ÇÖZÜLDÜ Sony Vaio SVF1532 Serisi Sierra Kurulum Sorunu

banabisodalimon

APPRENTICE
6 Eki 2017
27
0
0
29
Merhaba, Vaio notebookların BİOS kısıtlamalarından dolayı daha önce Mavericks denemelerim hep hüsranla sonuçlandı. Şimdi tekrar Sierra ile denemeye karar verdim fakat BİOS konusu aklımı kurcalıyor. Bir yerden başlamam gerekiyorsa bu BİOS flashlama işinden mi olmalı ?

@montezuma sizin başka bir forumda S serisi vaiolar için bir rehberiniz var lakin oradaki BİOS flash araçlarına erişim sağlayamadım ayrıca konu Mavericks sistem üzerine güncelleme anlatılmış olduğu için kafam karıştı. Ben şuan kullandığım Win10 yanına partition oluşturarak dual boot yapabilmeyi yada 2. bir sabit diski USB üzerinden bağlayıp ona OS X kurmayı istiyorum. Eğer 2. diske bu şekilde kurabilirsem DVD yerinden 2.disk olarak bilgisayara takarım. Şuan macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
konusundaki imaj dosyasını indiriyorum.

Sizin tavsiyeleriniz önemli çünkü bu konuda oldukça bilgili olduğunuzu duydum ve zaten biliyordum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

banabisodalimon

APPRENTICE
6 Eki 2017
27
0
0
29
Peki BİOS'u flashlamam mı gerekiyor ilk olarak ? Kendisi kurulumdan önce AHCI seçeneğinden falan bahsetmemiş. Uygun BİOS sürümünü nasıl bulabilirim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

banabisodalimon

APPRENTICE
6 Eki 2017
27
0
0
29
Merhaba, macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusunda vermiş olduğunuz videolu anlatım ile kurulumu tamamladım ve şuan sorunsuzca Sierra ve Windows'u boot edebiliyorum. Sierra kurulu HDD sisteme USB ile bağlı olduğundan biraz yavaş açılıyor ama sıkıntı değil.

Şuan ki sorunlarım şunlar:
Finderdan ''Bu MAC Hakkında'' kısmına bastığımda herhangi bir pencere açılmıyor.
Sistemde ses sorunum var çünkü ses donanımımı bilmediğim için AppleALC.kext kurulumu yapamadım.
Wifi kartım galiba sistem tarafından desteklenmiyor.
Ethernet bağlantısı yaptım ama internet bağlantım yok galiba kext yüklemem lazım.
Grafik kartımı sistemin tanıyıp tanımadığını bilmiyorum.
Ekran parlaklığım azalmış görünüyor.
Pil durum çubuğu açılmıyor.
USB deki EFI klasöründe CodecCommander kexti yoktu kuramadım.

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
578
191
251
Windows üzerinden AIDA64 ile donanım raporu alıp verin.

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW Intel 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB// AMD RX 6900 XT SAPHIRE SPECIAL EDITION
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3

banabisodalimon

APPRENTICE
6 Eki 2017
27
0
0
29
Biraz bekleticem kurusa bakmayın, harici diskte bad sector varmış şuan notebooktaki dahili diske bölüm ayırıp kuruluma geçtim. Şuan yüklenmesini bekliyorum ardından raporu gönderirim.
Benim bilgisayarımda ALC233 codec varmış ve USB hazırlarken hd4400 config dosyasını kullandım ayrıca config dosyamı ALC233 e göre site üzerinden düzenledim ve tekrar EFI/CLOVER yoluna attım.

Hala ses sorununu çözemedim. Kext yükleme aracıyla AppleALC ve Lilu kextlerini yükledim rebuild Cache yaptım, NO NAME içinde windows boot dosyarının oraya attığım CLOVER dosyasının içindeki config.plist dosyamı da düzenledim Devices/Audio kısmına id olarak 3-13 denedim ama bir türlü ses alamıyorum bilgisayardan.

AİDA64 raporumu da aldım.

Yandex.Disk

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Emin olmak için soruyorum; layout olarak 3 ve 11 ayni anda girmiyorsun değil mi? Bunların tek tek girilmesi lazım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

banabisodalimon

APPRENTICE
6 Eki 2017
27
0
0
29
Emin olmak için soruyorum; layout olarak 3 ve 11 ayni anda girmiyorsun değil mi? Bunların tek tek girilmesi lazım.
Hayır, ilk olarak 3 girdim sistemi yeniden başlattım, ses gelmeyince 13 olarak denedim sonuç yine aynı. Şimdi 27 olarak deneyeceğim. Umarım doğru config dosyasını düzenliyorumdur. NO NAME/CLOVER

27 de olmadı maalesef.

Şuan ses ve Ethernet sorununu çözdüm hatta Sierradan yazıyorum bunları fakat az önce Win. açıkken sistemi yeniden başlattığımda boot ekranı yerine tekrar windows başladı. Sierrayı açmak için tekrar USB kullandım. Clover boot optionstan üstteki ayarı yaptım ama neden böyle olduğu aklıma takıldı.

Hala 'Bu MAC hakkında '' ya tıkladığımda tepki vermiyor yani açılan bir pencere yok. Fare yuvarlağı ters çalışıyor aynı zamanda.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Win. açıkken sistemi yeniden başlattığımda boot ekranı yerine tekrar windows başladı.
BIOS ayarlarından Boot önceliği olarak Clover Boot'u seçmiş olman lazım.
Hala 'Bu MAC hakkında '' ya tıkladığımda tepki vermiyor yani açılan bir pencere yok. Fare yuvarlağı ters çalışıyor aynı zamanda.
Sistem Bilgilerini öğrenmek için / Uygulamalar / Araçlar içinden Sistem Profilini kullanabilirsin. Ek olarak KCPM Utility aracını kullanarak Disk izinlerini onar ve Rebuild Cache yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

banabisodalimon

APPRENTICE
6 Eki 2017
27
0
0
29
BIOS ayarlarından Boot önceliği olarak Clover Boot'u seçmiş olman lazım.

Sistem Bilgilerini öğrenmek için / Uygulamalar / Araçlar içinden Sistem Profilini kullanabilirsin. Ek olarak KCPM Utility aracını kullanarak Disk izinlerini onar ve Rebuild Cache yap.
Şuan ilgin bir şekilde ses sorunum nüksetti. AppleALC kext , Lilu kext CodecCommander kext, ve Realtek Ethernet kexti yüklü sistemde ama rebuild cache yaparken üstteki repair seçeneğini kaldırıyorum acaba o yüzden olmuş olabilir mi ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Tam olarak anlamadım. Ses sorunununun neye istinaden nüksettiğini düşünüyorsun? Disk izinlerini onarmak ve önbellek dosyalarını yeniden oluşturmak bu tarz bir hataya sebep olmaz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

banabisodalimon

APPRENTICE
6 Eki 2017
27
0
0
29
Ekran Parlaklığı, pil göstergesi, tarih ve saat ayarı, klavye FN tuş kombinasyonları için (ve ctrl+a, ctrl+v komutları da çalışmıyor ve bazı tuşlara basınca sanki yanıt vermiyormuş gibi sanki ekran görüntüsü alıyormuş gibi bir parlaklık oluyor ekranda ) kullanabileceğim bir kext var mı? Klavyede Alt tuşu CTRL gibi çalışıyor.Ayrıca sistemin tüm bellekleri tanıdığını ve ekran kartımı da doğru tanıdığını nasıl anlayabilirim? Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama daha önce bu kadar sorunsuz ve hızlı bir kurulum yapamamıştım o yüzden bu kısımlara yabancıyım.
hsVHzfcsoxOwRZzkPso4CiRgn6fsHU7D.png

Tam olarak anlamadım. Ses sorunununun neye istinaden nüksettiğini düşünüyorsun? Disk izinlerini onarmak ve önbellek dosyalarını yeniden oluşturmak bu tarz bir hataya sebep olmaz.
Bilmiyorum, ses sorununu çözmüştüm ve arkasından Realtek Ethernet kexti kurdum sonra bilgisayarın başında değildim uykuya geçmiş olabilir RC yaptıktan sonra sistemi reboot ettiğimde ses çubuğunun kilitlendiğini gördüm. Sistemden baktığımda da herhangi bir giriş çıkış aygıtı tanınmıyordu.

Ekran Parlaklığı, pil göstergesi, tarih ve saat ayarı, klavye FN tuş kombinasyonları için (ve ctrl+a, ctrl+v komutları da çalışmıyor ve bazı tuşlara basınca sanki yanıt vermiyormuş gibi sanki ekran görüntüsü alıyormuş gibi bir parlaklık oluyor ekranda ) kullanabileceğim bir kext var mı? Klavyede Alt tuşu CTRL gibi çalışıyor.Ayrıca sistemin tüm bellekleri tanıdığını ve ekran kartımı da doğru tanıdığını nasıl anlayabilirim? Çok soru soruyorum kusura bakmayın ama daha önce bu kadar sorunsuz ve hızlı bir kurulum yapamamıştım o yüzden bu kısımlara yabancıyım.

Bilmiyorum, ses sorununu çözmüştüm ve arkasından Realtek Ethernet kexti kurdum sonra bilgisayarın başında değildim uykuya geçmiş olabilir RC yaptıktan sonra sistemi reboot ettiğimde ses çubuğunun kilitlendiğini gördüm. Sistemden baktığımda da herhangi bir giriş çıkış aygıtı tanınmıyordu.
Edit: Layout id olarak 13 yaptığımda düzeldi, bazen 27 bazen 13 de çalışıyor anlamadığım bir şekilde. Fakat diğer sorunlar için hala yardımınız gerekmekte. Ekran parlaklığı, pil çubuğu

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler