sierra güncelleme sonra siyah ekran sorunu

semihtasbas

APPRENTICE
11 Haz 2018
7
0
0
27
Merhaba, Sierranın son paylaştığınız 10.12.6 dual sürümünü bilgisayarıma kurdum, sadece config_hd4000_1366x768 dosyasını değiştirdim. Sistem sıkıntısız bir şekilde çalıştı. Xcode kullanmam gerektiği için appstore üzerinden sistem güncellemesi yaptım. Yeniden başlat dedikten sonra ekranın sol üstünde siyah tire işareti yanıp sönüyor ve sonrasında reset atıyor usb belleğe ulaşamıyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Hangi sürüme güncellemeyi denedin? Clover Boot Menüye ulaşamıyor musun?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sierra kullanırken direk olarak Apple üzerinden High Sierra güncellemesi yapmaya kalkarsan bu hataları alman normal. Herhangi bir şekilde BIOS'a ulaşabiliyor musun peki? Eğer öyle ise USB seçtiğinden emin ol. Zira Clover Boot Menü'nün güncelleme ile etkilenmez.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

semihtasbas

APPRENTICE
11 Haz 2018
7
0
0
27
Sierra kullanırken direk olarak Apple üzerinden High Sierra güncellemesi yapmaya kalkarsan bu hataları alman normal. Herhangi bir şekilde BIOS'a ulaşabiliyor musun peki? Eğer öyle ise USB seçtiğinden emin ol. Zira Clover Boot Menü'nün güncelleme ile etkilenmez.
Bios'a erişebiliyorum, High Sierra güncellemesi yapmadım, şuan sürümünü hatırlamıyorum tam olarak, 10.13 serisi High sierra ise, onu yapmadım. Appstore'un sistem için önerdiği güncellemeyi yaptım. Zaten söylediğim gibi usb üzerinden giriş yaptığım için usb'yi çıkardığım zaman windows otomatik olarak başlatıyor. Usb'yi seçmeyi denedim fakat emin olmak için şimdi tekrar deniyeceğim.

Şimdi tekrar denedim fakat usb takılı iken, ne windows ne de mac os çalışıyor siyah ekranda takılıp rest atıyor laptop. Usbyi çıkardıktan sonra windowsu çalıştırabiliyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
İmajı USB'ye Windows üzerinden yeniden yazdırıp tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

semihtasbas

APPRENTICE
11 Haz 2018
7
0
0
27
İmajı USB'ye Windows üzerinden yeniden yazdırıp tekrar dene.
Tekrardan yükledim, usb üzerinden Clover Boot Menu'ye ulaşabiliyorum. Windowsu denediğimde açabiliyorum. MAc os denediğimde böyle bir hata alıyorum. Aynı şekilde rest atıyor bilgisayar bundan sonra.

Moderatörün son düzenlenenleri:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler