Diğer argümanlarla tekrar denedim, yine aynı sonucu aldım.
Legacy yaptım yine aynı sonucu aldım.
Boot without caches diye bir şey yoktu. İnternette araştırdığıma göre Sierra için böyle bir opsiyon yokmuş Clover Bootloader'da. Kaynak:
Clover EFI bootloader / Tickets / #297 Clover boot without caches gone / not visible? Ayrıca kullandığım Clover Bootloader zaten sizin burada paylaştığınız bootloader, yani kuruluma dahil olan.
BIOS ayarları bahsettiğim bende olmayan bazı ayarlar hariç tam.
USB 2.0 portu kullandım ama yine de aynı hatayı aldım.
Boot ARGS'a cpus=1 komutunu da ekledim, yine aynı sonuç.
O klasördeki config dosyalarının hiçbiri benim için uyumlu değil.
Yani verdiğiniz listede, deneyip sonuç alamadıklarımı griye çevirirsem liste şöyle oluyor:
- BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
- Clover Boot Menu / Boot without caches ile system başlat.
- Kullandığın Clover Bootloader güncel değilse bunu güncelleyip dene.
- USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
- USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın. (Öyle bir USB'm yok maalesef, bu yüzden deneyemiyorum bunu şu an için)
- BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
- Kullandığın harici aygıtlar varsa. Bunları çıkartıp dene.
- Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
- Kullandığın, düzenlenmiş kext vs varsa bunlar güncelleme sonrası sıfırlanır. Bunları bir kontrol et.
- Güncellemeyi Apple Store yerine Combo Update ile yap.
- EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
- Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin. (Clover Boot Menü'de böyle bir ayar görmedim)
- Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
- USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.
Neyse hocam, katkınız için teşekkür ederim. Sanırım bu benim yapabileceğim bir şey değil, bir bilgisayarcıya götüreceğim.
Yine de şu an son çare olarak kextleri silme olayını deneyeceğim
Kextleri silerek de denedim, yine ayni sonuc.