ÇÖZÜLDÜ Sierra'yı High sierra'ya yükseltme sorunu

ilyadaberna

APPRENTICE
1 Kas 2017
55
11
21
44
Merhaba arkadaşlar;
APPStore üzerinden indirdiğim High Sierra'ya yükseltmek için yükleme kodunu olan
''/Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/startosinstall --converttoapfs NO''

girip, gerekli yörüngeleri onayladıktan sonra

''Error: could not find target...''
içerikli hatayı alıyorum anladığım kadarıyla Yükleme dosyasını görmüyor.
Rehberi defalarca okudum ancak rehberi uygulamada yanlış davranmadığımı adım adım rehberi uyguladığımı ancak sonuç alamadığımı gördüm Yardım edebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Sierra 12.6 ayrı bir HDD ye yüklü ve MBR HFS+ formatlı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Eğer Sierra kurulu diskin MBR formatlı ise direk güncelleme işe yaramaz. Zira disk MBR formatlıdır. Bu yüzden kurulumda GPT formatlı diski bulamadığı için disk bulunamadı hatası alıyorsun. Yapman gereken şu:
Kurulum rehberindeki ikinci kurulum adımları içindeki dosyaları kök dizin içine koy. Ardından terminal açıp kurulum rehberindeki adımları takip ederek, gerekli dosyalar içine senin diskini VOLUME UUID ve ismini gir ve High Sierra kurulum imajını kullanarak kuruluma geçmek.
macOS High Sierra 10.13.1 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Not: Bu işlemleri yapmadan önce diskinin boot edilebilir bir yedeğini mutlaka al.
[Video Rehber] Hackintosh Sistemlerde Boot Edilebilir Yedek Almak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ilyadaberna

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Eğer Sierra kurulu diskin MBR formatlı ise direk güncelleme işe yaramaz. Zira disk MBR formatlıdır. Bu yüzden kurulumda GPT formatlı diski bulamadığı için disk bulunamadı hatası alıyorsun. Yapman gereken şu:
Kurulum rehberindeki ikinci kurulum adımları içindeki dosyaları kök dizin içine koy. Ardından terminal açıp kurulum rehberindeki adımları takip ederek, gerekli dosyalar içine senin diskini VOLUME UUID ve ismini gir ve High Sierra kurulum imajını kullanarak kuruluma geçmek.
macOS High Sierra 10.13.1 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Not: Bu işlemleri yapmadan önce diskinin boot edilebilir bir yedeğini mutlaka al.
[Video Rehber] Hackintosh Sistemlerde Boot Edilebilir Yedek Almak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ilyadaberna

APPRENTICE
1 Kas 2017
55
11
21
44
Teşekkür ederim, Sierra 10.12.6' ya format atıp rehberi kaynak alıp temiz kurulup yaptım biraz yordu fakat bir kaç deneme sonra başardım biraz ağır çalışıyor ama uğraşmam lazım. Zaman ayırıp emek verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim sağolunuz.