<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x3</string>
<key>BooterConfig</key>
<string>0x28</string>
</dict>
Dediğinizi aynen yapmıştım ben zaten ancak olmadığı için burdan yardım talebinde bulunmuştum. Bu bahsettiğiniz sanırım Elcapitan için geçerli.Config.plist içine bunları yazın, kaydedin.Kod:<key>RtVariables</key> <dict> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x3</string> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> </dict>
Bunu tam olarak nasıl yapacağım nereye ekleyeceğim bunu?0xff yapın deneyin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
efi driverlerde yüklü.Sin0w'un verdiği şekilde kapanması lazım. Zira başka yolu yok.
Eğer kullandığınız bir program bu ayarı yapmanıza rağmen SIP'in kapalı olmadığını söylüyorsa büyük ihtimalle EmuVariableUEFI driverı yüklü değildir ve o yüzden okuyamıyordur NVRAM'i.
Özetle o ayarı yaptığınızda kapanması lazım.
csrutil status
Dediğiniz şekilde aynen yaptım ancak pc sürekli restat attı. Bir şekilde düzelttim ama nasıl olduğunu ben de tam olarak anlamadım. Ben sizlere sistem özelliklerimi ve config.plist'imi versem config.plisti sistemime göre düzenler miniz? Bu mümkün mü?EFI mount ettikten sonra;
EFI/CLOVER/drivers64UEFI
içine koyup yeniden başlatın.
Dropbox - EmuVariableUefi-64.efi
Bu SIP'i kapatmaz sadece eğer kullandığınız programlar SIP'in açık olup olmadığını okuyamıyorsa bir çözüm getirebilir. SIP'i yine Sin0w'un yöntemi ile kapatacaksınız yani.
Postları aynı anda attık galiba. Biraz bekleyin size yardımcı olmaya çalışacağım.
Clover boot menüde options'a gelin.
Ekli dosyayı görüntüle 2083
Buradan System Parameters sekmesine gelin.
Ekli dosyayı görüntüle 2084
System Integrity Protection başlığı altındakileri resimdeki gibi ayarlayın.
Ekli dosyayı görüntüle 2085
boot_args başlığı altındakileri de şu şekilde ayarlayın.
Ekli dosyayı görüntüle 2086
ardından yeniden başlatma yapmadan Mac kurulu diskinizi seçip MacOS'u başlatın. Bu yöntem SIP'i kapatır.
Eğer EmuVariableUefi driverı da drivers64UEFI klasörü altında ise SIP'in kapalı olduğunu programlar okuyabilir.
Bu ayarları kalıcı yapmak isterseniz;
Clover Configurator ile config.plist'inizi açıp;
RT Variables sekmesine gelip oradaki ayarları şu hâle getirin.
Ekli dosyayı görüntüle 2087
Sanırım özelinize yollamam gerek değil mi?Config.plist dosyanızı ve EFI klasorunuzu gönderin. Bunun yanın da, ne istiyorsunuz onuda yazın düzenleme yapalım.
Efi bağlantısı: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya PaylaşımıConfig.plist dosyanızı ve EFI klasorunuzu gönderin. Bunun yanın da, ne istiyorsunuz onuda yazın düzenleme yapalım.
İlgine gerçekten teşekkür ederim kardeşim.Tabi ki mümkün ama işin ehline verseniz daha mantıklı olur. montezuma gibi. Ben sadece sizin için SIP'i kapatabilirim. Diğer sistem özelliklerine dair konfigürasyonlarda maalesef yardımcı olamam.
Siz SIP'i neden kapatmak istiyorsunuz önce bunu bir sorayım.
Ve bu ayarları yapmanıza rağmen SIP'in kapanmadığına nasıl ikna oluyorsunuz ?
Şimdi ben de ASUS anakart kullanıyorum sizin gibi. EmuVariable olmadan SIP'in kapalı mı açık mı olduğunu KEXT Utility Pro okumuyor mesela. Bunun gibi bir sorun mu yaşıyorsunuz ?
Bir de merak ettim restart atarken nasıl attı ? Mac OS kurulu hard diske giriş yapar yapmaz mı ?
Sanırım yok. Bu düzenleme işinden anlamıyorum inanın. Sistem normal bir Mac OS gibi çalışsın istiyorum.Düzenleme yapıcam lakin, yapmadan önce çalışmayan donanımın var mı? Yazdıklarının için de?
Yok derken, yani ses, internet vs vs .alışıyor mu şuan ona göre düzenleme yapıcam?Sanırım yok. Bu düzenleme işinden anlamıyorum inanın. Sistem normal bir Mac OS gibi çalışsın istiyorum.
evet çalışıyorYok derken, yani ses, internet vs vs .alışıyor mu şuan ona göre düzenleme yapıcam?
Her şey çok mükemmel olmuş ellerine sağlık yalnız sadece usb ler pek sağlıklı çalışmıyor. Benim sisteme uygun en son usb 3 ve usb 2 leri sağlıklı çalıştıracak driveri buraya yükler misniz?Verdiğiniz donanımlara göre config.plist oluşturdum. SIP ayarı devre dışı bıraktım. Deneyin bakalım.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.