ÇÖZÜLDÜ Still waiting for root device hatası

egedemiralay

APPRENTICE
25 Eyl 2017
12
0
1
Merhaba, Yosemite 10.10.1 kurulu sistemime Sierra yüklemek için bu siteden Sierra 10.12.6 raw sürümünü indirdim ve bootable bir flash disk hazırladım. Clover bootloader ekranından sonra Sierra kurulum ekranına gelmeden önce still waiting for root device hatası alıyorum. Sistem bilgilerim yazılı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Aorus 15G KC
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10870H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 iGPU & Nvidia RTX 3060
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller & Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
500GB SSD & 16GB RAM

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
577
187
251
Sistemi açın BIOS ayarlarını Hackintosh için uygun olarak yapılandırın.
  • SATA: AHCI olarak ayarlayın
  • VT-D: Disable olarak ayarlayın
  • EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  • xHCI Mode: Smart Auto
  • Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  • CFG-Lock= Disable
  • Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
  • Serial Port= Disable
  • Uygun config.plist dosyası kullandığınız dan emin olun.
Bunları tekrar deneyip konuya dönüş yapın.

BootLoader
OLD Clover// New OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
OLD Msi Z97 Gaming 3// NEW PRO B660M-A
İşlemci Modeli
OLD İ5- Intel 4690K// NEW 12600K
Grafik Kartı
Nvidia GTX970 4 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
OLD Killer e2200//NEW REALTEK AC1200
Disk ve RAM
OLD 8 GB RAM 1600 MHZ /NEW 32 GB 3200/ 1 TB HDD // SAMSUNG EVO 120 GB// KINGSTON 120 V3

egedemiralay

APPRENTICE
25 Eyl 2017
12
0
1
Config dosyasını değiştirerek başarılı kurulum yaptım fakat ekran kartını devre dışı bırakmadan boot edemiyorum. Ne yapmalıyım?

Düzenleme: Cloverda graphics enjector kıskınfan use nvidia web drivers ve injectnvidia ya tik atarak boot edebiliyorum ve ekran kartım çalışıyor. (Nvidia web driver kurdum)

Düzenleme2: Her şey tamam ethernet - wifi - ekran kartı ama sistem yosemitetaki kadar stabil değil gibime geldi. Ara sıra sağ tıkladığımda vs hafif gecikmeler (ve yuvarlak gökkuşağı efektinin dönmesi) ve boot ettikten sonra ekrana masaüstündeki klasörlerin biraz geç gelmesi gibi sorunlar var? Bunun sebebi nedir, ne yapabilirim?

Bir de all in one audio solution kurdum ayarlarda voodoohda var ama açtığımda cihaz bulamadığını söylüyor.

Düzenleme3: Laptopun üzerindeki klavye ve trackpad çalışmıyordu. Appleps2controller kextini kurdum klavye çalıştı ama trackpad çalışmadı. Onu silip voodoops2controller kurmayı denedim bu sefer ikisi de çalışmadı. Trackpadi çalıştıramıyorum. Diğer sorunlar halen devam etmekte.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Aorus 15G KC
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10870H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630 iGPU & Nvidia RTX 3060
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8125 Gaming 2.5GbE Family Ethernet Controller & Intel Wi-Fi 6 AX200 160MHz Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
500GB SSD & 16GB RAM