hiç bir şey yapmadım yedek vs. gibi işlemler verilerim silinmiş midir ? Silinmiş ise geri getirebilir miyiz? Kurulumun devamını hatasız nasıl tamamlayabilirim. Anlık olarak yardım edebilecek arkadaşlar ile facebook üzerinden veya hangi araç olursa konuşarak devam etsem kuruluma olur mu?
Videonun linki belki yardımcı olmanıza yarar:
İlk kez konu açıyorum yanlış bir şey yaptıysam kusura bakmayın. Özür dilerim bir yanlışım olduysa.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Eğer kurulum esnasında doğru diski formatladıysan sorun oluşacağını zannetmem. Zira 300 gb olarak formatladığın disk zaten görünüyor. Windows Disk Yöneticisine gidip 1TB HDD'ni harf atamayı deneyerek mount edilmesini sağlamayı dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

realyckc

APPRENTICE
16 Ara 2017
8
1
0
27
Osmaniye
Eğer kurulum esnasında doğru diski fGUIDormatladıysan sorun oluşacağını zannetmem. Zira 300 gb olarak formatladığın disk zaten görünüyor. Windows Disk Yöneticisine gidip 1TB HDD'ni harf atamayı deneyerek mount edilmesini sağlamayı dene.
Doğru disk derken neye göre seçecektik orada 14GB flaşa efi yapmıştım ben kurulum yapacak diye 300GB'ı kendim seçtim hangisini seçeceğimi bilemedim onu seçince Erase bastım GUID Partition Map olarak deneyince olmadı ilklerde sonra oldu formating vs bir şeyler yazdı oldu ilkte olmadı hata verdi.

Disk yönetiminden şuanda baktımda biri RAW gözüküyor, diğer 2'si HFS olarak gözüküyor. C bölümü normal yine NTFS yazıyor devamında şöyle şeyler var.

şurdan bakarmısınız daha iyi anlamanız için resim: Disk - Hızlı Resim

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

realyckc

APPRENTICE
16 Ara 2017
8
1
0
27
Osmaniye

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Diskini formatların tekrar kurulumu dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,804
7,589
4,401
Profil mesajında ayrıntılı detay veriyorsun ancak konunda bu ayrıntıları vermiyorsun:
"Hocam sizin videoyu izlemedim intel için yaptığınızdan başka bir video izledim Ryzen 1600’e kurulum yapıyordu aynen bende yaptım yaptıklarını kurdum fakat kurulumda hdd seçti bişeler yaptı kurduktan sonra windowsa döndüm 2 hdd birine komple maci kurmuş biride üstüne bastım biçimlendir çıktı yardım edermisiniz nerden ulaşabilirim resim vs atardım veriler gitmiş midir?"
Senin şu anki sorunun kurulumdan ziyade 1 TB'lık HDD'ne erişememek doğru mu? Bunun için gerekli olan şeyleri zaten önceki mesajlarımda yazdım. Kurulumda farkında olmadan diskine zarar vermiş olabiirsin. Dolayısıyla diskini kurtarmaya çalışmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler