Arkadaşlar 2 gündür bununla uğraşıyorum artık gına geldi yaptığım işlemleri tek tek yazıyorum, lütfen buna bir çözüm bulalalım.
Öncelikle siteden Sequoia 15.3.1 raw dosyasını indirip balenaEtcher ile usb'ye attım. Daha sonra disk yönetiminden EFI klasörü için 2GB'lık usb'de yer açtım.
Sonrasında OpCore-Simplify programıyla sistemimle uyumlu EFI dosyasını oluşturdum ve bunu disk yönetiminden EFI klasörü için açtığım 2GB'lık yere attım.
Daha sonra BIOS ayarlarıma gelip. Bütün ayarlarımı yaptım ve hatta sürekli hata aldığım için bios versiyonumu bile değiştirip 7C94v1E versiyonuna geçiş yaptım.
BIOS ayarlarımdan;
Fast Boot kapattım, Secure Boot kapattım, Serial/COM Port sanırım bende yok bulamadım, Parallel Port aynı şekilde bulamadım, CSM değil UEFI'yi seçtim.
Above 4G açtım, XHCI hand-off açtım, Os type aynı şekilde bulamadım, Sata Mode AHCI açtım.
Bunları yaptıktan sonra USB'yi taktım ve biostan BOOT ettim daha sonra önüme gelen menüde önce RESET VRAM yaptım ve açıldıktan sonra install Sequoia'yı seçtim ve aşağıya bıraktığım görüntüdeki gibi siyah ekranda yazılar baya bi aktıktan sonra bilgisayar siyah ekran verip kendini resledi fakat ne kadar beklesemde hiç bir şekilde bir ekran gelmedi. Lütfen yardımcı olun. (Videoyu siteye yükleyemediğim için link olarak bırakıyorum.)
Sistem özelliklerim şunlar;
Ekran Kartı: ASUS TUF GAMING Radeon RX 6900 XT
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X
Anakart: MSI MAG B550M MORTAR DDR4
Ram: Crucial Ballistix Max RGB 16 GB (2x8) 4000 MHz DDR4 CL18
Psu: MSI MPG A750GF 750W 80+ GOLD
Ssd: CORSAIR 1TB Force MP600 PRO NVMe
Sıvı Soğutucu: SilverStone PF360 ARGB 3x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu 360mm
@kindo @strangerone @mehmetyuksel
BIOS AYARLARI İÇİN;
Fast Boot - Bende Memory Fast Boot diye gözüküyor Disabled ?
Secure Boot - Disabled 🗸
Serial/COM Port - Böyle bir ayar bulamadım ×
Parallel Port - Böyle bir ayar bulamadım ×
CSM - Bende BIOS CSM/UEFI Mode (UEFI) diye gözüküyor ?
Above 4G decoding - Bende Above 4G memory/Crypto Currency mining (ENABLED) diye gözüküyor ?
EHCI/XHCI - Bende XHCI Hand-off Enabled diye gözüküyor ?
OS Type: Windows 8.1/10 UEFI Mode - Böyle bir ayar bulamadım ×
SATA Mode: AHCI 🗸
Öncelikle siteden Sequoia 15.3.1 raw dosyasını indirip balenaEtcher ile usb'ye attım. Daha sonra disk yönetiminden EFI klasörü için 2GB'lık usb'de yer açtım.
Sonrasında OpCore-Simplify programıyla sistemimle uyumlu EFI dosyasını oluşturdum ve bunu disk yönetiminden EFI klasörü için açtığım 2GB'lık yere attım.
Daha sonra BIOS ayarlarıma gelip. Bütün ayarlarımı yaptım ve hatta sürekli hata aldığım için bios versiyonumu bile değiştirip 7C94v1E versiyonuna geçiş yaptım.
BIOS ayarlarımdan;
Fast Boot kapattım, Secure Boot kapattım, Serial/COM Port sanırım bende yok bulamadım, Parallel Port aynı şekilde bulamadım, CSM değil UEFI'yi seçtim.
Above 4G açtım, XHCI hand-off açtım, Os type aynı şekilde bulamadım, Sata Mode AHCI açtım.
Bunları yaptıktan sonra USB'yi taktım ve biostan BOOT ettim daha sonra önüme gelen menüde önce RESET VRAM yaptım ve açıldıktan sonra install Sequoia'yı seçtim ve aşağıya bıraktığım görüntüdeki gibi siyah ekranda yazılar baya bi aktıktan sonra bilgisayar siyah ekran verip kendini resledi fakat ne kadar beklesemde hiç bir şekilde bir ekran gelmedi. Lütfen yardımcı olun. (Videoyu siteye yükleyemediğim için link olarak bırakıyorum.)
Sistem özelliklerim şunlar;
Ekran Kartı: ASUS TUF GAMING Radeon RX 6900 XT
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X
Anakart: MSI MAG B550M MORTAR DDR4
Ram: Crucial Ballistix Max RGB 16 GB (2x8) 4000 MHz DDR4 CL18
Psu: MSI MPG A750GF 750W 80+ GOLD
Ssd: CORSAIR 1TB Force MP600 PRO NVMe
Sıvı Soğutucu: SilverStone PF360 ARGB 3x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu 360mm
@kindo @strangerone @mehmetyuksel
BIOS AYARLARI İÇİN;
Fast Boot - Bende Memory Fast Boot diye gözüküyor Disabled ?
Secure Boot - Disabled 🗸
Serial/COM Port - Böyle bir ayar bulamadım ×
Parallel Port - Böyle bir ayar bulamadım ×
CSM - Bende BIOS CSM/UEFI Mode (UEFI) diye gözüküyor ?
Above 4G decoding - Bende Above 4G memory/Crypto Currency mining (ENABLED) diye gözüküyor ?
EHCI/XHCI - Bende XHCI Hand-off Enabled diye gözüküyor ?
OS Type: Windows 8.1/10 UEFI Mode - Böyle bir ayar bulamadım ×
SATA Mode: AHCI 🗸
Son düzenleme: