System uptime hatasını aşamıyorum.

iksmtr

APPRENTICE
21 Ocak 2018
20
2
21
System uptime hatasını bir türlü aşamadım arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim.
Cihaz : Casper-nirvana c710 8t45t
Islemci : Intel Core i5-7200U
Ekran : NVIDIA GeForce 940M
Grafik : Graphics 620
Wireless : Realtek RTL8723BE Wireless

Adım adım yaptıklarımı anlatıyorum.

1. macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu imajı indirip windows uygulaması olan 'disk management' uygulama ile 150 gb lık bir M: alanı oluşturdum.
    win32 disk programı ile usb ye yazdım ( 16 gb , sandisk , usb 3.0 )

2. grafik kartım ( hd 620 ) için gerekli config dosyasını değiştirdim.bios ayarlarımı yapıp usbden başlattım ilk clover ekranından optionsa girip boot args yi değiştirdim "-v cpus=1 dart=0 npci=0x2000 nv_disable=1 kext-dev-mode=1 rootles=0"
    not : o kadar çok denedimki argsyi ezbere yazıyorum artık :)
  3. clover ekranına geri döndüm apple logosuna tıkladım.
    "logonun üzerinde durduğumda " boot mac os x from os x base system " yazması gerekirken bende sierra install gibi birşeyler yazıyordu"

4. ve system uptime hatası aldım. çözmek için aşağıdaki çözüm önerilerinin usb 2.0 flash disk hariç diğer tüm çözümleri denedim. ( usb 2.0 usb yok )
    • BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
    • Clover Boot Menu / Boot without caches ile system başlat.
    • Kullandığın Clover Bootloader güncel değilse bunu güncelleyip dene.
      Windows ile Clover Bootloader USB oluşturmak
    • USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
    • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
    • BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
    • Kullandığın harici aygıtlar varsa. Bunları çıkartıp dene.
    • Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
    • Kullandığın, düzenlenmiş kext vs varsa bunlar güncelleme sonrası sıfırlanır. Bunları bir kontrol et.
    • Güncellemeyi Apple Store yerine Combo Update ile yap.
    • EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
    • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
    • Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
    • USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.
  5. EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
    Bunu uyguladım ve denedim olmadı 4. adımları tekrar uyguladım olmadı.
  6. Intel Sanallaştırma kapat. Fast Boot kapat. aes-ni kapat. Grafik ayarlarını 64 bit yap."

diye bir yorum vardı sanallaştırmayı kapattım. Fastbot,aes-ni,Grafik ayarlarını biosda bulamadım.
Bios Ayarlarım ( en son hali )
QMehCDxinjtvDMkWeWR_crMcHM-vNOkL.jpeg QMehCDxinjtvDMkWeWR_crMcHM-vNOkL.jpeg QMehCDxinjtvDMkWeWR_crMcHM-vNOkL.jpeg QMehCDxinjtvDMkWeWR_crMcHM-vNOkL.jpeg QMehCDxinjtvDMkWeWR_crMcHM-vNOkL.jpeg QMehCDxinjtvDMkWeWR_crMcHM-vNOkL.jpeg
Aldığım Hata
QMehCDxinjtvDMkWeWR_crMcHM-vNOkL.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
ASUS X556U
Anakart Modeli
X556U
İşlemci Modeli
i5-6200U
Grafik Kartı
Intel® HD Graphics 520
Disk ve RAM
256 SSD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

iksmtr

APPRENTICE
21 Ocak 2018
20
2
21
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
ASUS X556U
Anakart Modeli
X556U
İşlemci Modeli
i5-6200U
Grafik Kartı
Intel® HD Graphics 520
Disk ve RAM
256 SSD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Hackintosh biraz uğraştırır. Mümkünse harici bir güç kaynağı olan USB 2.0 portuna sahip USB çoğaltıcı edinip bununla deneme yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

bestim99

APPRENTICE
31 May 2017
7
6
21
56
1 aydır herseyiyle çok iyi çalışan mac os 10.12.6 sistemimde 23.01.2018 de app store dan yaptığım en son safari ve sistem guvenlik guncellemesi sonrası bu hatayı ben de aldım. Maalesef yedekleme de yapmamıştım. Dell inspiron 3521 sistem. Uyku, hibernate, ses, bluetooth hersey çalışıyordu. Umarım bir yolu vardır. Bir suru program yuklemiştim. 3 gunum gitti.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Sisteminde kullandığın kextler, yamalar sıfırlanmış olmalı. Sistemi -x komutu ile açmayı dene. Ayrıca Sierra USB imajını indirip bunun üzerinden sistemi açmaya çalış.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları