ÇÖZÜLDÜ Sierra 10.12.4 güncellemesi sonrası sistem açılmıyor

erenesto

APPRENTICE
29 Nis 2017
52
2
0
41
Merhabalar,

Asus X550JK-XO012D modeli bir laptop sahibiyim. Dün MacOSX Sierra kurulumu yaptım. Ekran kartı dahil her şeyi tanıttım hiçbir sıkıntı yoktu. Bugün Sierra 10.12.4 güncellemesi yaptı sistem ve yeniden başlattığımda loading çubuğu dolup restart atıyor ve sistemi açmıyor. verbose modeda açmayı denediğimde aşağıdaki görseldeki yerde kalıp restart atıyor. Yardımlarınızı rica ederim.

oPD3vc20AzZro7ZavYdSQHR61mBQhH_Q.jpeg

Sistem bilgileri:

Intel(R) Core(TM) i5-4200H CPU @ 2.80GHz
4gb + 4gb 1600mhz ram
Samsung evo 850 256gb ssd
500gb HDD
NVIDIA GeForce GTX 850M
Realtek PCIe GBE Family Controller
Ralink 802.11n Wireless LAN Card
Conexant SmartAudio HD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
DSMOS sonrası sonrası gelen hata genelde FakeSMC hatası olabilir. Güncellemeyi hangi yöntemle yaptın? Güncelleme öncesi kullandığın kextler varsa, bunlar güncelleme ile sıfırlanır. Bunları bir kontrol etmelisin. Kısaca, yaptığın işlemleri, kurulumda kullandığın kextleri vs ayrıntılı paylaşmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erenesto

APPRENTICE
29 Nis 2017
52
2
0
41
DSMOS sonrası sonrası gelen hata genelde FakeSMC hatası olabilir. Güncellemeyi hangi yöntemle yaptın? Güncelleme öncesi kullandığın kextler varsa, bunlar güncelleme ile sıfırlanır. Bunları bir kontrol etmelisin. Kısaca, yaptığın işlemleri, kurulumda kullandığın kextleri vs ayrıntılı paylaşmalısın.
Merhaba,

İlk kurulumu sizin farklı bir forumda paylaştığınız raw dosyasından yaptım. Daha sonra şu linkteki başarılı kurulumda paylaşılan kext dosyalarını kullandım. Ayrıca yine FakePCIID olarak RehabMan-FakePCIID-2017-0425 kullandım. Zaten bunları yaptıktan sonra sistem sorunsuz çalışıyordu. App store üzerinde güncelleme geldi ve bende yapması için onayladım. Daha sonra restart attığımda görseldeki yerde kaldı.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erenesto

APPRENTICE
29 Nis 2017
52
2
0
41
Şu yöntemi dene;
İlk olarak sistemi -x komutu ile açmayı dene. Olmaz ise aşağıdaki rehber ile bir USB'ye güncel CLover Bootloader kurulumu yapıp bunun içine aşağıdaki EFI dosyasını kullanarak sistemi açmayı dene.
Windows ile Clover Bootloader USB oluşturmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
osxinfo_İMAJ_EFI.zip
-x ile açılmadı. dediğinizi deniyorum. sonucu yazacağım.

Şu yöntemi dene;
İlk olarak sistemi -x komutu ile açmayı dene. Olmaz ise aşağıdaki rehber ile bir USB'ye güncel CLover Bootloader kurulumu yapıp bunun içine aşağıdaki EFI dosyasını kullanarak sistemi açmayı dene.
Windows ile Clover Bootloader USB oluşturmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
osxinfo_İMAJ_EFI.zip
Bu şekilde USB' den açabildim ama ne yaptıysam HDD'den açamıyorum. Eski yaptığım ayarları yapmama rağmen yine aynı yerde kalıyor. Daha dogrusu ayni yerde beklerken bu sefer restart atmiyor siyah ekran oluyor ve oyle kaliyor

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Bu şekilde USB' den açabildim ama ne yaptıysam HDD'den açamıyorum. Eski yaptığım ayarları yapmama rağmen yine aynı yerde kalıyor.
HDD içindeki mevcut Clover Bootloader sürümü güncel değilse bu sorun oluşabilir. Şunları dene;
Aşağıdaki bağlantıdan Clover Bootloader güncel sürümünü indir ve kurulumunu yap.
Clover EFI bootloader download | SourceForge.net
Eğer olmaz ise ;
HDD içindeki EFI klasörünün yedeğini al. Ardından USB içindeki EFI klasörünü HDD içine kopyala. Bundan sonra Eski EFI klasöründeki gerekli dosylarını buraya kopyala (Config,plist, kext vs)

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erenesto

APPRENTICE
29 Nis 2017
52
2
0
41
HDD içindeki mevcut Clover Bootloader sürümü güncel değilse bu sorun oluşabilir. Şunları dene;
Aşağıdaki bağlantıdan Clover Bootloader güncel sürümünü indir ve kurulumunu yap.
Clover EFI bootloader download | SourceForge.net
Eğer olmaz ise ;
HDD içindeki EFI klasörünün yedeğini al. Ardından USB içindeki EFI klasörünü HDD içine kopyala. Bundan sonra Eski EFI klasöründeki gerekli dosylarını buraya kopyala (Config,plist, kext vs)
Hocam yardimlar icin tesekkurler ama olmuyor. Sistemi yeniden kurup guncelleme yapmasam skinti olur mu ? Ya da daha guvenli guncelleme yapabilecegim bir yol var mi ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Hazırladığın USB ve paylaştığım EFI dosyası ile sorunsuz açılıyorsa, HDD içindeki EFI klasöründe ki sorun. Bunun da yukarıda anlattığım gibi sebebi muhtemelen HDD içindeki Clover bootloader sürümü ile alakalı olması. Bunu da anlamak için; HDD EFI içinde kullandığın config.plist, (varsa) kext dosyaların ve drivers64UEFI içinde kullandığın sürücler varsa bunları hazırlamış olduğun EFI içine koyup sistemin açılıp açılmadığını kontrol et. Eğer sistem açılıyorsa, USB / EFI kopyala ve HDD / EFI içindeki ile değiştir.
Bu kadar uzun anlatıyorum, zira yeni bir kurulum yapmana gerek yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erenesto

APPRENTICE
29 Nis 2017
52
2
0
41
Hazırladığın USB ve paylaştığım EFI dosyası ile sorunsuz açılıyorsa, HDD içindeki EFI klasöründe ki sorun. Bunun da yukarıda anlattığım gibi sebebi muhtemelen HDD içindeki Clover bootloader sürümü ile alakalı olması. Bunu da anlamak için; HDD EFI içinde kullandığın config.plist, (varsa) kext dosyaların ve drivers64UEFI içinde kullandığın sürücler varsa bunları hazırlamış olduğun EFI içine koyup sistemin açılıp açılmadığını kontrol et. Eğer sistem açılıyorsa, USB / EFI kopyala ve HDD / EFI içindeki ile değiştir.
Bu kadar uzun anlatıyorum, zira yeni bir kurulum yapmana gerek yok.
Hocam ben direkt sizin hazırlattığınız EFI içersindeki CLOVER klasörünü kendi HDD'im içindeki CLOVER ile değiştirdim daha sonra da ilk yaptığım adımları izledim yani ekran kartıma uyan platform-id vs girilmiş olan config.plist i bunun içine attım. RehabMan FakePCIID kurdum 2 tane kext. Bir de yine daha önceki başarılı kurulumda arkadaşın paylaştığı kextleri kurdum. Daha önce bu şekilde çalışmıştı şu an çalışmıyor. Sanırım yeni kurulum yapmaktan başka şans kalmadı.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Bir de yine daha önceki başarılı kurulumda arkadaşın paylaştığı kextleri kurdum.
Bak bu sorun çıkarıyor olabilir. Kullandığın kextler güncel sürüm ile uyumlu olmayabilir. Bu kextler olmadan açmayı denedin mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

erenesto

APPRENTICE
29 Nis 2017
52
2
0
41
Bak bu sorun çıkarıyor olabilir. Kullandığın kextler güncel sürüm ile uyumlu olmayabilir. Bu kextler olmadan açmayı denedin mi?
Yeniden kurdum hocam sistemi, ilk olarak sizin clover klasörünü attım şu an açılıyor sistem. config.plist veya herhangi bir kext yüklemedim henüz. Şimdi güncelleme yapmayı düşünüyorum sizin forumda anlattığınız konu üzerinden diğer ayarları güncellemeden sonra yapacağım.

Edit: Güncellemeden sonra şu an sıkıntı yok ancak ekran parlaklığı ve batarya ile ilgili farklı sorunlar yaşıyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Eline sağlık. Diğer sorunların için yeni konu açarsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları