Tenda U3 Wifi Mojave Uyumsuzluğu...

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21
Merhaba.
Öncelikle sistemi tanıtarak başlayayım.
AMD Ryzen 1800x
MSI B350M Gaming Pro
2x8 DDR4 Ram
MSI ATI 460 4GB GPU
120 GB SSD HDD
Tenda U3 (RTL8192EU) USB WİFİ

Bu sisteme uzun uğraşlar sonrası 10.14.5 Mojave sürümünü kurdum. Aslında ilk denemede başarılı olmuştum ama restart ettiğimde "Kernel" hatasında dolayı 10 belki daha fazla kurmak durumunda kaldım. Bilinen ve önerilen tüm öneriler başarısızlıkla sonuçlandı.

Daha sonra yani dün gece bu site admininin daha düşük versiyon kurulum rehberinde anakart bios "OC" bölümünde bir ayarı değiştirdikten sonra kurulum ve sonraki restartlarda sorun çıkmadı. (OC ayarlarında CPU ile ilgili bir bölümden olduğunu sanıyorum. XMP içinde Profil 1 değişikliği yapmak gerektiği rehberde yazılmış olmasına rağmen o ayara hiç dokunmadım.)

Kurulumdan sonra iPhone ile sorunsuz internete bağlanabiliyorum. Ki bu mesajı da iPhone bağlantısı ile yazabiliyorum.

Evde 4 çeşit USB Wifi olmasına rağmen (Cisco sertifikalı 2 farkı USB Wifi, Intel PCI-e 8620, Tenda U3) İnternete başlanamadım. Tenda hariç diğer modellerin UYUMSUZ olduğunu öğrendim. Oysa Cisco sertifikalı olanlar Mac uyumluymuş.(?)

Bu sitede Uyumlu Wifi cihazları arasında Tenda var. Ama o model "W522U". Yani benim Tenda U3 listede yok. Ama ürünün Driver CD'sinde MAC driveri var. Onu kurunca ekteki görseldeki durum çıkıyor. Yani cihaz var ama onu kablosuz olarak değil de KABLO ile bağlanan bir model sanıyor.

U3'ün içindeki chipset RTL8192EU. Bi sitede "RTL8192EU" araması yapınca 3 başlığa ulaşılıyor. Link
Bu linkler incelendiğinde RTL8192EU'nun Mac uyumlu olduğu görünüyor. Driverleri indirip "Install.pkg" çalıştırıp sorunsuz kurulum yapsamda maalesef Wifi aktif olmuyor.

Yazı biraz uzun oldu farkındayım. Durumu umarım anlatabilmişimdir. Umarım bir çözümü vardır.

Not:Kext Updater'i de indirip kurmama ve çalıştırmama rağmen sonuç değişmedi.

Ekli dosyalar

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21
Merhaba.
Öncelikle sistemi tanıtarak başlayayım.
AMD Ryzen 1800x
MSI B350M Gaming Pro
2x8 DDR4 Ram
MSI ATI 460 4GB GPU
120 GB SSD HDD
Tenda U3 (RTL8192EU) USB WİFİ

Bu sisteme uzun uğraşlar sonrası 10.14.5 Mojave sürümünü kurdum. Aslında ilk denemede başarılı olmuştum ama restart ettiğimde "Kernel" hatasında dolayı 10 belki daha fazla kurmak durumunda kaldım. Bilinen ve önerilen tüm öneriler başarısızlıkla sonuçlandı.

Daha sonra yani dün gece bu site admininin daha düşük versiyon kurulum rehberinde anakart bios "OC" bölümünde bir ayarı değiştirdikten sonra kurulum ve sonraki restartlarda sorun çıkmadı. (OC ayarlarında CPU ile ilgili bir bölümden olduğunu sanıyorum. XMP içinde Profil 1 değişikliği yapmak gerektiği rehberde yazılmış olmasına rağmen o ayara hiç dokunmadım.)

Kurulumdan sonra iPhone ile sorunsuz internete bağlanabiliyorum. Ki bu mesajı da iPhone bağlantısı ile yazabiliyorum.

Evde 4 çeşit USB Wifi olmasına rağmen (Cisco sertifikalı 2 farkı USB Wifi, Intel PCI-e 8620, Tenda U3) İnternete başlanamadım. Tenda hariç diğer modellerin UYUMSUZ olduğunu öğrendim. Oysa Cisco sertifikalı olanlar Mac uyumluymuş.(?)

Bu sitede Uyumlu Wifi cihazları arasında Tenda var. Ama o model "W522U". Yani benim Tenda U3 listede yok. Ama ürünün Driver CD'sinde MAC driveri var. Onu kurunca ekteki görseldeki durum çıkıyor. Yani cihaz var ama onu kablosuz olarak değil de KABLO ile bağlanan bir model sanıyor.

U3'ün içindeki chipset RTL8192EU. Bi sitede "RTL8192EU" araması yapınca 3 başlığa ulaşılıyor. Link
Bu linkler incelendiğinde RTL8192EU'nun Mac uyumlu olduğu görünüyor. Driverleri indirip "Install.pkg" çalıştırıp sorunsuz kurulum yapsamda maalesef Wifi aktif olmuyor.

Yazı biraz uzun oldu farkındayım. Durumu umarım anlatabilmişimdir. Umarım bir çözümü vardır.

Not:Kext Updater'i de indirip kurmama ve çalıştırmama rağmen sonuç değişmedi.
Galiba nazarlara geldim.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Aldığın hata için;
12: Error allocating 0x#### pages at 0x####... alloc type 2 Hatası

İlk olarak şunu yönergeleri takip edin:

OsxAptioFix2Drv-free2000.efi indirin.
EFI / CLOVER / drivers64UEFI içinden OsxAptioFix sürücülerini silin.
Yukarıda indirdiğiniz dosyayı EFI / CLOVER / drivers64UEFI içine koyun.
Sistemi yeniden başlatın.

Olmaz ise aşağıdakileri takip edin.

Config.plist içinde RtVariables içine SIP güvenliği tamamen kapatın. ( 0xff ekleyin)
Farklı USB portları ile deneyin.
EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden VBoxHfs-64.efi silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyasını OsxAptioFixDrv-64.efi ile değiştirin. Yada bunun tam tersini yapın.
EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinde birden fazla OsxLowMemFixDrv-64.efi yada OsxAptioFix2Drv-64.efi yada OsxAptioFixDrv-64.efi varsa bunlardan sadece birini bırakıp diğerlerini silin.

Usb wifi için bunu dene. Directory listing of http://files.alfa.com.tw/[1] WiFi USB adapter/AWUS036NHV/MAC OS
Olmaz ise bunu deneyin.

https://static.tp-link.com/2018/201811/20181109/TP-Link_Installer_Mac 10.14_beta.zip
Yine olmaz ise, macOS ta sistem bilgilerindeki, usb bölümünde, Windows ta ise aygıt yöneticisinde usb wifinin vid ve pid değerlerini öğren. Daha sonra ise internet üzerinden hex to dec ile çevirip kextin info.plist dosyasını düzenleyip deneyebilirsin.

• Like
Tepkiler: haQQo

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21
Aldığın hata için;
12: Error allocating 0x#### pages at 0x####... alloc type 2 Hatası

İlk olarak şunu yönergeleri takip edin:

OsxAptioFix2Drv-free2000.efi indirin.
EFI / CLOVER / drivers64UEFI içinden OsxAptioFix sürücülerini silin.
Yukarıda indirdiğiniz dosyayı EFI / CLOVER / drivers64UEFI içine koyun.
Sistemi yeniden başlatın.

Olmaz ise aşağıdakileri takip edin.

Config.plist içinde RtVariables içine SIP güvenliği tamamen kapatın. ( 0xff ekleyin)
Farklı USB portları ile deneyin.
EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden VBoxHfs-64.efi silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyasını OsxAptioFixDrv-64.efi ile değiştirin. Yada bunun tam tersini yapın.
EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinde birden fazla OsxLowMemFixDrv-64.efi yada OsxAptioFix2Drv-64.efi yada OsxAptioFixDrv-64.efi varsa bunlardan sadece birini bırakıp diğerlerini silin.

Usb wifi için bunu dene. Directory listing of http://files.alfa.com.tw/[1] WiFi USB adapter/AWUS036NHV/MAC OS
Olmaz ise bunu deneyin.

https://static.tp-link.com/2018/201811/20181109/TP-Link_Installer_Mac 10.14_beta.zip
Yine olmaz ise, macOS ta sistem bilgilerindeki, usb bölümünde, Windows ta ise aygıt yöneticisinde usb wifinin vid ve pid değerlerini öğren. Daha sonra ise internet üzerinden hex to dec ile çevirip kextin info.plist dosyasını düzenleyip deneyebilirsin.
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ama lâkin cihaz hiç açılmıyor dolayısıyla üzerinde oynama yapmamı istediğiniz dosyaya ulaşmam mümkün değil.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Rica ederim. Paylaştığın resimde, aldığın hata için gereken önerileri sundum. Eğer sistemin açılısa, usb wifi için önerdiğim yötemleri denersin.

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21
Rica ederim. Paylaştığın resimde, aldığın hata için gereken önerileri sundum. Eğer sistemin açılısa, usb wifi için önerdiğim yötemleri denersin.
Teşekkürler.

"Yukarıda indirdiğiniz dosyayı EFI / CLOVER / drivers64UEFI içine koyun."

Acaba link vermeyi mi unutmuş olabilirsiniz.

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21
Direk kopyala yapıştır yapmığım için linkler eklenmemiş.
OsxAptioFix2Drv-free2000.efi
https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
Diğer dosyalar usb imajının efisindeki driveroff ve drivers64UEFI klasöründe bulunması lazım.
Teşekkürler. Deneyeceğim.

Bua rada Tenda U12 AC1300 adapten siparişi vermiştim cuma günü. Bakalım o elime ulaştığında çalışacak mı?

Tenda U3 için ümidim kalmadı.

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21

Ekli dosyalar

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21
Tenda u12
U12 Driver(For MAC 10.9~10.14)-Tenda-All For Better NetWorking
Yeni Wifi adapterim Tenda u12'nin içinden çıkan Driver işe yaramayınca linkteki driveri kurdum. Sistem Tercihleri içerisindeki AĞ sekmesinde yine Wifi olarak Tenda u12 görünmedi ama görev çubuğunda bir simge belirdi. O simgeye tıklayınca Tenda u12'nin çalıştığını gördüm. Evdeki 2.4 ve 5 GHZ bantlarına bağlanmak için şifre girdiğimde 10 yıla yakında MAC kullancısı olarak ilk defa MAC'in donduğuna şahit oldum. Tüm denemeler başarısızlıkla sonuçlandı.

Ne yapacağımı şaşırdım.

Tenda u12'nin kullandığı Chip RTL8812AU

FSahin

APPRENTICE
3 Tem 2017
98
48
21
Tenda u12
Yeni Wifi adapterim Tenda u12'nin içinden çıkan Driver işe yaramayınca linkteki driveri kurdum. Sistem Tercihleri içerisindeki AĞ sekmesinde yine Wifi olarak Tenda u12 görünmedi ama görev çubuğunda bir simge belirdi. O simgeye tıklayınca Tenda u12'nin çalıştığını gördüm. Evdeki 2.4 ve 5 GHZ bantlarına bağlanmak için şifre girdiğimde 10 yıla yakında MAC kullancısı olarak ilk defa MAC'in donduğuna şahit oldum. Tüm denemeler başarısızlıkla sonuçlandı.

Ne yapacağımı şaşırdım.

Tenda yerine TP-Link almış olsaydınız bu kadar uğraşmak zorunda kalmazdınız bence. TP-Link’in çoğu modelini sitesinden araştırıp hangi mac sürümleri ile uyumlu kontrol edebilirsiniz. Yerinizde olsam satın aldığınız tenda’yı geri gönderir tp link alırdım.

Anakart Modeli
MSI Z590 Plus
İşlemci Modeli
Intel Core i3 10100
Grafik Kartı
OEM RX 460 2GB
Disk ve RAM
Sandisk Ultra 3D NVME 512GB SSD

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Tenda u12

Ne yapacağımı şaşırdım.

Kurduğun tüm driver'leri bir diğerini denerken, uninstall ile kaldırıyormusun? Kurduğun tüm driverleri kaldırıp, burdaki ile dene. Olmaz ise büyük ihtimalle usb portların düzgün çalışmıyordur. Directory listing of http://files.alfa.com.tw/[1] WiFi USB adapter/AWUS036AC/MAC OS