Samsung Galaxy Chromebook Kurulumu Destek

Thirathiel

APPRENTICE
12 Şub 2020
14
2
21
İstanbul
Öncelikle herkese selamlar. Bir süredir elimde olan Chromebook cihazımla biraz oynaşmak adına bir adım attım. Manjaro, Fedora, Windows gibi işletim sistemlerinden sonra sıra Mac OS'e geldi tabiki. Şu ana kadar Wi-Fi, Bluetooth, Pil Yüzdesi gibi sorunları hallettim ve ekran kartını tanıttım. Ancak şöyle bir durum var ki ekran kartı hala 31 mb ve sistem aşırı yavaş çalışıyor. Ses zaten ayrı bir muamma çünkü kendi GitHub sayfalarında bile bu cihazın ses sorununu halledebilen yok resimleri ekleyeceğim zaten. Bu süreçte adım adım yaptığım her şeyi anlatacağım. Umarım buna benzer proje yapmak isteyenler de bu konudan nasiplenir.

Aşağıda Hackintool ile çıkartılmış sistem raporunun görseli bulunmakta. Şu ana kadar yarattığım Config.plist dosyasını da ekliyorum.

Özellikle ekran kartı Framebuffer problemi ve ses için yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

GitHub - olm3ca/Galaxy-Chromebook: Mac OS, Linux and other systems on the Samsung Galaxy Chromebook burda da daha önceden bu cihaza uğraşmış bir abimizin emekleri bulunuyor.

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Ekran kartı yaması bu config dosyasına göre eksik yapılmış. UHD 620 device id olarak 9B3E0000 değerini kullanır.
Sizin paylaştığınız görselde ilgili satır şöyle:
Ekran Resmi 2022-01-04 00.29.26.png

Bunun String değerini DATA hemen yanındaki Value değerini de 9B3E0000 olarak girip deneyin.
Ses konusu için bu konuya bakarak ilerleyin. Yapamazsanız ses sorunu diye konu açıp izlediğiniz yolu belirtin.
OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Paylaştığınız bağlantı da grafik hızlandırma yapılamadığı söylenmiş bu cihaz için. Siz denemelerinize devam edebilirsiniz. Bunu belki payalaşan kişi yapamamıştır. Normal şartlarda UHD 620 tanıtabilmeniz gerekiyor.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: strangerone

Thirathiel

APPRENTICE
12 Şub 2020
14
2
21
İstanbul
Merhabalar , device id 9B3E0000 olarak giriş yaptığımda, ki opencore un kendi sitesini takip ederken de bu bilgi mevcuttu kernel panic veriyor.(device id 9B3E0000 girip fake device id olarak ise 00009B3E girdiğimde deaynısı oluyor.)İşin ilginç tarafı hackintool tarafındaki grafik kartı adı, chromebooklar ilginç cihazlar :)
Coreboot kaynaklı bir sorun olma ihtimali var sanırım. MrChromeBox kullanıyorum bios olarak.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,758
4,401
Girafik kartının ismini hackintool işlemci serisinden doğru biliyor. Bu haliyle grafik hızlandırma yapamıyorsunuz. Temel vesa sürücülerini kullanıyorsunuz. Tempkime ağır olur. Bu cihaz için bir yolu var mı bilmiyorum. Paylaştığınız linkte yapılan EFI paylaşımında zaten grafik hızlandırma yapılamadığı söylenmiş. Bir anlamda kurulumunuz deneysel olmuş.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662