Herkese merhaba arkadaşlar, aşağıda linkini verdiğim rehber sayesinde cihazıma macOS Sierra kurulumunu gerçekleştirdim.
Faydalandığım rehber linki.
Cihazımda bulunan harici USB WiFi adaptörümü kendi yazılımı ile kurdum ve çalışmakta. Fakat diğer donanımlarım için gerekli kextleri ya bilmiyorum yada kext yüklemesini başaramadım. Forumdan öğrendiğim kadarı ile KCPM Utility programını kullanarak kext yüklemesi yaptım sonrasında rebuild cache yaptım sistemi yeniden başlattım ama donanımlarım çalışmamakta. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum.
Ayrıca aklıma takılan ve arayıp cevap bulamadığım bazı soruları sizlere sormak istiyorum umarım yardımcı olursunuz.
Faydalandığım rehber linki.
Adım adım MacOS Hackintosh Kurulum Rehberi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Resimleri Ben Düzenledim, Umarım Yeni Arkadaşlara Faydalı Olur. Konu Sabitlenirse Mutlu Olurum. İyi Çalışmalar Dilerim :) Öncelikle şunu belirtmek isterim; bu sistemi kurmak için zaman ayırmalısınız. Yani Windows gibi tak usb yi al windows 7 yi gibi bir işletim sistemi değil, unutmayın ki...
osxinfo.net
Cihazımda bulunan harici USB WiFi adaptörümü kendi yazılımı ile kurdum ve çalışmakta. Fakat diğer donanımlarım için gerekli kextleri ya bilmiyorum yada kext yüklemesini başaramadım. Forumdan öğrendiğim kadarı ile KCPM Utility programını kullanarak kext yüklemesi yaptım sonrasında rebuild cache yaptım sistemi yeniden başlattım ama donanımlarım çalışmamakta. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum.
Ayrıca aklıma takılan ve arayıp cevap bulamadığım bazı soruları sizlere sormak istiyorum umarım yardımcı olursunuz.
- Hackintosh ile Siri çalışmakta mı ? (Harici wifi kullandığım için veya ağ bağlantım zayıf olduğu için mi kullanamıyorum)
- Hackintosh işinde yeniyim ve AppStore üzerindeki sistem güncellemelerini nasıl yapmalıyım ? (Direkt güncelleme denedim sistem çöktü)
- Ekran parlaklığını değiştiremiyorum ve kısayol tuşları çalışmıyor bunu çalıştırmanın bir yolu var mı ? (Geceleri gözlerimi çok yoruyor ekran parlaklığı)
- Uygulamalar için windows üzerinde uyguladığımız gibi crackleme işlemi macOS üzerinde de yapılabilmekte mi ?
- Harici ekran kartım olan Nvidia ekran kartını macOS üzerinde kullanabilir miyim ?
- Uzantısı .kext olan bir dosya ile uzantısı .dmg olan bir dosya arasındaki fark nedir, hangi .dmg uzantılı kext kurmam mı doğru olan ?
Moderatörün son düzenlenenleri:
- Laptop Modeli
- Desktop
- Anakart Modeli
- Asus B450M-DRAGON
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 5 3600
- Grafik Kartı
- AMD Radeon RX 5600 XT
- Ağ Aygıtları
- Ethernet:Realtek PCle FE Family Controller
- Disk ve RAM