Şu An Kullandığım Sistemin Seri Numarası İle Sierra'yı Yeniden Kurmak İstiyorum Mümkün Mü?

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,385
989
1,401
Şu An Kullandığım Sistemin Seri Numarası İle Sierra'yı Yeniden Kurmak İstiyorum Mümkün Mü?
PvV7D509_5NiFLY8k2aOQrbXcKXkcMZJ.png
Şu an kullandığım sistem seri numaram.

Uzun süreden beri bilgisayarımda Sierra'yı kullanıyorum, Mac Os'un nimetlerinden faydalanıyorum. OsXinfo ve Başta @montezuma hocam olmak üzere forumda paylaşımda bulunan arkadaşlar sayesinde. Hatta artık windows yüklemiyorum bilgisayarıma.
Bu arada icloud hesabıma şu anda kullandığım Mac'in yukarıda belirttiğim sistem numarası üzerinde yazan numaralar kayıtlı. Daha önceki tecrübelerime istinaden yeni bir kurulum yaptığımda SMBIOS ayarı yaptığımda;
a. ilgili konu Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu rehberini takip ettiğimde yeni bir Seri Numarası almış oluyorum.
b. Şu anki kurulumun clover klasörü altında bulunan config dosyasını kullandığımda ise "böyle bir mac kullanılmamaktadır" gibi bir hata almıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Her defasında farklı bir mac numarası aldığımda apple cihazlarıma farklı farklı bilgisayar eklenmiş oluyor, buda cihaz çöplüğü gibi gözüküyor.
Ayrıca diğer cihazlarımlada ortak kullanım yaptığım için her defasında yeni cihazı tanıtmak durumunda kalıyorum.

Sonuç olarak yukarıdaki sebeplerden dolayı Mac sistem numaramı değiştirmeden aynı numaramı kullanarak yeni kurulum nasıl yapabilirim. Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Şu anda iMessage, ve iCloud çalıştıran stabil bir sistem kimliğin varsa bunu sorunsuzca her kurulumda kullanabilirsin. Hatta bu en sağlıklısıdır. Zira öteki türlü her kurulumda yeni bir kimlik atadığında Apple bunu farkedebilir cihazını engelleyebilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,385
989
1,401
Bunu nasıl sağlayabilirim hangi verileri kullanmam gerekiyor, nelerin yedeğini almalıyım.
Daha önceki kurulumlarda bunu sağlayamadım. Hangi yolu kullanmam gerekiyor.

BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Şu sistemini sorunsuzca çalıştıran Clover klasörünün kopyasını çıkart. Çalışan kextlerini bu CLOVER kext/ others klasörü içine koy. Yeni kurulum yapacağın zaman bu CLOVER klasörünü,USB/EFI içindeki Clover ile değiştirirsen, kurulum yaptıktan sonra herşey sorunsuz çalışacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,385
989
1,401
Şu sistemini sorunsuzca çalıştıran Clover klasörünün kopyasını çıkart. Çalışan kextlerini bu CLOVER kext/ others klasörü içine koy. Yeni kurulum yapacağın zaman bu CLOVER klasörünü,USB/EFI içindeki Clover ile değiştirirsen, kurulum yaptıktan sonra herşey sorunsuz çalışacaktır.
Yeni kurulum yaparken uygulayacağım, buradan paylaşırım. Teşkkür ederim. @montezuma

BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
42
Merhaba,

Benim de benzer bir sorum vardı. Hackintosh cihazda icloud hesabımızla oturumu kullandığımızda appleın sahte bir cihaz ID yaratarak hackintosh kullandığımı tespit edebileceğini ve bunun da banlanmak gibi yaptırımları olabileceğini düşünüyorum. (belki hackintosh cihaz seri numarası henüz Apple Veri tabanına kaydedilmemiş ama yarın başkasın tarafından kaydedilmeyeceğini bilemiyoruz) Sonuçta mümkün gözüküyor.

Yazdığınız yazıdan şunu mu anlamalıyım; orjinal bir mac cihazınız var hackintosh ID nizi bu orjinal cihaz ile aynı kullanmak istiyorsunuz? (ya da 2 hackintosh kastettiniz ama sorum benzer yere çıkıyor sonuçta 2 farklı cihaz için tek cihaz ID si ve bununla sistemden eşleyen tek cloud account.

Bu durumda zaten hackintosh cihaz ID si kendi orjinal cihaz ID miz olacağından kendimiz ile çakışmış oluruz. Bu olayı çözer mi yoksa sonuçta bir ID iki cihaz gibi bir durum çakışmaya sebep olarak kendi kendimizi mi deşifre etmiş mi oluruz ve daha mı kötü yapar durumu?
@montezuma siz yukarıdaki işlemi denediniz mi?

görüşlerinizi merak ediyorum? @montezuma @Ediko

forumda yeniyim kusura bakmayın hatam olduysa ltf

Sayg.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler