SONY VAIO VPCF23S1E Sierra Kurulumu

tripley

APPRENTICE
27 Tem 2017
14
0
0
32
Merhaba herkese iyi forumlar

Şuanda başlıkta belirttiğim model laptop kullanıyorum. Windows 10 yanında sierra kurulumu yapmak istiyorum. Bir çok rehber videosu izledim sitede. Fakat anlamadığım bir nokta var. Laptobun içinde harici olarak geForce GT 540m ekran kartı var. Raw dosyasını usb ye yazarken config.plist dosyasını düzenlemem gerekiyormuş. Fakat hangi config dosyası ile değiştirmem gerektiğini bilmiyorum. Bazı sitelerde nvdia kullanıcısıysanız nv_disable=1 yapmamı istiyor. Bazı yerlerde bu bilgiden hiç bahsetmiyor. Birde kurulumu gerçekleştirdikten sonra ekran kartını nasıl yüklemeliyim. Detalı bir şekilde yardımcı olabilecek var mı ?

Sistem Özelliklerim
Sony Vaio VPCF23S1E
işlemci: İntel İ7-2670QM
128 GB SANDİSK PLUS SSD
NVIDIA GT540M Ekran Kartı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tripley

APPRENTICE
27 Tem 2017
14
0
0
32
Tesekkur ederim. Yolladiginiz linklerden anladigim kadariyla hd 3000 config.plist ini kullanmam lazim? Verilen dosyada bir cok plist dosyasi var hd 3000 klasoru icinde. Bunlardan hangisinin dogru oldugunu nasil anlayacagim? Ve kurulum sonrasi ekran kartini nasil yukleyecegim?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Verilen dosyada bir cok plist dosyasi var hd 3000 klasoru icinde. Bunlardan hangisinin dogru oldugunu nasil anlayacagim?
İlk olarak kurulumu USB imajın öntanımlı config dpsyası ile dene. Eğer bununla sıkıntı yaşarsan önerilen config dosyalarını dene. Burada da takip edeceğin şey, cihazının ekran çözünürlüğüne uygun bir config dosyası kullanmak.
Ve kurulum sonrasi ekran kartini nasil yukleyecegim?
Zaten HD3000 için ile uygun confgi dosyası kullanırsan bunu tanıtmış olursun. Senin sorun eğer harici grafik kart tanıtmak ise bu mümkün değil. Anladığım kadarı ile cihazın Optimus.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tripley

APPRENTICE
27 Tem 2017
14
0
0
32
nv_disable=1 ve GraphicEnabler=No gibi komutlar girmeme gerek varmı peki ? Bir de kurulumdan sonra kurmam gereken driver lar nedir ? usb'siz boot yapmak için gereken ayarı yapmak ve driver kextlerini yüklemek dışında yapmam gereken şeyler var mı ?

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
nv_disable=1 ve GraphicEnabler=No gibi komutlar girmeme gerek varmı peki ?
nv_disable komutunu her zaman kullanmalısın.
Bir de kurulumdan sonra kurmam gereken driver lar nedir ?
Donanımda ne gerekiyorsa onları kuracaksın.
usb'siz boot yapmak için gereken ayarı yapmak ve driver kextlerini yüklemek dışında yapmam gereken şeyler var mı ?
İlk olarak bence kurulumdan önce fikir sahibi olman adına rehberleri incelemelisin. Aşağıdaki bağlantıda kurulum öncesi ve sonrası neler yapman gerektiğini ayrııntılı yazdım;
macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ayrıca konu sonunda Video rehberi de incleyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları