ÇÖZÜLDÜ Sierra Yanlış Monitör Bilgisi

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
İlk öncelikle merhabalar arkadaşlar,

Bilgisayarıma(laptop, ACER Aspire E 15 E5-571G) tek hdd üzerinden (gpt desteklemiyor sanırsam, Clover Configurator'da EFI Mount yapamıyorum çünkü. EFI hdd içindeki sistem dosyalarının yanına kurulu.) Sierra 10.12.6 imajını kurdum. Şu anda bilgisayarımda herhangi bir başka işletim sistemi kurulu değil.

App Store'a giriş yapamamaktaydım. Bununla ilgili birkaç forum konusunu okuduktan sonra, Youtube'da şöyle bir video buldum;

Bu videodaki her şeyi uyguladım. İlk önce indirdiğim dosyayı Avast virüs olarak gördüğü için sildi. Avast'ı kaldırdıktan sonra dosyayı tekrar indirerek, videodaki adımları tek tek gerçekleştirdim. Sistemi yeniden başlattığım vakit, hali hazırda çalışan Intel HD4400 1536MB ekran kartımı; 4 mb Intel Graphics türünde bir kart olarak gördü. App Store ve Mesajlar uygulaması çalıştı. App Store'a girdiğim gibi kredi kartı bilgilerim istendi, üçüncü parti programa güvenmediğim için kart bilgilerimi kendi telefonum üzerinden, AppleID'de "none" yaparak geçtim. Ve OneDrive programını indirmeyi başardım.

Not: Fotoğraftaki Microsoft Office programını üçüncü parti bir internet sitesi üzerinden indirmiştim;

MEukU4B8LU0CjDQJQBGh-EF4wH7G487k.png

Ancak dediğim gibi grafik kartım bozulmuştu ve çaresini konuya attığım video içerisindeki bir kardeşimizin yorumuyla halledebildim.

Burada Ahmet'in dediği gibi yerleşik grafik kartı problemini; Clover Configurator'de "Devices" kısmında yaptığımız düzenlemenin altındaki "Inject" tikini kaldırdıktan sonra sistemi yeniden başlattım. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yerleşik grafik kartım tanınmıştı. App Store'da da oturumum açıktı.

Ancak, App Store'dan yeniden bir uygulama indirmek isteyince, düzeltmeden önceki aldığım hata olan "size tanımlanmış bir aygıt yok, desteği arayın" tarzındaki hatayı tekrardan veriyordu. Yani, App Store sil baştan halledilecekti. App Store için farklı çözümler ararken, ekran parlaklığımı kısmak için Sistem Tercihleri > Ekranlar'a girdiğimde şöyle bir durumla karşılaştım;

Hemen Clover Configurator'ü açtım ve config.plist'imde "Devices" kısmını tertemiz, eski haline döndürdüm.

Sistemi yeniden başlattıktan sonra sorunum halen devam ediyordu.

Tekrar Clover Configurator'ü açtım ve kendime yeni bir "SMBIOS" kimliği edindim. MacbookPro11.1 olarak görünen sistemime yeni kimlik atadıktan sonra sistemi yeniden başlattım. Yine olmadı, Bu sefer MacbookPro12.1 SMBIOS'unu uyguladım. Bilgisayarı yeniden başlattım. Bu sefer açılışta zaten takılı kaldı. Clover Boot Options menüsündeki SMBIOS'taki MacbookPro12.1 ismini 11.1'e döndürdükten sonra "seçenekleri uygulayarak boot et" seçeneğini seçerek bilgisayarı açmayı başardım. Ve, tekrardan Clover Configurator'e girerek, başka bir MacbookPro11.1 kimliği atadım. Son olarak bilgisayarımı yeniden çalıştırdım ve sorun halen devam etmekte.

Sorun kısaca aslında şöyle: App Store'u çalıştırabilmek için bir şeyler yaptım ve sistem üzerinde şu anda laptopumun ekranı, Mac ekranı olarak görünüyor. Parlaklık ayarı da yok. Bir türlü düzeltemedim. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Biraz daha bilgi edinmeniz için birkaç ekran görüntüsü daha ekliyorum;

Umarım en ince detayına kadar anlatabilmişimdir. Ekranımın normalde olduğu gibi laptop ekranı olmasını ve parlaklık ayarının geri gelmesini istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Apple Store ile ilgili Şu ana kadar yaptığın bütün bu işlemler anlamsız olmuş. Kısaca; Apple Store kimliği açarken kredi kartı bilgilerini vermediğin sürece Apple Store üzerinden uygulama indiremezsin. Güvenlik endişen varsa o zaman Hackintosh kullanma. Ancak şunu söyleyelim. Ben de dahil olmak üzere yüzlerce kişi Hackintosh cihazlarında Apple Store üzerinden sorunsuzca alışveriş yapmakta. Sen ister Hackintosh üzerinden, ister gerçek Mac üzerinden kullan, farketmez. Apple Store en güvenli markettir. Bir Google Store değildir.
Ekran kartının parlaklık ayarı için aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Daha önce kullandığın Config ile sistem ayarları içinde monitör doğru tanınıyorsa bunu kullanıp tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
Apple Store ile ilgili Şu ana kadar yaptığın bütün bu işlemler anlamsız olmuş. Kısaca; Apple Store kimliği açarken kredi kartı bilgilerini vermediğin sürece Apple Store üzerinden uygulama indiremezsin. Güvenlik endişen varsa o zaman Hackintosh kullanma. Ancak şunu söyleyelim. Ben de dahil olmak üzere yüzlerce kişi Hackintosh cihazlarında Apple Store üzerinden sorunsuzca alışveriş yapmakta. Sen ister Hackintosh üzerinden, ister gerçek Mac üzerinden kullan, farketmez. Apple Store en güvenli markettir. Bir Google Store değildir.
Ekran kartının parlaklık ayarı için aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Daha önce kullandığın Config ile sistem ayarları içinde monitör doğru tanınıyorsa bunu kullanıp tekrar dene.
Dediğimi yanlış anlamış olmalısınız hocam:frown:. Veyahut ben de yanlış anlatmış olabilirim:coldsweat:. Orada bahsettiğim olay hackintosh değil. Üçüncü parti bir uygulama üzerinden aldığım kodları alıyoruz. "O kod üzerinden kartı kontrol edebilir" diye düşündüm ben. Hafif paranoyak olabilirim:oops: Ben o yüzden telefondan yaptım. Ayrıca, zaten ekran kartını 4 mb Intel kartı olarak algıladığı için internet tarayıcısında herhangi bir sayfaya girmeye çalışmak zaten ölümcül bir tecrübeydi.

Ben en başında config.plist'imi kopyalamıştım bir klasöre. Ancak, daha sonra üzerinde başka oynama da yapınca sildim sanırsam. Sıfırdan Clover Bootloader yüklesem, kextleri yedekleyip. Sizin anlattığınız bir videoyu takip etmiştim > [Video Rehber] macOS High Sierra kurulum sonrası Clover Bootloader ve Sürücü Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Burada Clover Bootloader işini hallettikten sonra USB EFI'sindeki config.plist'i atıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. Ben tekrar kurulum gerçekleştirdikten sonra USB EFI'sindeki config.plist dosyası da tekrardan editlenmiş oluyor mu? O konuyu tam bilmiyorum. Onu cevaplarsanız çok sevinirim.

Bir de son olarak benim harici grafik kartım Nvidia GeForce 840m, config.plist üzerindeki nvidia ayarlarını yapmam mı gerekir kullanabilmek için yoksa Nvidia Web Driver programını indirmem mi gerekir? Clover Boot menüsündeki grafik seçeneklerinde Nvidia kartımı görememiştim de.

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Nvidia kartını kullanamazsınız.

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Kurulum usb si içinde kurulum sonrası araçlar içinde config dosyaları var Hd4400 için olanı EFI>Clover içine kopyala ismini config.plist olarak düzelt yeniden başlat.
Nvidia ekran kartını da ilgili rehberi takip ederek kapatırsan faydalı olur senin için.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
Kurulum usb si içinde kurulum sonrası araçlar içinde config dosyaları var Hd4400 için olanı EFI>Clover içine kopyala ismini config.plist olarak düzelt yeniden başlat.
Nvidia ekran kartını da ilgili rehberi takip ederek kapatırsan faydalı olur senin için.
Çok kez denedim ancak herhangi bir şekilde pozitif bir sonuç alamadım. Siteden 10.13.1 High Sierra imajını indirip, kurmaya çalıştım. USB işlemlerini hallettikten sonra kuruluma geçtiğim vakit, şöyle bir sorunla karşılaştım;
6Na8vCZUVm3n90kFW6pqStdU0dR-cxwv.jpeg

Bu benim çektiğim bir fotoğraf değil. Başka bir forumdan buldum. Sonuç olarak, "gIOScreenLockState 3" ile başlayan kısımda kaldım aynı şekilde.

Tekrardan 10.12.6 Sierra imajını arkadaşımın bilgisayarından indirip, USB'yi ayarladım. Şu anda kextlerimi de daha öncesinde telefonuma yedeklediğim için, eski haline getirmem çok uzun sürmedi.

Devam edeyim, kextlerimi yükledim. Şu anda sadece iki tane problemim var;

1. Ekran parlaklığı: (Acaba sitenin sahibi ve tabii ki hackintosh'u youtube'a yüklediği rehberlerden bize çok güzel şekilde öğreten @montezuma bununla ilgili bir rehber yayınlasa çok yararlı olabilir. Çünkü, konuyu okudum defalarca kez. Biraz da olsa kafam karıştı. Ancak görüntülü rehber ile çoğu sorunu halletmiştim. Bu tabii ki O'na kalmış bir durum.)
2. App Store'a, Mesajlar ve FaceTime'a giriş yapamama;

HDtVfcr-VwU2UrvaI9MjeaBCaOf4X0QS.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Ekran parlaklığı: (Acaba sitenin sahibi ve tabii ki hackintosh'u youtube'a yüklediği rehberlerden bize çok güzel şekilde öğreten @montezuma bununla ilgili bir rehber yayınlasa çok yararlı olabilir.
Rehber gayet açık. Ancak DSDT yaması yapma konusunda bilgi sahibi olmdan gerekiyor. Bu bağlamda DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusunu incelemek ve bunu takip edip DSDT / SSDT konusunda bilgi sahibi olduktan sonra denemekte fayda var.
Apple Store sorunu için Ethernet sürücünü kurduğundan emin ol. Ek olarak Network.plist dosyalarını silip yeniden oluşturulmasını sağla. Bunlarla ile ilgi ayrıntılı rehber;
Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
Rehber gayet açık. Ancak DSDT yaması yapma konusunda bilgi sahibi olmdan gerekiyor. Bu bağlamda DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusunu incelemek ve bunu takip edip DSDT / SSDT konusunda bilgi sahibi olduktan sonra denemekte fayda var.
Apple Store sorunu için Ethernet sürücünü kurduğundan emin ol. Ek olarak Network.plist dosyalarını silip yeniden oluşturulmasını sağla. Bunlarla ile ilgi ayrıntılı rehber;
Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Kurduğum 12.10.6 Sierra İmajı' esas alarak, App Store sorunumu şu video ile hallettim;

Parlaklık sorunumu da App Store üzerinden Brightness Slider on the Mac App Store programını indirerek giderdim.

Konuyu kilitleyebilirsiniz, hayırlı forumlar.:angel:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Eline sağlık. Ancak bunların hepsinin çözümleri forumumuzda mevcut.
Kurduğum 12.10.6 Sierra İmajı' esas alarak, App Store sorunumu şu video ile hallettim;
iMessage rehberdinde bunu zaten anlattık zaten. ;)
Parlaklık sorunumu da App Store üzerinden Brightness Slider on the Mac App Store programını indirerek giderdim.
Bunu da yine Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu rehberinde #70 mesajda belirttik.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
Eline sağlık. Ancak bunların hepsinin çözümleri forumumuzda mevcut.

iMessage rehberdinde bunu zaten anlattık zaten. ;)

Bunu da yine Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu rehberinde #70 mesajda belirttik.
Rehberlerin altındaki mesajlara tam bakamadım doğrusu, konuyu açtığın mesaja daha çok ilgi ve odak duyduğum için:confused: Vizelerim de geldiği için baya telaşlanmıştım. High Sierra'nın kurulumundaki takılmanın sebebi nedir peki sence? "gIOScreenLockState 3" hatası almıştım.

Keza, Sierra'da da tam kurulumda dil seçme kısmına gelmeden önce de geçip giden yazılar arasında en son "gIOScreenLockState 3" yazıyordu galiba.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Hatanın sebebi grafik ile ilgili hata olması. Genel olarak çözümü ise mevcut clover bootloader üzerinde güncelleme yapmak, inject intel devre dışı bırakmak gibi çözümler denenebilir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
Hatanın sebebi grafik ile ilgili hata olması. Genel olarak çözümü ise mevcut clover bootloader üzerinde güncelleme yapmak, inject intel devre dışı bırakmak gibi çözümler denenebilir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vizelerim bittikten sonra uğraşırım yüksek ihtimalle. 10.12.6'da sorun olmaması için grafik kartlarını sildiğini okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bunun için de aynı ayarlamaları yapman mümkün müdür acaba? En azından 10.13.2 veya onun sonrası için?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Vizelerim bittikten sonra uğraşırım yüksek ihtimalle. 10.12.6'da sorun olmaması için grafik kartlarını sildiğini okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bunun için de aynı ayarlamaları yapman mümkün müdür acaba? En azından 10.13.2 veya onun sonrası için?
10.13.1 Laptop imajında grafik kentleri silindi.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
Şu anda sistemim epey bir stabil. App Store sorunum hallolmuştu ancak iMessage ve FaceTime'ı etkinleştirmeyi başaramadım.

Ekran parlaklığı için ise daha öncesinde bir kext yardımıyla halletmiştim. Bu sefer olmamıştı. Şunu farkettim: "Sistem Tercihleri > Enerji Tasarrufu > Ekranın uyuması" kısmındaki süreyi 1 dakika gibi kısa bir süreye çekip, ekran kapandıktan sonra parlaklık çalışıyor. Tabii bunu sistemi her açtığımda tekrarlamam gerekiyor. Onun dışında herhangi bir sorunum kalmadı. High Sierra'ya güncellemek istiyorum ama biraz korkutuyor. 4400'ü tanımazsa nasıl kullanabilirim ki?:pensive:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
High Sierra ile Sierra arasında performans ve kullanışlılık anlamında fark yok. Tavsiyem şu an çalışan stabil bir Sierra varsa, bununla deneyim kazan. Hackintosh öğren. Ardından hazır olduğunda harici bir disk edinip bunun üzerinde High Sierra denemeleri yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
High Sierra ile Sierra arasında performans ve kullanışlılık anlamında fark yok. Tavsiyem şu an çalışan stabil bir Sierra varsa, bununla deneyim kazan. Hackintosh öğren. Ardından hazır olduğunda harici bir disk edinip bunun üzerinde High Sierra denemeleri yapabilirsin.
Onun için rehberini inceledim abi, gelecek ay gelen kyk param ile rami 8 gigabyte a yükseltmek istiyorum. Ancak, ram hakkındaki bilgileri öğrenebileceğim bir uygulama önerebilir misin bana? CPU-Z'nin halefi yani. "Bu Mac Hakkında" kısmında 1600 MHz DDR3 olarak gösteriyor. Ramin içindeki ince değerlere ulaşabileceğim bir program var mıdır?

Bir de normalde benim sistemimde 2 slot var. Bunun birisinde 4 GB belleğim var, bir diğeri boş. Bunu SMBIOS atamadan önce bellek kısmında görüyorum, "2 slot var. Birisi dolu, diğeri boş" şeklinde. Ancak, yeni bir SMBIOS kaydedip sistemi yeniden başlattığım vakit; "Tüm bellek yuvaları şu anda kullanımda." yazıyor. Diğer slotu boş olarak belirtmiyor. Şimdi gelecek ay 4 gb ram aldığım zaman bunu direkt taktığım gibi tanır mı? Yoksa yeniden bir SMBIOS mu atamalı mıyım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Slota yeni bir RAM taktığında tanıyacaktır. Sadece emin olmak için Config / SMBIOS içinde Mobile ve Trust seçeneklerini aktif et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
Slota yeni bir RAM taktığında tanıyacaktır. Sadece emin olmak için Config / SMBIOS içinde Mobile ve Trust seçeneklerini aktif et.
Gelecek ay alınca güncellerim bu konuyu abi. 10.13.2'yi de bekliyorum bakalım. Şu anda boot edilebilir yedeğimi aldım. Keyifler yerinde:angel: