ÇÖZÜLDÜ Sonoma kurulum sonrası İclouda giriş sorunu

baltimore

APPRENTICE
13 Mar 2025
6
0
1
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu konularda çok yeni olduğumu bilmenizi isterim. O sebeple mazur görün soracağım şeyleri :)

Daha önce yaşadığım 'Apple İD oluştururken 'For assistance, contact iTunes Support' sorunu' çözüme kavuştu. Tekrardan teşekkür ediyorum.

İcloud'a giriş ile alakalı sanırım seri numarası değiştirip bazı ayarların yapılması gerek. Sıfırdan VMware ile Sonoma kurduktan sonra izlemem gereken yol nedir acaba?

Bunlar üzerinden madde madde gitmek istiyorum. Forumda çok konu okudum ve bazı noktaları anlayamadım. Yola yanlış yerde başlayıp sonra en başa sar gibi bir durum yaşamak istemediğim için bu konuyu açıyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Moderatörün son düzenlenenleri:

furkansemih

APPRENTICE
25 Ocak 2024
22
19
21
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu konularda çok yeni olduğumu bilmenizi isterim. O sebeple mazur görün soracağım şeyleri :)

Daha önce yaşadığım 'Apple İD oluştururken 'For assistance, contact iTunes Support' sorunu' çözüme kavuştu. Tekrardan teşekkür ediyorum.

İcloud'a giriş ile alakalı sanırım seri numarası değiştirip bazı ayarların yapılması gerek. Sıfırdan VMware ile Sonoma kurduktan sonra izlemem gereken yol nedir acaba?

Bunlar üzerinden madde madde gitmek istiyorum. Forumda çok konu okudum ve bazı noktaları anlayamadım. Yola yanlış yerde başlayıp sonra en başa sar gibi bir durum yaşamak istemediğim için bu konuyu açıyorum.

Şimdiden teşekkürler...
Merhaba! :)

Bu hatayı almanızın sebebi, muhtemelen banlanmanız. Bunun için sanal makinende GenSMBIOS'u değiştirmen gerekebilir. Tavsiyem, VMware ile değil, QEMU ile kurulum yapman. Bunun için Linux'a ihtiyacın olacak. Eğer Windows kullanıyorsan, Windows Subsystem for Linux (WSL) ile kurulumu gerçekleştirebilirsin.

Şimdi sana bir video göndereceğim, bu videoda aradığın tüm cevapları bulabileceksin:
Video Linki

Bu sorunu ben de yaşadım. Eğer dediğim gibi kurulum işe yaramazsa, telefonun için Apple ile iletişime geçebilirsin, sana yeni bir hak tanımlayacaklar.

Neyse, fazla uzatmadan sana adım adım yapman gerekenleri yazıyorum:

Adım Adım Kurulum:
  1. Windows Özelliklerini Etkinleştir:
    • Windows Features (Windows Özellikleri) penceresini aç.
    • Hyper-V, Virtual Machine Platform, Windows Subsystem for Linux (WSL) özelliklerini aktif et.
  2. Bilgisayarını Yeniden Başlat.
  3. Ubuntu'yu Yükle:
    • Microsoft Store'a git ve Ubuntu'yu indir.
    • Ubuntu'yu başlat ve kullanıcı adı ile parola oluştur.
  4. Gerekli Paketleri Yükle:
    • Aşağıdaki komutları sırasıyla yaz:
    • sudo apt update
      sudo apt-get install qemu-system uml-utilities virt-manager git \
      wget libguestfs-tools p7zip-full make dmg2img tesseract-ocr \
      tesseract-ocr-eng genisoimage vim net-tools screen -y
      cd ~
    • git clone --depth 1 --recursive GitHub - kholia/OSX-KVM: Run macOS on QEMU/KVM. With OpenCore + Monterey + Ventura + Sonoma support now! Only commercial (paid) support is available now to avoid spammy issues. No Mac system is required.
      cd OSX-KVM
    • sudo modprobe kvm; echo 1 | sudo tee /sys/module/kvm/parameters/ignore_msrs
      sudo cp kvm.conf /etc/modprobe.d/kvm.conf
    • Eğer işlemcin AMD ise:
      sudo cp kvm_amd.conf /etc/modprobe.d/kvm.conf
    • Kullanıcıları Gruplara Dahil Et:
      sudo usermod -aG kvm $(whoami)
      sudo usermod -aG libvirt $(whoami)
      sudo usermod -aG input $(whoami)
    • ./fetch-macOS-v2.py
    • dmg2img -i BaseSystem.dmg BaseSystem.img
      qemu-img create -f qcow2 mac_hdd_ng.img 256G
    • ./OpenCore-Boot.sh
      Sonraki adımlar için gönderdiğim YouTube videosunu takip edebilirsin, orada tüm işlemleri adım adım gösterecekler.

Umarım sorunun çözülür! :)

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
MSI H610M-e
İşlemci Modeli
Intel i5 12400f
Grafik Kartı
RX 6800
Ses Kartı Modeli
Realtek
Disk ve RAM
500GB SSD & 2TB HDD & 16GB DDR4 RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler