10.12.4 güncellemesiyle App Store'den tam seti indirip yeni bir usb hazırladım.
createinstallmedia metodu ile hazırladığım usb'ye clover bootloader 4035 yükledim.
Her neyse buraya kadar normal zaten kuruluma da geçebiliyorum.
Fakat kurulum bitiyor ve Clover menüsünde hiçbir şekilde işletim sistemi yüklü olan disk gözükmüyor.
Defalarca denedim olmadı. Bootdiskutility ile yeni bir usb'ye clover yükledim yine olmadı.
Bios ayarlarının hepsini kontrol ettim yine olmadı. Yeniden başlattım, usb yerini değiştirdim falan ama olmadı.
Sanırım Clover yüklerken
"Rc scripts" ile başlayan kutuya tik atmamış olabilirim. Çünkü kurulumu 5.9 gb şeklinde yapıyor.
Şimdi sorunum bu.
Sorunu nasıl çözebilirim ? Elimde maalesef macOS yok.
Ben UEFI sistemler için hazırlanmış ve "RC scripts" ile başlayan kısım tiklenmiş bir EFI klasörünün sorunumu çözebileceğini düşünüyorum.
Mümkün müdür ?
createinstallmedia metodu ile hazırladığım usb'ye clover bootloader 4035 yükledim.
Her neyse buraya kadar normal zaten kuruluma da geçebiliyorum.
Fakat kurulum bitiyor ve Clover menüsünde hiçbir şekilde işletim sistemi yüklü olan disk gözükmüyor.
Defalarca denedim olmadı. Bootdiskutility ile yeni bir usb'ye clover yükledim yine olmadı.
Bios ayarlarının hepsini kontrol ettim yine olmadı. Yeniden başlattım, usb yerini değiştirdim falan ama olmadı.
Sanırım Clover yüklerken
"Rc scripts" ile başlayan kutuya tik atmamış olabilirim. Çünkü kurulumu 5.9 gb şeklinde yapıyor.
Şimdi sorunum bu.
Sorunu nasıl çözebilirim ? Elimde maalesef macOS yok.
Ben UEFI sistemler için hazırlanmış ve "RC scripts" ile başlayan kısım tiklenmiş bir EFI klasörünün sorunumu çözebileceğini düşünüyorum.
Mümkün müdür ?
- Anakart Modeli
- ASUS Z170-A
- İşlemci Modeli
- i7-6700K
- Grafik Kartı
- Skylake HD 530
- Ağ Aygıtları
- i219-V
- Disk ve RAM
- 256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz