Sıkıntısız Ryzentosh sistem önerisi.

DavidGilmour

APPRENTICE
1 Haz 2017
50
7
21
33
İstanbul
Selamlar osxinfo ailesine bir çok sistem uyumunu danıştım bütçe olmadı aksilik çıktı yapamadım bir türlü fakat şimdi bütçeyi toparlayabildim. :) Öncelikle 4500 TL gibi bir bütçem var "anakart, CPU, GPU, RAM" alacağım parçalar bunlar M.2 SSD Samsung 970 Evo Plus mevcut ayrıca Corsair'in carbride serisi 600W Bronze Power mevcut. Sistem Windows ve Hackintosh olacak benim için önemli olan kısımlar şunlar Hackintosh kısmında Logic X Pro kullanacağım. Oynayacağım en yüksek oyun ise world of warcraft olacak. Benim için önemli olan şeylerden bir kaçı nokta atışı sorunsuz bir kurulum yapacağım Hackintosh parçaları istiyorum işlemci kanadında karar verdiğim işlemci AMD Ryzen 3600. GPU konusunda RX580 düşünüyorum fakat birçok versionu var ve bu konuda kararsızım STRIX mi alınmalı Nitro mu yoksa Pulse mı? Aralarında ki fiyat farkı verdikleri Performans'a değer mi? Oynayacağım oyunda problem çıksın istemiyorum açıkçası. RAM konusunda ise 3200 MHz RAM'ler düşünüyorum Dual kit 2x8 (16 GB) alacağım anakartın tüm çıkışlarının çalışması önemli benim için. Size zahmet bana birkaç fikir sunmanız görüşlerinizi ciddi bir şekilde değerlendireceğim. Teşekkür ediyorum şimdiden.
Thunderbolt çıkışlı anakartlar önceliğim.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Yeni sistem toplayacaklara, özellikle Hackintosh için; AMD toplamayın. Her ne kadar AMD sistemlere kurulum mümkün olsa da kurulum ve kurulum sonrası çok zahmetli olacaktır. Tavsiyem sorun yaşamamak adına Intel sistem düşünmen.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

whitescars

APPRENTICE
9 Ara 2020
3
1
21
AMD toplama.

- Sanallaştırma yok
- Adobe ürünleri doğru düzgün çalışmıyor, Logic X Pro düzgün çalışıyormu mutlaka teyit al.
- Oyun konusunda da intel'in seni üzeceğini sanmıyorum. AMD'nin çoğu zaman olayı multi-core performanslarının yüksek olması.
- Thunderbolt'u Hackintoshta çalıştırabilirmisin onuda iyice incele.

Kısacası intel sistemler amd'ye nazaran daha az sorunsuz. Bu arada Sapphire RX580 Pulse OC var bende sıkıntısı yok. Alabilirsin.

asi

PADAVAN
5 Şub 2018
131
76
101
45
İstanbul
AMD toplama.

- Sanallaştırma yok
- Adobe ürünleri doğru düzgün çalışmıyor, Logic X Pro düzgün çalışıyormu mutlaka teyit al.
- Oyun konusunda da intel'in seni üzeceğini sanmıyorum. AMD'nin çoğu zaman olayı multi-core performanslarının yüksek olması.
- Thunderbolt'u Hackintoshta çalıştırabilirmisin onuda iyice incele.

Kısacası intel sistemler amd'ye nazaran daha az sorunsuz. Bu arada Sapphire RX580 Pulse OC var bende sıkıntısı yok. Alabilirsin.
Artık Adobe ürünleri, yeni RDNA mimarili, yeni çıkan ekran kartlarıyla süper uyumlu çalışıyor. Kendi sistemimdeki kart tüm ürünleri problemsiz çalıştırdı.

Örnek video anlatım burada.

SETi

APPRENTICE
24 Eyl 2020
69
10
71
4500 tl'ye tüm bileşenlerden birkaçını ancak alabilirsiniz. Bu bütçeyle güncel bir sistem hayalden öteye geçemez. Belki 2.el eski bir sistem olabilir.

Laptop Modeli
LENOVO AIO 520-ICB24
Anakart Modeli
İntel B360 Yongaset
İşlemci Modeli
İ7-8700T
Grafik Kartı
İGPU: UHD630 EGPU:Radeon 530
Ses Kartı Modeli
ALC274+İntel 300
Ağ Aygıtları
RTL8111+İntel 7260 wifi
Disk ve RAM
500 GB Seagate 8 GB 2666Mhz DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler