ÇÖZÜLDÜ Sierra 12.10.6 USB Belleğe Yazılmıyor

sakariyalieren

APPRENTICE
3 Eki 2017
38
6
21
24
İlk başta 10.12.4 flashladım başarılı oldu. Kurulum yaptım ama wi-fi çalışmıyordu. Ve boot menüsüne clover eklenmiyordu. Bende 12.10.6 yı yüklemeye çalıştım fakat usb ye flashlamıyor. Write işlemi bitince kontrol ediyorum flash bellek 7.60 ve 6.93 olarak ikiye ayrılmıyo ve iki bölümde boş.Biri ntfs biri formatlanmamış oluyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Write işlemi bitince kontrol ediyorum flash bellek 7.60 ve 6.93 olarak ikiye ayrılmıyo
7.60 ve 6.93 olarak fUSB'ye yazılmaz. Yazma işlemi bittikten sonra Windows üzerinde sadece 200MB'Lik tek bir bölüntü görünür. İşletim sisteminin yazıldığı diğer bölüntü artık görünmez. Farklı bir USB ile deneyebilirsin. Yada imajı tekrar indirip tekrar yazdırmayı dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sakariyalieren

APPRENTICE
3 Eki 2017
38
6
21
24
7.60 ve 6.93 olarak fUSB'ye yazılmaz. Yazma işlemi bittikten sonra Windows üzerinde sadece 200MB'Lik tek bir bölüntü görünür. İşletim sisteminin yazıldığı diğer bölüntü artık görünmez. Farklı bir USB ile deneyebilirsin. Yada imajı tekrar indirip tekrar yazdırmayı dene.[/QUOT6 *7.60 ve 6.93 olarak ayrılıyo flash bellek boş oluyor. EFI bölümü çıkmıyo ama 10.12.4 flashladığımda oluyor.

hakbay

APPRENTICE
11 Mar 2018
5
0
0
43
Merhaba, benim de buna benzer bir sorunum var. Win32 Disk Imager ile işlem bittikten sonra Bilgisayarım'ın içinde önce flashdiski görmüyordum. Tekrar denediğim de ise F: olarak flashdiski görüyorum ancak o da açılmıyor, biçimlendirilmesi gerekiyor diye hata veriyor.

Bilgisayarım HP 15B101ST, Windows 8.1 kurulu.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
#2 mesajımı okudun mu? macOS USB' ye yazdılrıktan sonra Windows üzerinde bu diskin sadece EFI'sini görebilirsin. Ana diski göremezsin. Diski çıkarıp takarsan eğer, disk formatı mac için formatlandığı ve bu formatı Windows yerleşik olarak desteklemediği için formatlama uyarısı alırsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hakbay

APPRENTICE
11 Mar 2018
5
0
0
43
#montezuma öncelikle ne zaman senli benli olduk.

#2 mesajimi okudun mu?

Bu nasil uslup, cocuk mu azarliyorsunuz?

Bu tur forumlarda oncelik kibarlik, nezakettir. Bunu benim gibi forumun caylaginin degil, sizin gibi yoneticilerin daha iyi bilmesi gerekir.

O mesaji okudum ama herkes anasinin karnindan efi'nin ne olgunu bilerek dogmuyor. Ben macbook pro ya 10 bin TL vermemek icin arastirma yaptim ve bu siteyi ve bir iki yeri daha buldum. Okuyarak da bir seyler ogrenmeye, yapmaya calisiyorum. Hic kimse win32disk ile flash i hazirladiktan sonra Bilgisayar' imin iconde efi yi gormek icin sunu yapmalisin diye bir sey yazmamis.

Win32disk ile islemi yaptiktan sonra flashdiski cikartmadan Bilgisayarima girdigimde flashdisk i gormuyordum, 2. denemede de goruyordum ancak sizin dediginiz gibi (2. mesaj) 200 mb lik bir bolum v.s. de gormuyorum.

Birkac gundur forumu okuyorum, kurulum rehberlerine bakiyorum, bu isleri bilmiyorum ancak windowsun mac dosyasini gostermeyecigini dusunerek efi nedir, nasil gorunur diye de arastirdim, bilgiye ulasamadim.

