ÇÖZÜLDÜ Sistem Uyandıktan Sonra Grafikler Bozuluyor

sunrise777

APPRENTICE
30 Ara 2017
7
0
0
32
Herkese merhabalar;

Bir süredir yaşadığım hackintosh problemimi sizinle paylaşmak istiyorum içimden umarım başkasıda yaşamıştırda çözüm bulabilirim diyerek :)

Genel kullanımda 5 veya 10 dakika arası pc yi boşta bıraktıktan sonra tekrar kullanmaya başladığımda masaüstünde herşey birbirine giriyor simgeler dock karışıyor ekran sürekli gidip geliyor daha önceden böyle bir problem yaşayan varmı?

Not: Sistem uyku moduna girmiyor onu iptal etmiştim ondan kaynaklanıyordur diyerek fakat aynı hala

Sorunu yaşarken çektiğim videonun linki;

d87c0c6d-1d82-485a-93ca-c109c0d7c689 - Streamable

Sistem Bilgilerim:
Asus Maximus VI Gene
Intel i5 ( 4. Nesil )
32 GB 1600 Mhz ram
2GB EVGA GTX 770 256bit Ekran Kartı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
Sistemin uyku moduna girmemesi sisteme bağlı bir aygıt, arkada çalışan bir servis veya program olabilir. Bunu tespit etmek için aşağıdaki komutu kullan.
Kod:
pmset -g assertions
Aldığın ekran titremesi sorunu, sistem kullanılmadığında ekran uyuyup yeniden uyandığıda mı oluyor? Bu sorun bende nadir de olsa oldu (iki kere). Bunun için Logout yapıp tekrar girdim ve sorun düzelmişti. Ek olarak farklı monitör portlarını dene. Kurduğun NVIDIA web Driver'ın sistemine uygun sürümünü kurduğundan emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sunrise777

APPRENTICE
30 Ara 2017
7
0
0
32
Evet genelde uyku modundan uyandığında oluyordu bunu farkettiğim anda uyku moduna geçmesini kapattım yani şuan herhangi bir uyku moduna geçişi söz konusu değil.Örnek veriyorum,monitörümü açık bıraktım ve 10 dakika markete gittim diyelim geldiğimde mouse hareket etmiyor ve donmuş vaziyette oluyor mouse kendine ortalama 2 dakika sonra geldiğinde ise işte aynen video da olduğu gibi herşey birbirine giriyor.Evet sizin dediğiniz gibi olmasada ( logout yapmasamda ) reset atıyorum tabiki düzeliyor ama bu sürekli olmaya başladı ve logic pro x de bir proje ile uğraşırken olabilme ihtimali canımı sıkıyor.

eset cyber pro kullanıyorum antivirus olarak bu herhangi bir probleme yol açarmı? veya saydığım sorunlara.

Biraz araştırmalarım sonucu birşeylere ulaştım bu tarz problemde csmvideodxe diye birşey yuklenmesı gerekıyormus clover da var bu install driver bolumunde onu yuklemek için setup dosyasına nasıl ulaşabilirim?

Evet şuan az önce bahsettiğimi yaptım clover dan csmvideodxe yi yükledim ve sistemin uykuya geçmesini sağladım uyandığında bir problem yoktu bunu birkaç kez denedim hiç bir problem yaşamadım yani şuanlık cloverdan csmvideodxe yi yüklemek işe yaradı diye bilirim fakat aynı şeyin olmayacağı konusunda emin değilim.