Sierra - Clover'dan sonra panic (cpu 0 caller 0xffffff802c336436)

Apostle

APPRENTICE
3 Ara 2017
19
1
0
24
Sistem Bilgileri: Anakart: ASUSTeK P8H61-M LX3 PLUS R2.0 / CPU: Intel Core i3 3220 / RAM: 4GB DDR3 / GPU: NVIDIA GeForce GT 430 1GB DDR3

Öncelikle bu işlerden fazla anlayan birisi değilimdir, bana yardım etmek isteyen gönlü bol arkadaşlar sade bir dille anlatabilirse çok makbule geçer. USB'yi bootable hale getirdim ve taktım, Clover'dan Boot OS X Install da yaptım. Aldığım sonuç ise bu. Sistemimle alakalı bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum çünkü geçen yıl Sierra'yı yine kurmuştum aynı bilgisayara. (not: masaüstü bilgisayar)

Aldığım hata ekranı ise şöyle:

t1qE2Ej9LHvHWJV-EnX9t-i8iF32whuF.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Kurulumda USB 2.0 portu kullan. BIOS legacy olarak ayarla. Config / SMBIOS içinde donanımına uygun sistem kimliği kullan.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Apostle

Apostle

APPRENTICE
3 Ara 2017
19
1
0
24
Kurulumda USB 2.0 portu kullan. BIOS legacy olarak ayarla. Config / SMBIOS içinde donanımına uygun sistem kimliği kullan.
Hocam çok özür dilerim, pek teknik bilmiyorum. Legacy olarak nasıl ayarlanır bir link verebilir misiniz zahmet olmazsa, İngilizce olsa da olur. Ayrıca Config / SMBIOS dediğiniz Clover'da options'da olan şey değil mi? Çok şey sorduğum farkındayım kusuruma bakmayın ama uygun sistem kimliğimin ne olduğunu nasıl anlayabilirim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Apostle

APPRENTICE
3 Ara 2017
19
1
0
24
BIOS'una gir ve buradkai boot ayarlarını gözden geçir. Hackintosh için uygun olarak ayarlandığından emin ol. Kurulum rehberini dikkatli incele;
macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
SATA:AHCI
VT-D diye bir sey goremedim ama Intel Virtualization Technology vardi : Disabled
EHCI Hand-off: Enabled
xHCI Mode diye bir ayar bende yok.
Secureboot : Disabled & Other OS
CFG-Lock diye bir ayar da yok.
Ek olarak Legacy ile ilgili buldugum iki sey var, ikisi de Enabled: Legacy Usb Support, Intel USB 2.0 EHCI Controller

Bir de kasada onde 2, arkada 4 tane USB portu var. Hangisi 2.0 nasil anlayabilirim?

EDIT: bios ekraninda Boot menusunde CSM (Compatibility Support Module) sekmesinde Boot Device Control var. 3 secenegi var; UEFI and Legacy OpROM, Legacy OpROM only ve UEFI only. Default olarak birincisi secili. Bilmem bunu demem ise yarar mi.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Legacy OpROM olarak ayarla. Ek olarak CSM enable yada disable olarak dene. Eğer USB giriş soketleri mavi ise bunlar USB 3.0 portlarıdır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Apostle

APPRENTICE
3 Ara 2017
19
1
0
24
Hocam CSM disable yaptim, bilgisayar otomatik enable yapti geri sanirim bir hata oldu. Su an CSM enable, ama Legacy OpROM yaptim. Ve USB'den baslatamiyorum su anda, BIOS'ta priorities kisminda goremiyordum UEFI: SanDisk diye ama boot override kisminda sadece SanDisk yazani gorunce ona bastim ve Clover'a normalden biraz gec ve farkli bir sekilde giris yaptim Boot Mac OS X yaptim ekran siyah kaldi ve sadece bir adet _ isareti var.

Simdi ++++++++++++++ gibi bir yazi geldi ve System uptime in nanoseconds hatasini yeniden aldim.

@montezuma hocam, orada mısınız? biraz acil bir sorun kusura bakmayın

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Şu boot komutlarını dene:
-f usekernelcache=no PCIRootUID=1 darkwake=0 dart=0 npci=0x2000 cpus=1

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Apostle

APPRENTICE
3 Ara 2017
19
1
0
24
Verdiginiz komutlari girdim hocam, bu arada sadece onlari girdim yani mevcut olanlari sildim.

Ilk basta Apple logosu geldi, sonradan yine ayni hata geldi.

M_36Tli5y91McN5np1N-wQHqCUZMhJf3.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Diğer boot argümanlarını kaldırmayacaksın. Bunları tekrar koyup dene. Ek olarak;
12: "System uptime in nanoseconds" Hatası Alıyorum
  • BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
  • Clover Boot Menu / Boot without caches ile system başlat.
  • Kullandığın Clover Bootloader güncel değilse bunu güncelleyip dene.
    Windows ile Clover Bootloader USB oluşturmak
  • USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
  • BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
  • Kullandığın harici aygıtlar varsa. Bunları çıkartıp dene.
  • Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
  • Kullandığın, düzenlenmiş kext vs varsa bunlar güncelleme sonrası sıfırlanır. Bunları bir kontrol et.
  • Güncellemeyi Apple Store yerine Combo Update ile yap.
  • EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Apostle

APPRENTICE
3 Ara 2017
19
1
0
24
Diğer argümanlarla tekrar denedim, yine aynı sonucu aldım.

Legacy yaptım yine aynı sonucu aldım.

Boot without caches diye bir şey yoktu. İnternette araştırdığıma göre Sierra için böyle bir opsiyon yokmuş Clover Bootloader'da. Kaynak: Clover EFI bootloader / Tickets / #297 Clover boot without caches gone / not visible? Ayrıca kullandığım Clover Bootloader zaten sizin burada paylaştığınız bootloader, yani kuruluma dahil olan.

BIOS ayarları bahsettiğim bende olmayan bazı ayarlar hariç tam.

USB 2.0 portu kullandım ama yine de aynı hatayı aldım.

Boot ARGS'a cpus=1 komutunu da ekledim, yine aynı sonuç.

O klasördeki config dosyalarının hiçbiri benim için uyumlu değil.

Yani verdiğiniz listede, deneyip sonuç alamadıklarımı griye çevirirsem liste şöyle oluyor:

• BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
  • Clover Boot Menu / Boot without caches ile system başlat.
  • Kullandığın Clover Bootloader güncel değilse bunu güncelleyip dene.
  • USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın. (Öyle bir USB'm yok maalesef, bu yüzden deneyemiyorum bunu şu an için)
  • BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
  • Kullandığın harici aygıtlar varsa. Bunları çıkartıp dene.
  • Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
  • Kullandığın, düzenlenmiş kext vs varsa bunlar güncelleme sonrası sıfırlanır. Bunları bir kontrol et.
  • Güncellemeyi Apple Store yerine Combo Update ile yap.
  • EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin. (Clover Boot Menü'de böyle bir ayar görmedim)
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.
Neyse hocam, katkınız için teşekkür ederim. Sanırım bu benim yapabileceğim bir şey değil, bir bilgisayarcıya götüreceğim.

Yine de şu an son çare olarak kextleri silme olayını deneyeceğim

Kextleri silerek de denedim, yine ayni sonuc.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler