Her iki metotta DSDT metotu. Her iki yöntemde de özellikle betik ile oluşturulan yöntem çalışıyor ancak sorun şu. Nvidia Web Drivers sadece DP portu üzerinden DP/ HDMI sesi destekliyor. HDMI port üzerinden ses çalışmıyor. Sorun betik ile alakalı değil. Sorun NVIDIA ile alakalı ve araştırdığım kadarıyle Betik ile sorunu çözmek imkansız.
Eğer elinde DP kablosu varsa, betik ile oluşturduğun ssdt dosyasını ACPI / Patched içine koyduktan sonra DP portu üzerinden deneme yap.
Eğer DP üzerinden bağlayacak bir kablon yoksAşağıda paylaşacağım iki yöntem ile HDMI üzerinden ses almayı başaranlar var.
1.Yöntem;
- Sistemin editlenmemiş AppleHDA.kext kullandığından emin ol.
- Ardından HDMIAudio.kext.zip indir. Ve bunu System / Library / Extensions içine kurulumunu yap (Dikkat: Library / Extensions değil).
- Ardından Rebuild Cache yapıp sistemi yeniden başlatıp dene.
2. Yöntem;
- Ses için kurduğun kextler varsa bunları sil, rebuild Cavhe yap ve sistemi yeniden başlat.
- VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi indir.
- Kurulum seçeneklerinde VoodooHDA 2.8.9 Classic 10.12 seçip kurulumunu yap ve sesi dene.