Bu sebeple soruyu sordum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Bu forumda küfür edilmediği, hakaret edilmediği ve karşındakine konuşurken hitap abartılmadığı sürece "senli benli" konuşmakta mahsur yok. Zira burası bir şirket değil, bende CEO değilim, sende çalışan değilsin. Ben 42 yaşındayım ve buradaki kardeşlerimin benimle senli benli soru sormalarında, yazmalarını dert etmiyorum. Kendi özel hayatımda da, "abi amca vs" kullanımasını da sevmem ve kendim de karşımdaki insan için kullanmam.
Sen, "senli benli", "nezaket" kuralları diyorsun ama "anasının karnından" gibi bir cümle kurmakta sıkıntı duymuyorsun.
Yani "Sizli, bizli" konuşmak kibarlık anlamına geliyorsa senin için; kibarlık iki kelime ile gelmez. Kibarlık karşındakine saygı duymaktan gelir.Bu da (eğer forumun amacı üzerinden konuşursak) birbirine yardım etmek, sabırlı olmaktır.
Sonuç olarak "senli benli" konuşmaya devem edeceğim. Rahatsızlık duyuyorsan yapacağın şey oldukça basittir.
Şimdi sorunlarına gelelim;
Hic kimse win32disk ile flash i hazirladiktan sonra Bilgisayar' imin iconde efi yi gormek icin sunu yapmalisin diye bir sey yazmamis.
#2 mesajda yazdık.
Win32disk ile islemi yaptiktan sonra flashdiski cikartmadan Bilgisayarima girdigimde flashdisk i gormuyordum, 2. denemede de goruyordum ancak sizin dediginiz gibi (2. mesaj) 200 mb lik bir bolum v.s. de gormuyorum.
Windows üzerinden imajın kök dizinine erişmene gerek yok. Kurulumda hata alırsan düzenleme yapacağın alan, USB' bin EFI' si içindeki dosyalar olacaktır. Ayrıca USB'nin doğru yazılıp yazılmadığını anlamak için sistemi USB üzerinden boot etmeyi denedin mi? Clover Boot Menüsüne ulaştın mı?
Ve son olarak bazı üyelerimizin konulara, terimlere hakim olmadığını düşünerek rehberler hazırladık.
Hackintosh kuracakların bilmesi gereken temel kaideler | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hackintosh Donanım / Kurulum Terimleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hakbay

APPRENTICE
11 Mar 2018
5
0
0
43
Tekrar merhaba,
Ben de 36 yaşındayım. Belki de ben yanlış anladım, kusura bakmayın.:)
Yardımlar için teşekkür ederim. İş yoğunluğu nedeniyle birkaç gündür foruma giremedim.
Evet aklıma geldi, USB'den bootu denemiştim olmadı, tekrar flash'a yazdırıp denedim yine olmadı.
Ekran görüntülerini ekliyorum. İmaj dosyası ile ilgili bir sorun olabilir mi?
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BIOS ayarlarını Hackintosh için yapılandırmalısın. Secure Boot= Disable olmalı.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hakbay

APPRENTICE
11 Mar 2018
5
0
0
43
BIOS ayarlarını Hackintosh için yapılandırmalısın. Secure Boot= Disable olmalı.
Yapmıştım ancak sanırım kaydetmeden çıkmışım tekrar enabled olmuş. Şimdi clover menu açıldı.

MacOS u kuracağım alanı seçemiyorum. Tek harddisk im var. Paragon ile ayırıp, Apple HFS olarak biçimlendirdiğim alanı kurulumda göremiyorum. Sadece flasdisk i görüyor. Yine nerede yanlış yaptım acaba?

Sanırım AHCI ile iligli bir sorun. Bilgisayarım hp 15b101st. SATA'yı AHCI yapamıyorum. Kimisi demiş ki hp'ler zaten AHCI, kimisi hp'yi AHCI yapamazsın. Birkaç yöntem denedim, olmuyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Ayrıntılı sistem bilgilerini içeren yeni konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Glardoniosx

APPRENTICE
17 May 2018
13
0
1
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Belki 4-5 defa .Raw İmajını Laptop'um için indirmeme rağmen elimde 3 adet usb var ve 'win32 Disk Imager' programı ile yazdırma işlemim tamamlandığında usb belleğe erişemiyorum. 1 haftadır uğraşıyorum ve gerçekten yardımlarınızı bekliyorum.
Yazma işlemi bittiğinde usb yi çıkarmadan erişmeye çalışıyorum erişemiyorum. Boot ediyor mu diye farklı farklı 3 Laptop'da denedim ama ne yazık ki bir çözüm bulamadım :cryingface:

Anakart Modeli
ASUS B460 H STRIMING
İşlemci Modeli
Intel Core İ5 10600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX960 (2GB)
Disk ve RAM
1TB M.2 SSD & 2TB HDD, 16 GB DDR4 2666MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Yazma işlemi bittiğinde usb yi çıkarmadan erişmeye çalışıyorum erişemiyorum.
macOS, USB' ye yazdırıldıktan sonra Windows üzerinden bu USB' ye erişemezsin. Bu USB'nin Windows üzerinden sadece EFI'sine erişebilirsin. Eğer USB kök dizine ulaşmak istersen transmac adlı uygulamayı kullanmalısın. Eğer sisteminde windows 7 kullanıyorsan Bu EFI'ye de erişemezsin. Dolayısıyla sorun imaj ile iligili değil, senin sistemin ile alakalı ya da senin gözden kaçırdığın şeyler olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları