1. hizliresim.com üzerinden resim paylaşımlarınızda resim silinir ve uyarı alırsınız. Bu yüzden farklı kaynaklara resim yükleyin.
    Uyarıyı kapat
Uyarıyı kapat
PROFİL MESAJINDAN YARDIM TALEPLERİ, BUNDAN BÖYLE İSTİSNASIZ SİLİNECEKTİR!!

ÇÖZÜLDÜ Toshiba Tecra Z50 A13-D Mojave Kurulumunda Yasak İşareti

'Mojave' forumunda blackdesign tarafından 16 Mayıs 2019 21:17 tarihinde açılan konu

Bu Sayfayı Paylaş

  1. Arkadaşlar herkese merhaba,
    Mojave imajı buradan indirdim, Flash'a yazdırdım.
    Tek HDD olduğu için aynı HDD içerisindeki oluşturduğum farklı bir bölüntüye HFS formatlı olarak kurulum yapmak için hazırlıklarımı tamamladım. Clover boot menüye ulaştım, boot option kısmından;

    Kurulum için Config'i sırası ile;

    - Config (Clover boottaki en üstteki default olan)
    - HD 4600 - 4400 - 4200 olan
    - MASAÜSTÜ Config​

    Seçtim, ancak kurulum esnasında YASAK işareti alıyorum. Daha sonra yine yukardaki config ayarlarına yine sırası ile boot argümanına cpus=1 de ekledim, Verbos modta da başlattım, USB 2.0 ve 3.0 tüm portları da denedim, malesef sonuç alamadım. Az önce tertemiz formatladım, HDD 'yi ikiye bölüp birine windows kurdum. (işim gereği kurmak zorundayım) ancak yine de buradan yardım alıp tekrar kurulum denerim diye, ikiye böldüm. diğeri hala boş, şu an foruma windows üzerinden bağlandım. Hatta formatlarken yanlışlıkla imajı da silmişim, sıfırdan kurmak için tekrar indiriyorum şu an iniyor.

    Yardımcı olabilir misiniz? Mojave kullanmak istiyorum.
    Yardımlarınız için teşekkürler, iyi forumlar.

     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  2. Clover boot menüde iken boşluk tuşuna basıp verbose mode seçip sistemi başlat. Ve aldığın hatanın görselini paylaş.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  3. Bu problemi bende yaşadım benimki RAM modülüyle alakalıydı deneyebilirsin SMBIOS altından ramleri kendin tanıtman lazım.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  4. Şimdi tekrar flash'e yazdırıyorum imajı. HFS biçiminde tek HDD 'deki ayırdığım bölüntüye kurmayı deneyeceğim. Sonucu birazdan paylaşırım sizlerle.

    eyaRWRKoKWLODgjhy_xqhmDzJahWoD6O.jpeg
    eyaRWRKoKWLODgjhy_xqhmDzJahWoD6O.jpeg
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  5. BIOS Legacy olarak deneme yap. EFI / Clover / Driversoff içinden osxAptio. herbirini tek tek Drivers64UEFI içine koyup deneme yap. Burada dikkat etmen gereken Bunları koyarken Aptiofix koyarken diğer Aptiofix sürücülerini sil. Birden fazla Aptio sürücü olmasın. Ek olarak Clover Boot Menü / Options SMBIOS içinde farklı bir mac kimliği dene. MacBook Pro 11,2 gibi.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  6. @montezuma üstad biıs Legacy 'ydi zaten.
    SMBIOS ayarlarından 11.2 yazıp denedim, olmadı, sonuç aynı.
    Şimdi sürücüleri değiştirip deneyeceğim.

    @montezuma Hocam bu işlerde yeni olduğumu varsayarak ve affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum.
    Şimdi sorum şu;

    D:\EFI\CLOVER\drivers-Off\drivers64UEFI klasörü içerisinden;
    OsxAptioFix3Drv-64
    OsxAptioFixDrv-64​
    Bu iki dosyayı (her seferinde tek olmak üzere);

    D:\EFI\CLOVER\drivers64UEFI klasörünün içine kopyalayıp mı deneyeceğim? Kopyalayayım ancak,

    D:\EFI\CLOVER\drivers64UEFI

    Klasörü içerisinde OsxAptio diye dosya göremiyorum? Bir yerde yanlışlık yapıyor olabilir miyim?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  7. Cihazı UEFI olarak Boot ediyorsan bu dosyalar UEFI klasörü içinde olsun.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  8. Dosya ismini değiştirmeden atıyorum klasör içine? Doğrudur umarım :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  9. Sadece Drivers içindeki Aptio... dosyalarını klasör içine kopyalıyorsun dediğim gibi.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
    blackdesign bunu beğendi.
  10. OsxAptioFix3Drv-64.efi olmadı, şimdi onu sildim, Drivers-off içinden OsxAptioFix3Drv-64.efi 'yi deniyorum.
    SMBIOS 'tan 11.2 denedim olmadı, başka deneyebileceğim yöntemler var mı? 11.2 gibi? OsxAptioFix3Drv-64.efi de olmazsa son olarak onu da deneyeceğim.

    Malesef iki aptio dosyasında da sonuç aynı oldu. Başka neler deneyebilirim?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
Yükleniyor...
Yükleniyor...