Araçlar Stellarium - Astronomi Benzetim Programı

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Açık kaynak kodlu bir Astronomi benzetimi programıdır.

Benzetim kelimesinin karşılığı simülasyondur.

Her neyse oldukça eğlenceli bir programdır.

Görsel temsilidir:

JHVq2xMTiOd9U9m5uvdlUInHmSkhzsq4.jpeg

Gök cisimlerinin adını öğrenebilir onların yörüngesini takip edebilirsiniz. Zoom da yapabilirsiniz. :)

Aşağıdaki bağlantıdan MacOS X sürümünü indirebilirsiniz:

macOS10.8+; 64 bit

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Bu programın bir benzeri yıllar önce iPhone için çıkmıştı. Gece elimde iPhone gökyüzüne doğru tutup gök haritasını anlamaya çalışırdım. Tabi bir astronom olma gayesi yoktu ama.. :D

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: taluyka

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Bu programın bir benzeri yıllar önce iPhone için çıkmıştı. Gece elimde iPhone gökyüzüne doğru tutup gök haritasını anlamaya çalışırdım. Tabi bir astronom olma gayesi yoktu ama.. :D
Yanlış bilmiyorsam eğer bu programın da Android apk'sı mevcut İphone için var mı bilemiyorum.

Simülasyon olduğu için geçmiş yıllara gidip o yıllarda gökyüzü nasıl bakılabilir, yahut Mars'tan da dünyayı izleyebiliyoruz bu programla.

Senin hevesini yüksek çözünürlüklü bir kamerayla yapmak lazım hocam, kamerayı kutup yıldızına sabitleyip yıldızların hareketinin videosunu izlemek lazım.

İnsan bazen dağa, bayıra, göğe kaçmak istiyor resmen tatmin ediyor program bu tutkuyu. :)

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
90 başlarıydı sanırım. O dönemlerde Taksim Meydanı'nda yazları bulutsuz havalarda teleskop kuran biri vardı. Bir ücret karşılığında ay uydusunu 1 dakika boyunca seyrederdik. Her allahın günü gidip saatlerce o teleskop'tan ay uydusunu seyrettiğimi hatırlarım. Bir de teleskop görmek inanılmaz bir duyguydu. Zira o zaman teleskop adına yaklaşabileceğin tek yakın şey, okulda yılda bir kere girilen laboratuarda ki mikroskop olurdu ki onda da mikroyu görürdük. :)

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Ben teleskopla bakmadım ama okuldayken mikroskop ile soğan zarı incelemiştik. :D

Soğan yerken aklıma gelmese bari. :)

Teleskop artık internet sitelerinde satılıyor hâle geldi. Gayet de makul fiyatları var. Güçlü teleskoplar ise bayağı pahalı ama belirtmekte fayda var.

Aslında alacaksın gideceksin şehirden uzak bir yere. Gökyüzü açıkken çayın, çorban yanında olacak çadırı da kuracaksın. Kafa dinleyeceksin bir kaç gece. :)

Ama iş hayatıdır, öğrenciliktir, yaşam gayesidir falan derken insan kendisine ve çevresine vakit ayırmakta çok zorlanıyor.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

gokhlayeh

APPRENTICE
15 Ocak 2017
55
35
21
50
Güzel programdır, yanılmıyorsam gerçek zamanlı simüle ediyor.

Gözlem yapmak için teleskoba ihtiyacınız yok, elbetteki olursa daha güzel olur ama konu derinleştikçe detay artmakta (birçok şeyde olduğu gibi)
Kısaca detaydan kastım, gözlem mi fotoğraflamamı veya gezegen mi, derin uzay mı gibi bu sorulara göre teleskop çeşitleride farklılık göstermekte.
Gözlem için şehirden ve hatta mümkün olduğunca ışık kirliliğinden uzak bir noktada bildiğimiz dürbünle bile çok keyifli gözlem yapılabilir.
Ek olarak astronomi gruplarını takip edip yılın belli zamanları profesyonel etkinlikler ve bazen amatör etkinliklerde olabiliyor, katılabilir ve oraya gelen insanların teleskoplarını kullanabilirsiniz.

Zehirlidir bağımlılık yapabilir, bilinen bir panzehiri yoktur :p

• Like

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Aslında grupları takip etmek güzel fikir. Sanırım bu işin sezonu da yaz aylarına denk gelir. Zira havanın kusursuza en yakın zamanları bu mevsimde oluyor. :)

Deneyip, görürüz. :)

Son düzenleme:
Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

gokhlayeh

APPRENTICE
15 Ocak 2017
55
35
21
50
Evet yaz aylarında etkinlikler daha fazla oluyor ancak kış aylarında yakalanacak açık hava gibisi yoktur.

Eklemekte fayda görüyorum her kişi kendi teleskobunu yapabilir ihtiyaç olan biraz araştırma, ilgili malzemeler ve sabır.

Şunu arayın: el yapımı dobson teleskop

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler