Merhabalar, evde boş duran bir pc ile nasıl Ryzentoshun en büyük derdi olan sanal makine nasıl açabilirsiniz onu anlatacağım.
(Üzgünüm biraz hile içeriyor
, x11 forwarding ile yapacağız.)
Muhtemelen bunu daha önce kimse anlatmadı/bilmiyordu
Öncelikle bize en azından sanal makine veya docker açabilecek sanallaştırma desteği olan ikinci bir pc lazım.
Adım adım anlatım:
1)Linux kuracağımız pcmize ileride X11 paketleri kurmakla uğraşmamak adına herhangi bir X11 içeren DE'li distro kuralım. (Tavsiyem Ubuntu 20.04 veya daha günceli)
2) Hedef makinede ssh server açıp ssh key ile bağlantı sağlayın ve MacOS tarafında terminale alias ekleyip örn "server" yazarak bağlantı kurun.
3) MacOS'unuza XQUARTZ kurup yeniden başlatın.
4) Daha sonra yapmanız gereken tek şey "server -X" (alias eklemiştik yukarıda) diyerek x11 yönlendirmemizi açalım. Daha sonra Örneğin servera KVM kurarak VNC ile veya VMware, VirtualBox gibi programlar ile istediğiniz şeye erişebilirsiniz.
(Konu daha detayladırılacak ve biraz daha basite indirgenecektir)
(Üzgünüm biraz hile içeriyor
Muhtemelen bunu daha önce kimse anlatmadı/bilmiyordu
Öncelikle bize en azından sanal makine veya docker açabilecek sanallaştırma desteği olan ikinci bir pc lazım.
Adım adım anlatım:
1)Linux kuracağımız pcmize ileride X11 paketleri kurmakla uğraşmamak adına herhangi bir X11 içeren DE'li distro kuralım. (Tavsiyem Ubuntu 20.04 veya daha günceli)
2) Hedef makinede ssh server açıp ssh key ile bağlantı sağlayın ve MacOS tarafında terminale alias ekleyip örn "server" yazarak bağlantı kurun.
3) MacOS'unuza XQUARTZ kurup yeniden başlatın.
4) Daha sonra yapmanız gereken tek şey "server -X" (alias eklemiştik yukarıda) diyerek x11 yönlendirmemizi açalım. Daha sonra Örneğin servera KVM kurarak VNC ile veya VMware, VirtualBox gibi programlar ile istediğiniz şeye erişebilirsiniz.
(Konu daha detayladırılacak ve biraz daha basite indirgenecektir)
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore 0.8.7
- Anakart Modeli
- Msi Mag z590 Tomahawk Wifi & Msi B450 Tomahawk AM4 Ryzen
- İşlemci Modeli
- Intel i5 11600k & Ryzen 5 3600
- Grafik Kartı
- XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6900 XT Black RX-69XTATBD9 16GB GDDR6 256Bit
- Disk ve RAM
- 240 SATA SSD & 64GB DDR4