ÇÖZÜLDÜ Sierra AMD Yükleme Sonrası Reboot Sorunu

keopapls

APPRENTICE
19 Haz 2017
16
1
0
30
Merhabalar. SierraAMD v4 kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra reboot etmemi istiyor. Reboot etmeye başladıktan sonra da "Still waiting for reboot on Razer Naga 2014" uyarısı alıyorum ve reboot devam etmiyor. Mouse yüzünden bu hatayı alıyorum. Farklı bir port ile denediğimde de sonuç değişmiyor. Restart tuşundan restart ettiğimde de USB den boot ettiğim zaman tekrar yükleme ekranına geliyor(post install işlemini yaptığım halde). Yardımcı olursanız sevinirim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Mouse takılı olmadan boot ediyor mu peki sorunsuz?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

keopapls

APPRENTICE
19 Haz 2017
16
1
0
30
Boot ederken mouse takılı olduğu halde hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Yükleme sırasında da mouse aktif bir şekilde çalışıyor. sorun yükleme bittikten sonra reboot kısmında başlıyor. Ama yükleme bittikten sonra henüz reboot süresi dolmadan mouse u çıkartıp reboot etmeyi denemedim. Deneyip durumu bildireceğim.

Hocam mouse u reboot öncesinde mouse u çıkarttım. Ancak bu sefer bu şekilde bi stuck yaşadım.
xitAAAhgqovvQpCCqx6iuc28AokcF4gg.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Hangi yöntem ile kurulum yaptığını anlatır mısın? Kurulum bittikten sonra USB ile tekrar kurulum ekranına gelip kernel dosyalarını kurulum yaptığın Disk üzerine kopyaladın mı? Ek olarak kullandığın kextler neler?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

keopapls

APPRENTICE
19 Haz 2017
16
1
0
30
2 gün önce SierraAMD v4 ile kurulum yapmayı denedim. Kurulumda karşılaştığım birkaç sorun vardı. O sorunları da sizin cevap vermiş olduğunuz sitedeki başka bir konudaki yöntemleri takip ederek yaptım(ÇÖZÜLDÜ - AMD Sierra kurulum hatası | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu USB ile tekrar kurulum ekranına gelip disk üzerine kopyalama işlemini yaptım (sh post.sh işlemi). Kernelcache ID numarası da çıktı. Ancak bu reboot sorunuyla karşılaştım, elimle reboot ettikten sonra USB den boot etmeye çalıştığımda da tekrar beni yükleme ekranına atıyor ve OS u boot etmiyor.

Ayrıca belki gereksiz bir bilgidir kusura bakmayın şimdiden, ama daha önceden aynı sistemle başarılı bir şekilde osX Yosemite kurulumu yapıp uzun süre kullandım, donanımsal bir uyumsuzluk olduğunu düşünmüyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

keopapls

APPRENTICE
19 Haz 2017
16
1
0
30
Evet hocam. #54 teki Aynı bootflagler ve bu kerneli transmac yardımıyla USB deki kernel dosyası ile değiştirdim ve ondan sonra kurulumu tekrar yapıp, post install işlemini tekrar gerçekleştirdim. Ben bir şeyi yanlış yapıyorum veya atlıyorum sanırım. Ben aynı yöntemle tekrar bir kurulum deneyip size tekrar döneceğim. Şimdilik teşekkürler.

Hocam kurulum tamamlandı, post install aşaması da başarılı oldu. Ancak OSXi USB ile yüklediğim SSDden boot etmeye kalktığımda instant reboot sorunuyla karşılaşıyorum. ACPI patcher kısmına geldiğinde reboot yapıyor.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Post Install aşamasının başarılı olup olmadığını teyit etmek lazım. Mümkünse kuurlum ekranıda Terminal ile tekrar Kernel taşı ve prelinked kernel dosyalarını yeniden oluştur. Bu işlemleri yaptıktan sonra Terminal çıktısını burada paylaş.
Ek olarak USB / EFI / Extra / Org.Chameleoboot.plist dosyasını aşağıdaki gibi düzenle,
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>BlackMode</key>
<string>Yes</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>103</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>Instant Menu</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>
-v kext-dev-mode=1 cpus=1 -xcpm arch=i386 npci=0x2000 dart=0
</string>
</dict>
</plist>
Ve #69 mesajdaki SMBIOS dosyasını kullan.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: keopapls

keopapls

APPRENTICE
19 Haz 2017
16
1
0
30
Tamamdır hocam denedikten sonra haberdar edeceğim.

hocam post install aşamasını istemiştiniz. kusura bakmayın net çekememişim.
JK-Ni9WU-WsYjne5sdY8wHLLNgvxFwwL.jpeg
JK-Ni9WU-WsYjne5sdY8wHLLNgvxFwwL.jpeg

No such file or directory kısmını anlamadım çünkü usbde hepsi var
Xjy5XYKPjRAEKghj30dBcyRFCH0XsbC8.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Dosya yolunu bulamamış. Dolayısıyla işlem başarısız olmuş. Kurulum yaptığın diskin isminin macOS olduğundan emin ol. #54 mesajdaki kerneli kullan. #55 mesajdaki kodları Terminale el girerek dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

keopapls

APPRENTICE
19 Haz 2017
16
1
0
30

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
  • Kernel Panic hatası için Sistem kimliğini değiştirmelisin. Bunun için aşağıda paylaştığım SMBios.plist dosyasını Extra içindeki ile değiştir.
    SMBios.plist.zip
  1. Grafik için ise ilk olarak Bu MaC hakkında aç. Version yazan yere tıkladığında, macOS Sierra sürümünü not et. Ardından aşağıdaki rehberdeki kurulum paketleri içinden senin Sierra versiyonuna uygun Nvidia Web Driver indir ve kurulumunu yap.
    Nvidia Web Driver Kurulumu ve Sorunları Çözme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
  2. Web Driver kurulumu bittikten sonra org.Chameleonboot.plist dosyasını aç ve kernel flag içinde NVIDIAWebDrv=Yes komutunu ekle.
    Kod:
    <key>Kernel Flags</key> <string> -v kext-dev-mode=1 cpus=1 -xcpm arch=i386 npci=0x2000 dart=0 NVIDIAWebDrv=Yes </string>
  3. Bundan sonra yine org.Chameleonboot.plist içinde "GraphicsEnabler=No" komutunu Yes olarak değiştir.
  4. Bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlat.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: keopapls
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler