System uptime hatasını bir türlü aşamadım arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim.
Cihaz : Casper-nirvana c710 8t45t
Islemci : Intel Core i5-7200U
Ekran : NVIDIA GeForce 940M
Grafik : Graphics 620
Wireless : Realtek RTL8723BE Wireless
Adım adım yaptıklarımı anlatıyorum.
Aldığım Hata
Cihaz : Casper-nirvana c710 8t45t
Islemci : Intel Core i5-7200U
Ekran : NVIDIA GeForce 940M
Grafik : Graphics 620
Wireless : Realtek RTL8723BE Wireless
Adım adım yaptıklarımı anlatıyorum.
- macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu imajı indirip windows uygulaması olan 'disk management' uygulama ile 150 gb lık bir M: alanı oluşturdum.
win32 disk programı ile usb ye yazdım ( 16 gb , sandisk , usb 3.0 )
- grafik kartım ( hd 620 ) için gerekli config dosyasını değiştirdim.bios ayarlarımı yapıp usbden başlattım ilk clover ekranından optionsa girip boot args yi değiştirdim "-v cpus=1 dart=0 npci=0x2000 nv_disable=1 kext-dev-mode=1 rootles=0"
not : o kadar çok denedimki argsyi ezbere yazıyorum artık - clover ekranına geri döndüm apple logosuna tıkladım.
"logonun üzerinde durduğumda " boot mac os x from os x base system " yazması gerekirken bende sierra install gibi birşeyler yazıyordu"
- ve system uptime hatası aldım. çözmek için aşağıdaki çözüm önerilerinin usb 2.0 flash disk hariç diğer tüm çözümleri denedim. ( usb 2.0 usb yok )
- BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
- Clover Boot Menu / Boot without caches ile system başlat.
- Kullandığın Clover Bootloader güncel değilse bunu güncelleyip dene.
Windows ile Clover Bootloader USB oluşturmak - USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
- USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
- BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
- Kullandığın harici aygıtlar varsa. Bunları çıkartıp dene.
- Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
- Kullandığın, düzenlenmiş kext vs varsa bunlar güncelleme sonrası sıfırlanır. Bunları bir kontrol et.
- Güncellemeyi Apple Store yerine Combo Update ile yap.
- EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
- Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
- Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
- USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.
- EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
Bunu uyguladım ve denedim olmadı 4. adımları tekrar uyguladım olmadı. - Intel Sanallaştırma kapat. Fast Boot kapat. aes-ni kapat. Grafik ayarlarını 64 bit yap."
diye bir yorum vardı sanallaştırmayı kapattım. Fastbot,aes-ni,Grafik ayarlarını biosda bulamadım.

Aldığım Hata
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- Opencore
- Laptop Modeli
- ASUS X556U
- Anakart Modeli
- X556U
- İşlemci Modeli
- i5-6200U
- Grafik Kartı
- Intel® HD Graphics 520