Samsung tabs pro kurulum sonrası donanım sorunları

kalender3535

APPRENTICE
26 Eyl 2017
7
1
1
36
Merhaba arkadaşlar Samsung'un Windows tablet serisi olan tabs pro'ya hem Windows 10 işletim sistemi hemde Sierra 10.12.5 kurdum Wirless kartı desteklemediğini öğrendim ve asus n10 serisi wirles adaptör aldım gayet stabil şekilde çalışıyor diğer donanımlarda genel olarak çalışıyor donma titreme gibi sorunlar yaşamıyorum iki tane sorunum var;
1. Dokunmatik ekranı kullanamıyorum bunun çaresi çözümü var mı?
2. Ses problemi Realtek ALC298 serisi bir chip'e sahip bir kaç yöntemle kurmaya çalıştım config dosyasını düzenledim kext kurdum sonunda simge aktif oldu mikrofon çalıştı fakat dahili hoparlör ve kulaklık girişinden bir türlü ses alamadım .
bu konularla ilgili yardımcı olursanız sevinirim. :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
İlk olarak sistem bilgilerini paylaşmalısın.
Dokunmatik ekranı kullanamıyorum bunun çaresi çözümü var mı?
Mac cihazlarda böyle bir donanım kullanılmadığı için dokunmatik ekranı aktif edebileceğini sanmıyorum.
. Ses problemi Realtek ALC298 serisi bir chip'e sahip bir kaç yöntemle kurmaya çalıştım config dosyasını düzenledim kext kurdum sonunda simge aktif oldu mikrofon çalıştı fakat dahili hoparlör ve kulaklık girişinden bir türlü ses alamadım .
Hangi yöntem ile sesi tanıtmaya çalıştığını yazarsan iyi olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kalender3535

APPRENTICE
26 Eyl 2017
7
1
1
36
İlk olarak sistem bilgilerini paylaşmalısın.

Mac cihazlarda böyle bir donanım kullanılmadığı için dokunmatik ekranı aktif edebileceğini sanmıyorum.

Hangi yöntem ile sesi tanıtmaya çalıştığını yazarsan iyi olur.
Sistemim hakkında bildiklerimi yazayım o halde çünkü ses chipsehtini bulmak için windows ortamında uygulama kullandım üretici sayfasında pek bilgiye ulaşamadım
Sistem bilgileri şu şekilde;

Samsung tab pro s wifi modeli
Core M – 6Y30 Dual Core
SuperAMOLED 2560 x 1440 piksel çözünürlük
128 Gb SSD harddisk
4 gb ram
Bluetooth, NFC , desteği var
Wirless QCA61x4a
Ses chip'i Realtek ALC298
Ekran kartı İntel 515

Ses kurulumu için
Multibeast kurulumunu başlattım uygun sürücüyü göremedim yinede bir kaç tane denedim çalışmadı
sonra temiz kurulum yaptım tekrardan
Sonra sizin anlattığınız AppleALC.kext ile aktif etme bununla mikrofon aktif oldu fakat sesi ne kulaklıktan ne de hoparlörden ses alabildim
daha sonra

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Sonra sizin anlattığınız AppleALC.kext ile aktif etme bununla mikrofon aktif oldu fakat sesi ne kulaklıktan ne de hoparlörden ses alabildim
ALC298 içine rehberdeki tabloda belirtilen farklı Layout*ID'leri ile denedin mi? Bunlar; 3, 13, 28, 72

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kalender3535

APPRENTICE
26 Eyl 2017
7
1
1
36
ALC298 içine rehberdeki tabloda belirtilen farklı Layout*ID'leri ile denedin mi? Bunlar; 3, 13, 28, 72
Evet ama 3,13 ve 28 i denedim diğerlerini de şimdi deniyorum ayrıca şimdi farkettim sierranın ses ayarları kısmında kulaklık çıkarıp taktığımda onu da algılıyor

Önemi var mı bilmiyorum ama şimdi bluetooth hoparlör ile ses aldım ama dahili kulaklık girişi ve dahili hoparlörde halen ses yok

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kalender3535

APPRENTICE
26 Eyl 2017
7
1
1
36
Diğer Layout-ID'ler ile sonuç alamadıysan VoodooHDA deneyebilirsin.
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
İndirmiş olduğun Voodoo kurulum paketinde ki ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapıp kurulumu tamamla. Rebuild Cache yapıp sistemi yeniden başlat.
Ekli dosyayı görüntüle 3047
Temiz kurulum yapıp sizin anlattığınız sıraya göre yaptım çalışmadı hatta bunda çıkış aygıtını hiç görmedi maalesef belkide benim bilgisayarım tablet olduğu için başarılı olamıyoruz bu konuda yine de çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim ilerleyen zamanlarda High sierra kurulumu yayınlarsanız onda şansımı tekrardan deneyeceğim :)