samsung np700g7c Dahili Nvidia Ekran Kartı Parlaklık Sorunu

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Başlıktan da anlaşılacağı gibi laptopta onboard ekran kartı üretici tarafından biosta kapalı olduğundan sadece Nvidia GTX635M ekran kartını kullanabiliyoruz. Fakat sitede anlatılan ekran parlaklığı için yapılan dsdt yamaları onboard intel kartlar için geçerlidir. Ben mevcut sistemde ekran parlaklığını nasıl kontrol edebilirim. Lütfen brightnes slider gibi yazılımlar teklif etmeyin. Hiçbir işe yaramıyorlar. Ekran kartını sistem Fake id ile doğal olarak tanıyor. Fakat parlaklık çubuğu çıkmıyor. Nasıl bir DSDT yaması yapmalıyım?

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Bir çok konuya cevap yazdığın halde halen bir takım kuralları unutmuş gibisiniz. Öncellikle her zaman donanım ve sistem bilgilerinizi vermeniz lazım değil mi? Ayrıca DSDT veya SSDT ile yapılsa bile %100 çalışacak diye bir durum da yok, bu konuda da bilginiz olsun. Siz şimdiye kadar ne yaptınız öncelikle bunları söyleyin.

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
SİSTEM BİLGİLERİ samsung np700g7c - S02tr
Nvidia GT675MX Optimus yok 2 x USB 3.0 + 2 x USB 2.0 RTL111 Ethernet ALC269 Ses

ACPI Tablosu ve IORegistry raporu

Rehabman yamalarının hepsini denedim. Fakat parlaklık ayarında hiçbir hareket yok. Batarya göstergesi için yamalar da çalışmıyor. Yama önerebilir msiiniz?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Sana bu sorunun için aşağıda ki açtığın konuda zaten cevap verilmiş.
samsung np700g7c Sierra Kurulum Sonrası Sorunlar | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hatta ayni konuda moderatorümüzün cevabından alıntılama yapalım;
- Ekran parlaklığı yamaları sadece Intel içindir. Sadece NVIDIA kullananlara DSDT SSDT yama yok. NVIDIA için bir de Brightness - Menu Bar Control for Built-in Display Brightness deneyebilirsin.
- SSDT-7 dosyası için adım adım herşeyi yazdım hatta video bile paylaştım. Defalarca deniyorum ve hata almıyorum. Sizin paylaştığınız dosyalarla ben hata almıyorum. Siz kendi dosyalarınızla nasıl hata alıyorsunuz ben anlamadım doğrusu. Rehberi takip etmemekte neden bu kadar ısrar ediyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Rehberi okumak istemiyorsanız Videoyu bir kez daha dikkatli izleyin.
Sonuç olarak cevap oldukça açıklayıcı. Neden farklı bir konu ismi ile aynı konuyu açıyorsun?
Konu başlığı olarak genelleme yaparak farklı bir sonuç çıkmayacak çünkü.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet