Sistemime Hackintosh Kurmaya Çalışırken İndirdiğim Bu Dosya Virüslü mü?

Bensh

APPRENTICE
26 Ağu 2023
1
0
1
Merhabalar, sistemime VMWare ile Macos kurup, deneyimlemek istedim. Araştırmalarım sonucunda Releases · paolo-projects/unlocker (github.com) paolo-projects tarafından geliştirilen bu yazılımın 3.0.5 sürümünü indirip kurdum. Bu dosya virüslü müdür? Herhangi bir zararı olur mu? İnternette araştırmalarım sonucunda VMWare ile Macos kurulumu yapmak için herkesin bunu indirdiğini gördüm ancak bir sormak istedim.
@kindo @yusufklncc @strangerone değerli hocalarım, müsait olduğunuzda bakabilir misiniz?

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Betiğin adı Unlocker yani bir şeyin kilidini açacak cihazda. doğal olarak sistem üreticileri bu gibi ileri seviyede müdahaleleri istemezler. Yani sisteminizde tersine mühendislik dokunuşu olacak. Zaten betiği paylaşan github hesabı açıklamasında virüs uyarılarına aldırmayın demiş. Virüs olduğunu düşünmüyorum. İlgii python sürümünü edinip kullanabilirsin. Dosyanın açıklamasında gelştiricisi ayrtıntılı açıklamış.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662