ÇÖZÜLDÜ Toshiba Satellite S70-A-11E Kurulum Sonrası Sorunlar

birolkoz

APPRENTICE
28 Eki 2018
5
0
0
34
Düzce
macOS Mojave Güncel Kurulum İmajı indirip kurdum. wifi ve ses tanımadı onlarıda araştırmalar sonucu halletim. usbsiz açılış halloldu.

Eksikler:
Ekran parlaklık ayarı
Açılışta klavye ve farenin anlık donma yaşaması
Bluetooth görünüyor açılıp kapanıyor ama aygıt bulma olayı gerçekleşmiyor.
Güç planları uygun değil sanırım pil simgesi açılmıyor.

Ne yapabilirim ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

birolkoz

APPRENTICE
28 Eki 2018
5
0
0
34
Düzce
Hayırlı akşamlar.
Wifi Tamam
Ses Tamam
Nightshift tamam
Pil durum göstergesi tamam

Klavye ve fare takılma sorunu (config ayarlarında nvidia ijnek işaretledim intel injek tikini kaldırdım. ardında sistem tekrar başladı kasma bitmişti. lakin intel graphic 4600 5 mb gözüküyordu. Kasam bitti ama sayfa geçişlerin hafif hissedilir bir kasma başladı. İlk başta yaptığı 20sn ilk klavye ve fare kasması düşüncem ekran kartı ile alakalı. tekrar eski haline cevirdim ama kasma doğal olarak tekrar başladı. Nadia 740m aktifleştir durumuzu nedir ? Yoksa intel 4600 için farklı bir öneririniz varlı ?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Açılıştaki klavye ve fare donması için fazla portu kapatman gerekiyor. Bu donma genellikle smbios mbp11,1 ve mba6,2 da yaşanıyor. Config.plist'e şu yamayı clover configurator ile gir. Olmaz ise en alttaki 0204 dü 0105 olarak değiştir.
Kod:
Name:AppleIntelFramebufferAzul
Comment: 0x0a260006 disable 0204 port, change 0105 DP port to 0204 HDMI
Find: 01050900 00040000 87000000 02040900 00040000 87000000
Replace: 02040900 00080000 87000000 FF000000 01000000 40000000
Nvidia ekran kartın aktifleşmesi için bios ayarında dahili ekran kapatma seçeneği olması lazım. 740m yi dsdt üzerinden kapatman yararına olcaktır. Sistem ısı düşücek ve sistem daha stabil çalışacaktır. Bunun için bu rehber konuya bakman lazım. Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

birolkoz

APPRENTICE
28 Eki 2018
5
0
0
34
Düzce
0204 olmadı 0105 denedim ve mükemmel sonuç kasılma bitti çok teşekkür ederim. Lakin toucpad devreden çıktı artık çalışmıyor :D
Birde açılışta siyah ekrana çıkan boot yazılarını kapadım artık düğmeye basınca sadece elma işareti çıkıyor ve ekran açılıyor. İlk elma geliyor altında çizgi doluyor tam yarıda iken birden ekran git gel yapıp bir beyaz çatlak bozuk bir görüntü gösteriyor ardında elma işareti geliyor ve sistem açılıyor.

Toucpad neden çalışmayı durdurdu.
Bilgisayar açılırken neden o beyaz gel git oluyor ?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Touchpad i ya yanlışlıkla kapattın. Yada başka birşey yaptın onu bilmiyorum. Touchpad açama ve kapatma için Fn+PrtScr+Delete yada PrtScr+Delete tuşu ile deneyeblirsin. Olmaz ise Voodoop2s güncel sürümü ile dene. https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-voodoo-ps2-controller/downloads/RehabMan-Voodoo-2018-1008.zip Bozuk görüntü için. Bios ayarlarında leagacy&uefi ya csm enable yada disable olarak. dene. Yada Leagacy option rom ayarı varsa bunu enable yap. Eğer bunlar olmassa bu konuy incele. HD4200/HD4400/HD4600 10.13.6 Bozuk Grafik Hatasının Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

birolkoz

APPRENTICE
28 Eki 2018
5
0
0
34
Düzce
Başlangıçta apple logosu dolarken anlık gelen görüntü bu ve ardında düzelip açılış devam devam ediyor. Şu an yapılması gerekenler.
Kod:
BLUETOOTH AYGIT BULMA YOK SİSTEM AKTİF....
  Donanım, Özellikler ve Ayarlar:
  Ad:                                                               Birol MacBook Air
  Adres:                                                           E0-CE-C3-A5-DC-2A
  Bluetooth Düşük Enerji (LE) Destekleniyor: Evet
  Handoff Destekleniyor:                                Hayır
  Instant Hot Spot Destekleniyor:                  Hayır
  Üretici:                                                        Qualcomm Atheros
  Aktarım: USB
  Firmware Sürümü:                                      7.12545 (7.1)
  Bluetooth Gücü:                                           Açık
  Bulunabilir:                                                  Açık
  Bağlanabilir:                                                Evet
  İşaret Aygıtını Otomatik Ara:                        Açık
  Uzaktan uyandırma:                                     Açık
  Satıcı Kimliği:                                             0x0930
  Ürün Kimliği:                                              0x0220
  HCI Sürümü:                                               4.1 (0x7)
  HCI Revizyonu:                                           0x3101
  LMP Sürümü:                                             4.1 (0x7)
  LMP Alt Sürümü:                                        0x01
  Aygıt Türü (Birincil): Computer
  Aygıt Türü (Tam): Mac Portable
  Aygıtın Birleşik Sınıfı: 0x38010C
  Aygıt Sınıfı (Birincil): 0x01
  Aygıt Sınıfı (İkincil): 0x03
  Servis Sınıfı: 0x1C0
  Klavyeyi Otomatik Ara: Açık
  Servisler:
  Bluetooth Dosya Aktarımı:
  Diğer aygıtların tarayabileceği klasör: ~/Public
  Öğeleri alırken: Uyarmadan tümünü kabul et
  Durum: Etkin
  Bluetooth Dosya Alışverişi:
  Kabul edilen öğelerin klasörü: ~/Downloads
  Diğer öğeler kabul edildiğinde: Konuma kaydet
  Öğeleri alırken: Uyarmadan tümünü kabul et
  Durum: Etkin
  Bluetooth İnternet Paylaşma:
  Durum: Etkin Değil
  Gelen Seri Kapıları:
  Bluetooth-Incoming-Port:
  RFCOMM Kanalı: 3
  Kimlik Doğrulama Gerektirir: Hayır
  • Ekran parlaklık olayını çözemiyorum ya da beceremiyorum. Bilgisayarın kapağını kapatınca işlemci ışıkları yanık kalıyor ve cihaz uykuya geçmiyor.
  • Airdrop nasıl çalışır ya da nasıl aktif ederiz.?
  • Klavyeyi Apple uyumlu nasıl yaparız? FN tuşlarını görmüyor. Aslında F4-F12' ye kadar FN tuşu ile üzerinde bulunan simgeler çalışıyor. Sadece F1- yardım-F2 ve F3 ekran parlaklığı çalışmıyor. Ayarlardan FN+F2 / FN+F3 ayarlanmıyor. FN fonksiyonunu neden ayarlarda tanımıyor? Ama F4-F12' ye kadar FN' ye basınca çalışıyor.
  • HDMI bağlantısı süper, hiç bir sıkıntı yok. HDMI ses alamıyorum. Siteden tüm yöntemleri denedim olmadı.

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Başlangıçta apple logosu dolarken anlık gelen görüntü bu ve ardında düzelip açılış devam devam ediyor.
Söylediğim yöntemlerin hepsini denedin mi? Birde sistemine uygun config kullanıyormusun? Eğer denediysen burdaki güncel config ile dene.
Ekran parlaklık olayını çözemiyorum ya da beceremiyorum.
linki vereceğim dosyanın içinde SSDT-PNLF.aml D osyasını EFI /CLOVER /ACPI /patched klasörüne kopyala ve kext i Others e kopyala. Ardından config.plist dosyasını sortedorder SSDT-PNLF.aml yaz. https://bitbucket.org/RehabMan/applebacklightfixup/downloads/RehabMan-BacklightFixup-2018-1013.zip Olmaz ise bu konuya bakabilirsin.
Bilgisayarın kapağını kapatınca işlemci ışıkları yanık kalıyor ve cihaz uykuya geçmiyor.
DSDT çıkraıp yamalayım gerekli yamaları yaptıktan sonra. Terminale bu kodu girip hibernatemode kapat.
Kod:
sudo pmset -a hibernatemode 0
sudo rm /var/vm/sleepimage sudo mkdir /var/vm/sleepimage
Yada config deki darwake modlarnı dene.

Klavyeyi Apple uyumlu nasıl yaparız? FN tuşlarını görmüyor. Aslında F4-F12' ye kadar FN tuşu ile üzerinde bulunan simgeler çalışıyor. Sadece F1- yardım-F2 ve F3 ekran parlaklığı çalışmıyor. Ayarlardan FN+F2 / FN+F3 ayarlanmıyor. FN fonksiyonunu neden ayarlarda tanımıyor? Ama F4-F12' ye kadar FN' ye basınca çalışıyor.
Fn tuşlarını bu program ile kendine göre düzenleyebilirsin. Karabiner - Software for macOS

Airdrop hakında tam bilgim yok. Bunu için @montezuma hoca seni bilgilendirmesi daha doğru olacaktır.
Hdmi için şöyle söyleyebilirim. İmzamdaki dell için hdmi sesi ben sadece voodoo ile tanıtabildim. Tanıtma derkende dpcimenager programı ile hdmi ses görünüyor. Onuda test etmediğim için çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Tabi şöyle bir önerim olacak. Apple alc ile tanıttıysan. Farklı layout id ve farlı smbios ile dene.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler