Sanırım DSDT yamalarının dosya konumunu istiyor windows tarafında bu kadar uğraştırmamıştı tam ne yapmam lazım?
Doğru bende öyle anladımda bunu nereden bulacağım? DSDT yamalarını yapmaya çalışıyorum rehberi takip ederek ama beni çok uğraştırdı bu sorun."Lütfen bir ACPI tablosunu veya tablo klasörünü buraya sürükleyip bırakın" diyor olabilir mi?
İşe sondan mı başladınız? Hangi Rehber bu?
Peki bu sorunu nasıl çözerim?
Hangi sorunu? SSDT düzenlemek için kolay yol bağlantısını paylaştım.
Diğer paylaştığınız Rehber ile bir sorun varsa Technopat forumdaki arkadaşlar cevap verecektir.
Sorun yaşamıyorsun. SSDTimer ile hackintosh için gerekli ACPI tablolarını DSDT dosyandan çıkaracaksın.
Son paylaştığın görselde doğru ilerliyorsun hangi dosyayı oluşturmak istiyorsan o numaraya bas enter yap. Betik seni yönlendirecektir. Daha sonra SSDTimer klasöründe Result diye bir alt diin oluşacak ve çıkardığın DSDT tabloların buraya düşecek Opencore yamasıyla birlikte.
Hangi dsdt dosyasını atacağım?Yine sürükleyip DSDT dosyanı bırak ve enter yap. Eğer sürekli aynı yere düşüyorsa terminal'in SSDTimer klasörüne ve DSDT.aml dosyanın bulunduğu dizine erişim izninin olduğundan emin ol.
ACPI içinde karşılık gelenleri mi?Yine sürükleyip DSDT dosyanı bırak ve enter yap. Eğer sürekli aynı yere düşüyorsa terminal'in SSDTimer klasörüne ve DSDT.aml dosyanın bulunduğu dizine erişim izninin olduğundan emin ol.
Rehberi takip ediyorum SSDT yamaları için peki bu işlemde çıkan acpılar bütün sistemlerde çalışır mı çünkü macos kuracağım bilgisayarda değilde başka pcde hazırlıyorum efi dosyasını.Hayır.
Önce ne yaptığını anlaman gerekiyor.
SSDTimer betiği sizin cihazınızdan düşürdüğünüz DSDT.aml dosyasından Hackintosh için gerekli tablolaları çıkarmaya yarıyor.
O zaman önce kendi DSDT.aml dosyanı bulacaksın. En kolay yoldan hackintool uygulamasını aç ve Araçlar sekmesine gel. Altta butonlar göreceksin ACPI düşür olana tıkla ve bir yol göster. Gösterdiğin yola cihazının ACPI dosyalarını düşürecek. Düşürdüğü ACPI dosyalarından DSDT.aml olanı betikle birlikte kullanacaksın.
Şimdi betikle hangi dosyaları çıkaracağını bilmen gerekiyor?
Ne yapmak istiyorsun SSDTimer ile?
Ayrıca hocam sorun çözüldü çok teşekkür ederim.Hayır.
Önce ne yaptığını anlaman gerekiyor.
SSDTimer betiği sizin cihazınızdan düşürdüğünüz DSDT.aml dosyasından Hackintosh için gerekli tablolaları çıkarmaya yarıyor.
O zaman önce kendi DSDT.aml dosyanı bulacaksın. En kolay yoldan hackintool uygulamasını aç ve Araçlar sekmesine gel. Altta butonlar göreceksin ACPI düşür olana tıkla ve bir yol göster. Gösterdiğin yola cihazının ACPI dosyalarını düşürecek. Düşürdüğü ACPI dosyalarından DSDT.aml olanı betikle birlikte kullanacaksın.
Şimdi betikle hangi dosyaları çıkaracağını bilmen gerekiyor?
Ne yapmak istiyorsun SSDTimer ile?
Bunu nasıl bulurum peki?Eğer cihazın ACPI dosyaları yoksa OpenCore ile gelen Dortania ACPI dosyalarını kullanabilirsin.
İçinde dsdt.aml yok sanırım önce ssdt isimlerini öğrenip bunun içinden mi alacağım?Opencore EFI içerisine git ACPI kısmına bak. Aşağı yukarı bütün cihazlar için bulabilirsin.
OpenCore PKG 1.0.0
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.