ÇÖZÜLDÜ Sierra Kurulumunda Kernel Panic Hatası

• Konuyu başlatan Neptünmavisi
  • Başlangıç tarihi
N

Neptünmavisi

Guest
Merhaba,

El Capitan'ı biraz benim sakarlığım, acemiliğimden ötürü kaybettim. El capitan'ın yüklü olduğu bölüme Windows üzerinden Paragon Disk Manager ile Apple HFS formatında formatlamak zorunda hissettim kendimi. Şu anda kurulu bir MacOS işletim sistemim yok.

Sierra indirdim, Fakat El capitan indirseydim sanırım şu anda calışan bir MacOS'um olabilirdi. Kernel Panic hatalarından ötürü kurulum ekranına geçemiyorum, FakeSMC dışındaki kextleri yükledim olmadı. Önceden El Capitan'da calışan config.plist'lerle değiştim olmadı. Clover'da farklı boot komutları girdiğim halde olmadı.

Ne yapmam gerekiyor? El Capitan indirmek çok uzun sürer. İnternetim yavaş, Mega upload sitesinde kota sorunu var, VPN ile ise oldukça yavaş iniyor haliyle.

NeXo0yFtjSo1_bI3Bgz1e-JBI_tJOx20.jpeg

NeXo0yFtjSo1_bI3Bgz1e-JBI_tJOx20.jpeg
Ancak Legacy Mod'da boot ederken Clover grafik arabirimine ulaşabiliyorum. UEFI mod da ulaşamıyorum, Çoğu zaman "Nanosecond" "panic" gibi satırlardan sonra donuyor.
Nasıl kurulum ekranına gelebilirim?

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
N

Neptünmavisi

Guest
Yine aynı hata'yı aldım. Sadece fakesmc kalan, diger butun kext'leri sildiğimiz klasör hangisiydi? Osx konusunda teknik bilgim yok, fakat gördügum kadarıyla en sorunlu Distro sierra distro'su. Revizyon'dan gecirip yeniden upload ederseniz, mevcut halarindan arindirsaniz cok daha fazla kisi faydalanabilir.

hZMRdRGBBdihAbjO58PINEV6RP-7wuIb.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Sadece fakesmc kalan, diger butun kext'leri sildiğimiz klasör hangisiydi?
USB / EFI / CLOVER / KExts / Others
Osx konusunda teknik bilgim yok, fakat gördügum kadarıyla en sorunlu Distro sierra distro'su. Revizyon'dan gecirip yeniden upload ederseniz, mevcut halarindan arindirsaniz cok daha fazla kisi faydalanabilir.
Distorada sorun yok. Yüzlerce farklı modeli cihaz var. Ve bun cihazların her birinin donanımsal özellikleri farklı. Her cihaz için config hazırlamak mümkün değil. Dolayısıyla senin yapman gereken kendi cihazın iççin uygun ayarları yapmak. Ek olarak Sierra ve El Capitan farklı işletim sistemleri. Daha önce El Capitan ile kurduğun Config dosyasını kullanarak dene. BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin ol. Adımları dikkatlice takip et.
12: "System uptime in nanoseconds" Hatası Alıyorum
  • BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
  • USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
  • BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
  • EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
  • USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
N

Neptünmavisi

Guest
Hemen hemen butun yontemleri denedim, Olmadi, Her seferinde Ayni hata mesaji. El capitan kurayim. El capitan için kullandigim config.plist dosyasini kullaniyorum zaten. El capitan kurup bozmamaya dikkatli kullanmaya bakacam.

Yahu bu nasil bir iştir, Adamlar bir işletim sistemi yapiyor, İnsanlar vuruluyor adeta bu isletim sistemine, gören aşık oluyor, Bu İsletim sistemi için özel ve pahali sistemler toplaniyor. :)

El capitan başlığında bana düzenleyip paylaştığınız config.plist dosyasını Usb'deki config.plist ile değiştirirsem kurulumda bütün donanıımları tanır yapılandırır kullanıma hazır hale getirirmi? bir çok config.plis var şu anda bilgisayarda, Sierra'da bir kaç tane denemiştim, tam emin olmak için indirip Usb'deki ile değiştireyim, boot edip kurarmı?

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
El capitan başlığında bana düzenleyip paylaştığınız config.plist dosyasını Usb'deki config.plist ile değiştirirsem kurulumda bütün donanıımları tanır yapılandırır kullanıma hazır hale getirirmi? bir çok config.plis var şu anda bilgisayarda, Sierra'da bir kaç tane denemiştim, tam emin olmak için indirip Usb'deki ile değiştireyim, boot edip kurarmı?
Denemelisin elbette. Ayrıca USB içinde de bir çok Config var. Bunlarıda dene. Eğer denemediysen, Boot argümanlarına
cpus=1 -f PCIRootUID=1 darkwake=0 npci=0x2000 değerlerini ekleyip, sistemi Legacy olarak boot etmeyi dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
N

Neptünmavisi

Guest
Evet, Legacy boot edebildim, bir kac config.plist denedim, en sonunda biri oldu, Fakat şunu sormak istiyorum, Windows 10 Uefi biçimde kurulu, Kac kez denememe ragmen Macos Uefi kurulmayinca Bios'tan Legacy moda aldim. Şu anda Legacy biçimde kuruluyor, Win 10'u acmak için her seferinde Bios'a girip Uefi, Macos icinse Legacy yapmam gerekiyor, nasil olacak bu? Karismadimi biraz.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
USB / EFI / CLOVER klasörünü Windows / NO NAME bölüntüsü içine kopyalayıp denedin mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları