ÇÖZÜM Synaptics Touchpad'in multitouch özelliklerini VoodooPS2 (Acidanthera) ile kullanmak

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
synaptich11.png
multitouch.png
Bilindiği üzere PS/2 bus, Synaptics touchpad'lerde en iyi performans RehabMan VoodooPS2Controller.kext ile alınmaktadır, ancak bu kext ile multitouch özellikleri aktive olmamaktadır. Acidanthera VoodooPS2.kext ise büyük çoğunlukla sorun çıkarmakta veya başka bir takım kext desteğine ihtiyaç duymaktadır. Yerli ve yabancı bir çok forumu inceledim ve çözüm önerisi olarak sunulan bu kext kombinasyonların hiç birisi bende işe yaramadı. Bu bağlamda tevafuken keşfettiğim bir durumu sizler ile paylaşmak istedim.
Lütfen elde ettiğiniz sonuçları belirterek bu konunun gelişmesine katkıda bulunun.

1- Kext Updater'i çalıştırıyoruz
Ekran Resmi 2021-12-07 12.16.29.png

2- Sol altda Kextmanager'e tıklıyoruz
3- NightlyBuilds Kısmından VoodooPS2'yi seçip indiriyoruz
Ekran Resmi 2021-12-07 12.16.57.png

4- Masaüstünde Kext-Updates klasöründe VoodooPS2 Nightly klasörünü açıyoruz
5- VoodooPS2Controller.kext'e sağ tıklayıp Paket İçeriğini Göster diyoruz
Ekran Resmi 2021-12-07 12.20.08.png

6-Contents/ Plugins Klasöründe VoodooPS2Trackpad.kext'e sağ tıklayıp Paket İçeriğini Göster diyoruz
7-Contents Klasöründe Info.plist dosyasını PlistEditör (herhangi biri) açıyoruz
8- IOKitPersonalities altındaki ALPS GlidePoint ve Elantech TouchPad siliyoruz
Ekran Resmi 2021-12-07 12.21.34.png

9- Kaydedip çıktıktan sonra VoodooPS2 Nightly klasörüne tekrar dönüp buradaki VoodooPS2Controller.kext ve VoodooInput.kext isimli 2 kext'i EFI/OC/kext'e atıp config dosyasına işliyoruz. (VoodooPS2Mouse.kext aktif olmayacak)
Ekran Resmi 2021-12-07 12.23.23.png

10- Bilgisayarı yeniden başlatırken NVRAM'i temizliyoruz ve multutouch özellikli trackpad'imizi kullanıyoruz.
Ekran Resmi 2021-12-07 13.10.18.png

NOT1: Çalışmayan: Trackpad'in sol ve sağ fiziksel butonları
NOT2: 5-6-7-8'inci maddeleri atlaarak da kullanılabiliyor ancak açılış çok uzuyor.
NOT3: NightlyBulilts Kext'in yanısıra Acidanthera'nın sitesinden direkt alacağınız VoodooPS2Controller.kext'in DEBUG versiyonu'da bende çalışmıştı ancak RELEASE çalışmıyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

tahaklkt

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
25 Ağu 2019
1,268
419
901
Ellerinize sağlık. Ben yapamadım Clover ile deniyorum Cloverden olabilir mi ? Kernel panic alıyorum direkt.
High Sierra deniyorum.

BootLoader
Opencore 0.7.6
Laptop Modeli
Lenovo Z5070
Anakart Modeli
NM-A271
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4210U
Grafik Kartı
nVidia GT 820M & HD Graphics 4400
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AX200 Wi-Fi + Bluetooth Combo & Realtek RTL8111
Disk ve RAM
120 GB SSD & 8 GB DDR3 1600MHz

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
Varolan trackpad modelini nasıl öğrenebilirim?

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Ellerinize sağlık. Ben yapamadım Clover ile deniyorum Cloverden olabilir mi ? Kernel panic alıyorum direkt.
High Sierra deniyorum.
Sayın Hocam
Ben Opencore ile BigSur'da denedim. VoodooInput olmadan ben de kernel panic alıyordum. Clover ile ilgili tepkisini bilmiyorum. Sizin tecrübeniz ile böyle bir sorun olabileceğini öğrendik. İyi çalışmalar dilerim

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t
  • Like
Tepkiler: tahaklkt

seymamirze

APPRENTICE
10 Ara 2021
11
6
21
VoodooPS2Controller.kext’i düzenliyorum tek başına sorun yok sistem açılıyor ama izleme dörtgeni yine yok. VoodooInput.kext’i aktifleştirince kernel panic alıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.9.6
Anakart Modeli
Asus Prime B660M-K D4
İşlemci Modeli
Intel Core i5-12400F
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 6800
Ses Kartı Modeli
ALC897
Ağ Aygıtları
RTL8111H
Disk ve RAM
Dual Boot - Windows 11>500GB SSD & MacOS Sonoma>250GB SSD , 16 GB DDR4 3200MHz

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Varolan trackpad modelini nasıl öğrenebilirim?
Windows’ta

-Aygıt Yöneticisi

-Fare ve diğer işaret aygıtları

-Buradan trackpad’linizi bulun

-Çift tıklayın

-Genel sekmesinde “üreticisi” ve “konum” kısımlarında trackpad bilgilerinizi bulbilirsiniz

-Ayrıntılardan BIOS aygıt adı’nıda tam olarak öğrenebilirsiniz

-Daha ayrıntılı bilgiler Forum sitesinde, tecrübeli kullanıcılarımızın hazırlamış olduğu trackpad ile ilgili başka başlıkları ile mevcut.

Kolay gelsin
VoodooPS2Controller.kext’i düzenliyorum tek başına sorun yok sistem açılıyor ama izleme dörtgeni yine yok. VoodooInput.kext’i aktifleştirince kernel panic alıyorum.

Aşağıdaki adreste, VoodoolPS2'nin geliştiricilerinden Tarik02'nin düzenlediği versiyonlardan 2.0.4 olan bende voodooInput olmadan multitouch özellikleri ile çalışıyor. Şu on bende Xcode kurulu değil eğer kendin derleyebiliyorsan deneyibilirsin

Aşağıdaki adreste, VoodoolPS2'nin geliştiricilerinden Tarik02'nin düzenlediği 2.0.4 versiyonu bende voodooInput olmadan multitouch özellikleri ile çalışıyor (Sağ sol fiziksel buton bu kext ile de çalışmıyor)
VoodooPS2Controller.kext.zip

Son düzenleme:
BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

seymamirze

APPRENTICE
10 Ara 2021
11
6
21

Aşağıdaki adreste, VoodoolPS2'nin geliştiricilerinden Tarik02'nin düzenlediği versiyonlardan 2.0.4 olan bende voodooInput olmadan multitouch özellikleri ile çalışıyor. Şu on bende Xcode kurulu değil eğer kendin derleyebiliyorsan deneyibilirsin

Aşağıdaki adreste, VoodoolPS2'nin geliştiricilerinden Tarik02'nin düzenlediği 2.0.4 versiyonu bende voodooInput olmadan multitouch özellikleri ile çalışıyor (Sağ sol fiziksel buton bu kext ile de çalışmıyor)
VoodooPS2Controller.kext.zip
Kernel panic almadım fakat yine izleme dörtgeni yok ve sağ sol buton çalışıyor.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.9.6
Anakart Modeli
Asus Prime B660M-K D4
İşlemci Modeli
Intel Core i5-12400F
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 6800
Ses Kartı Modeli
ALC897
Ağ Aygıtları
RTL8111H
Disk ve RAM
Dual Boot - Windows 11>500GB SSD & MacOS Sonoma>250GB SSD , 16 GB DDR4 3200MHz

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Kernel panic almadım fakat yine izleme dörtgeni yok ve sağ sol buton çalışıyor.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Aşağıdaki çözüme bakabilirsiniz. Umarım sonuç alabilirsiniz

BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t
Ses Kartı Modeli
t
Ağ Aygıtları
t
Disk ve RAM
t

longcoming

APPRENTICE
20 Kas 2017
99
12
71
Ben de I2C HID device olarak görünüyor.
Ne yaptıysam çalıştıramadım.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo Legion 5
İşlemci Modeli
intel Corei7 10750H
Grafik Kartı
Intel UHD 630
K

kleyn

Guest
Bilindiği üzere PS/2 bus, Synaptics touchpad'lerde en iyi performans RehabMan VoodooPS2Controller.kext ile alınmaktadır, ancak bu kext ile multitouch özellikleri aktive olmamaktadır. Acidanthera VoodooPS2.kext ise büyük çoğunlukla sorun çıkarmakta veya başka bir takım kext desteğine ihtiyaç duymaktadır. Yerli ve yabancı bir çok forumu inceledim ve çözüm önerisi olarak sunulan bu kext kombinasyonların hiç birisi bende işe yaramadı. Bu bağlamda tevafuken keşfettiğim bir durumu sizler ile paylaşmak istedim.
Lütfen elde ettiğiniz sonuçları belirterek bu konunun gelişmesine katkıda bulunun.

1- Kext Updater'i çalıştırıyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 42065
2- Sol altda Kextmanager'e tıklıyoruz
3- NightlyBuilds Kısmından VoodooPS2'yi seçip indiriyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 42066
4- Masaüstünde Kext-Updates klasöründe VoodooPS2 Nightly klasörünü açıyoruz
5- VoodooPS2Controller.kext'e sağ tıklayıp Paket İçeriğini Göster diyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 42067
6-Contents/ Plugins Klasöründe VoodooPS2Trackpad.kext'e sağ tıklayıp Paket İçeriğini Göster diyoruz
7-Contents Klasöründe Info.plist dosyasını PlistEditör (herhangi biri) açıyoruz
8- IOKitPersonalities altındaki ALPS GlidePoint ve Elantech TouchPad siliyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 42068
9- Kaydedip çıktıktan sonra VoodooPS2 Nightly klasörüne tekrar dönüp buradaki VoodooPS2Controller.kext ve VoodooInput.kext isimli 2 kext'i EFI/OC/kext'e atıp config dosyasına işliyoruz. (VoodooPS2Mouse.kext aktif olmayacak)
Ekli dosyayı görüntüle 42069
10- Bilgisayarı yeniden başlatırken NVRAM'i temizliyoruz ve multutouch özellikli trackpad'imizi kullanıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 42070
NOT1: Çalışmayan: Trackpad'in sol ve sağ fiziksel butonları
NOT2: 5-6-7-8'inci maddeleri atlaarak da kullanılabiliyor ancak açılış çok uzuyor.
NOT3: NightlyBulilts Kext'in yanısıra Acidanthera'nın sitesinden direkt alacağınız VoodooPS2Controller.kext'in DEBUG versiyonu'da bende çalışmıştı ancak RELEASE çalışmıyor.
Zaten bunları normal alarak atsanda çalışıyor biraz saçma geldi.
Msi ve monster sistemlerde bu sıkıntı yok. Dediğiniz gibi sol sağ tık çalışmıyor ama ne gerek var dsdt yamalarım tüm özellikler çalışır?
Sayın Hocam
Ben Opencore ile BigSur'da denedim. VoodooInput olmadan ben de kernel panic alıyordum. Clover ile ilgili tepkisini bilmiyorum. Sizin tecrübeniz ile böyle bir sorun olabileceğini öğrendik. İyi çalışmalar dilerim
VoodooPS2nin içindede var zaten VodooInput onu da silip vodooInputu atarsın ki kernel yeme.

muhal

APPRENTICE
29 Ocak 2020
72
55
51
Zaten bunları normal alarak atsanda çalışıyor biraz saçma geldi.
Msi ve monster sistemlerde bu sıkıntı yok. Dediğiniz gibi sol sağ tık çalışmıyor ama ne gerek var dsdt yamalarım tüm özellikler çalışır?

VoodooPS2nin içindede var zaten VodooInput onu da silip vodooInputu atarsın ki kernel yeme.
Zaten konu Msi veya Monster ile ilgili olarak hazırlanmadı ki. Bu konu imzamdaki HP-synaptics ile ilgili ve ayrıca synaptics kullanan Lenova'lılarda bu konuda muzdarip. Bu arada, anladığım kadar konuya hakimsiniz. Synaptics ile ilgili DSDT yamalamaya yönelik bir rehber hazırlasanız ve bizde bunlarla uğraşmak zorunda kalmasak. Şimdiden emeğinize sağlık
Sevgili Synaptics mağdurları
Nihayet 1Revenger1 'in geliştirdiği kext ile sağ-sol butonları da çalışmaya başladı.
Konuyu: "Synaptics refactor by 1Revenger1 · Pull Request #54 · acidanthera/VoodooPS2" adresinden inceleyebilirsiniz.
Kext'ide aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
NOT: Açılışı kısaltmak için ilk mesajda tarif edildiği gibi , IOKitPersonalities altındaki ALPS GlidePoint ve Elantech TouchPad ve Sentelic FSP'yi silip deneyebilirsiniz

VoodooPS2Controller-2.3.1-DEBUG.zip

Son düzenleme:
BootLoader
t
Laptop Modeli
t
Anakart Modeli
t
İşlemci Modeli
t
Grafik Kartı
t