Merhaba arkadaşlar Asus X550VX model bilgisayarıma Sierra 10.12.6 kurulumunu yaptım. @M.Eren arkadaşımızın paylaştığı 10.12.6 başarılı kurulum rehberinden kurulum sonrası aşamaları gerçekleştirdim. fakat ses ile ilgili sorun yaşadım. Sanırım ses kartı Realtek Alc255. Öncelikle AppleHDA kextini denedim sonuç alamadım daha sonra silip VoodooHDA yükledim yine olmadı birkaç denemeden sonra tam çalışıyor diyecekken sadece cızırtı sesi almaya başladım. Bunun üzerine epey denemeden sonra sadece kulaklıktan ses alabildiğim bir durum ortaya çıktı.Bilgisayarımı kapattım sabah tekrar açtığımda kulaklıktanda ses gelmiyordu artık. Tekrar kextleri sildim uygulamalardan VoodooHDA yı sildim ve sonrasında yeni eski bir çok VoodooHDA versiyonlarını denedim fakat ses alamıyorum. Fn tuşları ile ses açıp kısma işlemini yapabiliyorum ayarlar kısmından VoodooHDA uygulamasına girebiliyorum ama ses gelmiyor hiçbir şekilde. Daha önce başka cihazlarda hackintosh ve VoodooHDA yüklemesi yaptım ve hiçbir sorun yaşamamıştım. Eski kurulumlarda sistem yeniden başladığında sağ üstte ses logosu çıkardı 3 gündür yaptığım kurulumların hiçbirinde böyle bir logoyada rastlamadım. Sizce sorun ne olabilir? Öncelikle @montezuma ve @M.Eren arkadaşıma ve forumda olup konulara cevap veren yardımlaşan tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim ve çok teşekkür ederim
Çözüm önerisi olan kimse yok mu ?
Çözüm önerisi olan kimse yok mu ?