- Siyah ekran aldığım için harici diskimdeki sistem ile macOS Sierra'yı boot ettim.
- Clover Configurator içerisinden nv_disable=1'i işaretledim ve ardından System Parameters içerisinden Nvidia Web'i kaldırdım.
- RT_Variables içerisinde Booter Config'i=0x028 CsrActiveConfig'i ise 0x67 olarak değiştirdim ve sistemi yeniden başlattım ve başlatırken direk diskteki Clover Bootloader üzerinden başlattım.
- Clover Kurarken 1-Uefi Anakartlar için önyükleme 2- Clover'i ESP'ye Yükle 3-DriversUefi64 sekmesinin açılan seçeneklerinden EmuVariableUefi-64.efi ve OsxAptioFix2Drv-64 seçeneklerini işaretledim ve son olarakta 4-Hedef Bölüme RC Scriptlerini yükle seçeneğini işaretledim.
- Ardından konuda bulunan (ADGFİX) betiğini çalıştırdım.
- EmuVariableUefi-64.efi dosyayı, /Volumes/EFI/CLOVER/drivers64UEFI içine koydum
- Çıkan yeniden başlatma isteğinde şimdi değili işaretleyip Clover Configurator'ü açtım.
- Buradan nv_disable'ı kaldırıp, System Parameters içinden Nvidia Web'e tik koydum.
- SMBIOS tan ekran seçimi olarak 6,1 seçtim (bazı makinalarada 17,1 )
- RT_Variables'ı ise Booter Config= 0x028 CsrActiveConfig=0x67 olarak değiştirdim ve yeniden başlattım.
- Sistem yeniden başlarken ilk başta çok kısa siyah ekran verdi ancak bir süre bekledikten sonra sistem Nvidia Web Driver aktif bir şekilde çalışmaya başladı.
- Ben bunları ÇÖZÜLDÜ - MacOS Sierra GTX970 Problemi | osxinfo bu linkten bakarak bazı konularda değişiklikler yaparak yaptım.