samsung np700g7c Sierra Kurulum Sonrası Sorunlar

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Üstadlar arkadaşa 10.12.6 Desktop imajı ile kurulum yaptım. Sorunlar:

1. Uykudan uyanınca siyah ekranda kalıyor. Uyku sorununu çözemedim.

2. Batarya çalışmıyor. Sanırım dsdt patch gerekiyor. GFX0-IGPU Patch denedim olmadı. Yardımcı olur musunuz?

3. Ekran parlaklığını aktif edemedim. Onboard yok. GTX675 IOregistry tablosundan yardımcı olabilir misiniz?

4. Sistem açılırken bir süre kasıyor. ssdtPRgen.sh aracı ile işlemciyi tanıtmalı mıyım?

ACPI Tablosu ve IORegistry raporu

ridvan_ozturk

APPRENTICE
11 Nis 2017
32
5
21
33
Giresun
Ekran parlaklığı için şu yamayı deneyin.
Kod:
#Maintained by: RehabMan for: Laptop Patches
#graphics_PNLF.txt

# This patch enables the brightness slider in SysPrefs->Displays
# and will also enable activation of sleep mode by closing
# the laptop lid.

# This patch is a "basic" PNLF patch and doesn't attempt
# to fix various common problems with the backlight control.
#
# For advanced patches, see:
#   graphics_PNLF_ivy_sandy.txt
#   graphics_PNLF_haswell.txt
#

into_all device label PNLF remove_entry;
into definitionblock code_regex . insert
begin
Scope (_SB)\n
{\n
    Device (PNLF)\n
    {\n
        Name (_ADR, Zero)\n
        Name (_HID, EisaId ("APP0002"))\n
        Name (_CID, "backlight")\n
        Name (_UID, 10)\n
        Name (_STA, 0x0B)\n
    }\n
}\n
end;
Batarya için bunu deneyin, bende çalıştı.
RehabMan / OS-X-ACPI-Battery-Driver / Downloads — Bitbucket

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
DSDT patch çalışmıyor. Batarya göstergesi de aynen sıfır gösteriyor. Batarya için de dsdt yamalanması gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
@tosbaha üstad lütfen bir bakabilir misin? Yapmam gereken yamalar neler? Ekran parlaklığı ve pil göstergesi için yardımcı olabilir misiniz? Uyku için de yama yapmalı mıyım?

Moderatörün son düzenlenenleri:

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
1. Ekran parlaklığı rehberi sadece Intel kartlarla çalışır.
2. Dsl dosyalarını çıkarmak için rehberi takip et. BÖLÜM 4: ACPI Dosyalarının "refs.txt" İle Sökülmesi
3. Dsl dosyalarında hata olduğu zaman yamalarla hataları düzelt.
- SSDT-1.dsl [syn] Remove _PSS placeholders
- SSDT-7.dsl Hata veren Store (PCAP, \_PR.CPU0._PPC ()) satırını sil
4. Pil göstergesi için MaciASL ile DSDT.dsl dosyasına RehabMan'ın reposudan bat ile başlayan yamaları dene. Yamadan sonra da Battery kexti yükle. Yamaların isimleri şunlar deneyerek hangisi olduğunu bulacaksın
[bat] Samsung Ativ Book 7
[bat] Samsung NP300E5K
[bat] Samsung NP470R5E
[bat] Samsung RF411
[bat] Samsung R528
[bat] Samsung Series3
5. Uyku için ise _WAK yamalarını deneyebilirsin.

• Like
Tepkiler: montezuma
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
İntel dışındaki ekran kartlarında ekran parlaklığını nasıl ayarlayabiliriz? Ekran kartını Mac native olarak destekliyor. Fakat ekran parlaklığını kontrol edemiyoruz.

SSDT-7 Hatası hocam bu hatayı çözemedim.

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Brightness Slider ekran kartının ekran parlaklığı değiştirmesinin yanında kontrast değişimi gibi kalıyor. Ben ekran parlaklığını doğal yollarla değiştirebilmek istiyorum. Bunun için IOregisrty ile hangi portları görüp dsdt ve ssdt yamasını nasıl yapabilirim? Üstadım SSDT-7 dosyasını kontrol ettim. Aynı hatayı alıyorum. Nasıl düzeltebilirim.

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
- Ekran parlaklığı yamaları sadece Intel içindir. Sadece NVIDIA kullananlara DSDT SSDT yama yok. NVIDIA için bir de Brightness - Menu Bar Control for Built-in Display Brightness deneyebilirsin.
- SSDT-7 dosyası için adım adım herşeyi yazdım hatta video bile paylaştım. Defalarca deniyorum ve hata almıyorum. Sizin paylaştığınız dosyalarla ben hata almıyorum. Siz kendi dosyalarınızla nasıl hata alıyorsunuz ben anlamadım doğrusu. Rehberi takip etmemekte neden bu kadar ısrar ediyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Rehberi okumak istemiyorsanız Videoyu bir kez daha dikkatli izleyin.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Üstad ben de bilmiyorum. Devamlı aynı hatayı alıyorum. SSDT-7 editleyip verebilir misiniz?
Senin bir konu da üyemize verdiğin cevabı aynen alıntılıyorum;
Formumuzda DSDT edit istek bölümü yoktur. Diğer arkadaşlar gibi sunulan rehberlerden yola çıkarak dsdt editlemeyi yapmalısınız. Takıldığınız yerleri yazın. Yardımcı olan çıkacaktır. Rehberle gayet açık, isteniyor ki biri çıksın herşeyiyle bana sistem kursun.

Kimseyi hedef alarak söylemiyorum. Fakat; forum kişilere özel hizmet veren bir forum değildir. Hackintosh'u sevdirmek ve öğretmek maksadıyla kurulmuştur.

@montezuma üstad, bunu daha önce de hatırlatmasına rağmen, herkes üstattan ve moderatörlerden yapmaya mecburmuş gibi isteklerde bulunuyorlar. Mecburen ben de hatırlatmak zorunda kalıyorum.
Yani ilk olarak sen insanlara verdiğin tavsiyeyi kendin uygulumalısın.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları