Merhabalar, yaklaşık son 10 gündür Sierra sistemde donma sorunu yaşıyorum. Sistem çok stabil çalışıyordu ancak son günlerde youtube'dan video izlerken ya da imovie'de video render yaparken ya da en basitinden photoshop açtığımda donuyor. Sıcaklardan işlemci ısınıyor diye tahmin etmiştim ancak işlemcide sorun görünmüyor macun sürdüm dün fakat yine aynı sorunu yaşamaktayım.
Güncel macOS kurulumu yaptım ancak yine aynı sorun mevcut. Ekran kartı olarak HD530 mevcut. Ek bir ekran kartı mevcut değil.
Sistem bilgileri:
MSI H110M PRO VHL
Intel Core i3 6100
8GB DDR4 2133Mhz Hi-Level Bellek
120 GB Sandisk SSD + 2 TB WD HDD
Sürekli bu sorunu çözmeye çalışıyorum ancak bir türlü çözüm bulamadım.
Denediğim yöntemler:
BIOS'u sıfırladım tekrar mac için BIOS ayarlarını yaptım.
Güncel macOS sürümünü kurdum fakat HD530 7MB sorunu ve donmalar olduğu için eski sürüme geri döndüm.
BIOS'tan grafik alanını 32 olan alanı 64 96 hatta 512'ye kadar denedim yine aynı sorun mevcut.
Bazı yabancı forumlarda SMBIOS kaynaklı demişler onu da yaptım yine aynı.
Sorun SSD'dedir belki diye düşünüp çalışan sistemi HDD'ye klonlama yaptım yine donma sorunu mevcut
Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkürler
Güncel macOS kurulumu yaptım ancak yine aynı sorun mevcut. Ekran kartı olarak HD530 mevcut. Ek bir ekran kartı mevcut değil.
Sistem bilgileri:
MSI H110M PRO VHL
Intel Core i3 6100
8GB DDR4 2133Mhz Hi-Level Bellek
120 GB Sandisk SSD + 2 TB WD HDD
Sürekli bu sorunu çözmeye çalışıyorum ancak bir türlü çözüm bulamadım.
Denediğim yöntemler:
BIOS'u sıfırladım tekrar mac için BIOS ayarlarını yaptım.
Güncel macOS sürümünü kurdum fakat HD530 7MB sorunu ve donmalar olduğu için eski sürüme geri döndüm.
BIOS'tan grafik alanını 32 olan alanı 64 96 hatta 512'ye kadar denedim yine aynı sorun mevcut.
Bazı yabancı forumlarda SMBIOS kaynaklı demişler onu da yaptım yine aynı.
Sorun SSD'dedir belki diye düşünüp çalışan sistemi HDD'ye klonlama yaptım yine donma sorunu mevcut
Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkürler
- Anakart Modeli
- MSI Z590 Plus
- İşlemci Modeli
- Intel Core i3 10100
- Grafik Kartı
- OEM RX 460 2GB
- Disk ve RAM
- Sandisk Ultra 3D NVME 512GB SSD