Scroll işlevi(Magic Mouse gibi)

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Merhaba arkadaşlar,

Hackintosh kullananların genelde farkında olmadığı bir konu scroll deneyimi, örneğin bir web sayfası veya text okurken mouse ile sayfayı aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde (daha çok küçük hareketlerde farkediliyor) çok akışkan olmadığını görürsünüz, bunun sebebi ise mac işletim sisteminin scroll efektinin magic mouse ürününe göre ayarlanmış olması diye düşünüyorum. Zamanında hackintosh kullanırken magic mouse satın alıp denemiştim gerçekten harika bir kullanımı vardı ancak masaüstü bilgisayarlar için harici usb bluetooth gerektiğinden stabil hissettirmiyor. Daha kolay bir çözüm olarak araştırma yaptığımda iki yazılım buldum ikiside ücretli ancak bir tanesi sanıyorum süresiz kullanılabiliyor.

1) Yapımcısı Balazs Galambosi adında bir abimiz uygulamanın adı Smooth Scroll internette ararsanız kolaylıkla bulabilirsiniz. (veya satın alabilirsiniz ücreti cüzi)

2) Smooze bu uygulamayı pek stabil bulmadım tavsiye etmiyorum, her ne kadar çok detaylı ayar ekranı olsada bana ilk seçenekteki uygulama daha stabil ve sıkıntısız geldi.

Bu konuda başka önerileri olan varsa ekleme yaparlarsa sevinirim. Daha önce duymayan varsa denemelerini şiddetle tavsiye ederim farkı anlayacaksınız.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Intel Coffee Lake S I7 8700k
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Focusrite Scarlett 3rd Gen USB 4i4
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz
  • Like
Tepkiler: salih35

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
masaüstü bilgisayarlar için harici usb bluetooth gerektiğinden stabil hissettirmiyor.
Ek harici bazı donanımların mac uyumsuzluğu, ne yazık ki bilinen bir gerçektir fakat özel yöntemler ile masaüstü sistemlere PCI konfigürasyonundan eklenilen donanımlar, stabil düzeyde uyumluluk sağlamaktadır.

Örneğin; alttaki resimde bulunan donanıma, uyumlu hackintosh kartımızı taktığımda ve sürücülerini kurduğumuzda, pürüzsüz ve stabil bir magic mouse deneyimi yaşayabiliriz
Sadece magic mouse değil; Magic Trackpad, Magic Keyboard, Wirelles, Bluetooth, Handoff, Airplay, iMessage ve Airdrop gibi macOS ekosistemine ait uygulamaları stabil bir şekilde kullanabiliriz..

6bad6ec221ab319d8f49555bbbbc8e20.jpeg

Hem desktop, hem de laptop platformunda magic mouse kullanmış ve tecrübe etmiş biri olarak aktarıyorum :)

Ha bu arada; maliyeti gözardı etmemek şartıyla :D

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Ek harici bazı donanımların mac uyumsuzluğu, ne yazık ki bilinen bir gerçektir fakat özel yöntemler ile masaüstü sistemlere PCI konfigürasyonundan eklenilen donanımlar, stabil düzeyde uyumluluk sağlamaktadır.

Örneğin; alttaki resimde bulunan donanıma, uyumlu hackintosh kartımızı taktığımda ve sürücülerini kurduğumuzda, pürüzsüz ve stabil bir magic mouse deneyimi yaşayabiliriz
Sadece magic mouse değil; Magic Trackpad, Magic Keyboard, Wirelles, Bluetooth, Handoff, Airplay, iMessage ve Airdrop gibi macOS ekosistemine ait uygulamaları stabil bir şekilde kullanabiliriz..

Ekli dosyayı görüntüle 6256

Hem desktop, hem de laptop platformunda magic mouse kullanmış ve tecrübe etmiş biri olarak aktarıyorum :)

Ha bu arada; maliyeti gözardı etmemek şartıyla :D

Magic mouse u gözüne kestirenler için bu da çok güzel çözümmüş.

ben şahsen günlük kullanım ve geliştiriciler için magic mouse kullanımını çok konforlu buluyorum ancak avuç içini doldurmayan yapısı sebebiyle oyun için pek konforlu bulmuyorum(tercihler kişiye göre değişebilir) bu sebeple gaming mouseları magic mouse a yakın konforda kullanmak için bu yazılımları şiddetle öneriyorum.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
ben yıllardır mighty mouse kullanıyorum ve aşırı derece de memnunum :)

Kablosuz çözümlerden asla haz etmem :D

illa ki kablo kirliliği olacak, yoksa kablosuz teknolojiler native dahi olsa beni cezbetmiyor :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
29 Kas 2017
244
58
301
Hocam ilk uygulamanın google eklentisini kullanıyorum, çok etkili olduğunu düşünüyorum zira tekerlek hamleleri pat pat atlama yapıyor bu uygulama sayesinde yağ efekti oluyor ancak eklenti "ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerini görüntüleme ve değiştirme" iznine sahip. Bir scroll uygulaması bu izinle ne yapar? neden bu izne ihtiyaç duyar?

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM
120GB SSD 8DB RAM 1600Mhz

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Hocam ilk uygulamanın google eklentisini kullanıyorum, çok etkili olduğunu düşünüyorum zira tekerlek hamleleri pat pat atlama yapıyor bu uygulama sayesinde yağ efekti oluyor ancak eklenti "ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerini görüntüleme ve değiştirme" iznine sahip. Bir scroll uygulaması bu izinle ne yapar? neden bu izne ihtiyaç duyar?
Bilemiyorum teknik bir sebep olabilir veya veri toplama durumu da olabilir, Chrome eklentisini hiç kullanmamıştım. Bu arada ben Hackintosh kullanma düşüncesinden vaz geçtim Windows 7 ile devam ediyorum hayatıma :)

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz
29 Kas 2017
244
58
301
Bilemiyorum teknik bir sebep olabilir veya veri toplama durumu da olabilir, Chrome eklentisini hiç kullanmamıştım. Bu arada ben Hackintosh kullanma düşüncesinden vaz geçtim Windows 7 ile devam ediyorum hayatıma :)
Sebep özel mi yoksa genel bir durum mu hocam?

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM
120GB SSD 8DB RAM 1600Mhz

awrlord

APPRENTICE
23 Nis 2018
13
3
21
Sebep özel mi yoksa genel bir durum mu hocam?
Neden MACOS kullanmadığımı soruyorsan içerik, uygulama bulma sıkıntılarının yanında bir de yeni aldığım ses kartını desteklememesi eklenince madem kapalı kaynak işletim sistemi kullanacağım Windows kullanırım diyerek geçtim.

Gelecekte kullandığım uygulamalar Linux desteğini alırsa düşünmeden Linux'a geçebilirim, bunun haricinde Microsoft öldürmediği sürece Windows 7 ile devam edeceğim lisansım var.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Prime Z370-a
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Asus Nvidia GTX960
Ses Kartı Modeli
Disk ve RAM
DDR4 32gb 3000 Mhz
  • Like
Tepkiler: zulkarneeyn

shagye

APPRENTICE
1 Tem 2018
19
3
21
Kablosuz mouse kullanıyorum kabloluya geçersem düzelir mi ?

BootLoader
Opencore 0.6.5
Laptop Modeli
Dell XPS 9560 4K
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ
Grafik Kartı
Intel UHD630 and NVIDIA GTX 1050
Ağ Aygıtları
ASUS N10 WIFI Adapter
Disk ve RAM
16GB RAM ∞ Sandisk Ultra NVME 1TB SSD

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
210
301
Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Samsung EVO 860 250GB + 1TB 7400RPM & 8gb DDR4 2133mhz

small_face

APPRENTICE
14 Şub 2019
1
1
21
45
  • Like
Tepkiler: Seyfullah N

ebubekir

APPRENTICE
16 Mar 2019
70
14
21
Kullanışlı bir uygulama. Ben de bu uygulamayı kurdum ve memnun kaldım. Tavsiye ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
HUAWEİ D 16
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 4600
Grafik Kartı
AMD Radeon Graphics
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
intel Wi-fi 6 AX200
Disk ve RAM
512 GB & 16 GB
  • Like

bugragnc

APPRENTICE
3 Şub 2020
14
2
21
Harika bir konu ve güzel cevaplar Seyfullah n bin verdiği linkteki uygulama işime yaradı( Monster a5 )teşekkürler

Laptop Modeli
Monster abra a5 v9.2.2
İşlemci Modeli
İntel core i7 7700HQ
Grafik Kartı
İntel HD Graphics 630 & Nvidia 1050Tİ
Disk ve RAM
256GB SSD & 160GB HDD & 16GB Ram
  • Like

selmand

APPRENTICE
2 Şub 2020
14
0
1
Banada sistemde genel bir hantallık var gibi geliyor akıcılık problemi var gibi geliyor. MOS kurdum kullanıyorum. Sistemi harici hdd den çalıştırıyorum ondan olabilir mi?