ÇÖZÜLDÜ TP-Link TL-WN727N v4 Kext sorunu

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
45
i-9-Dy3acPpPlT-Jyx8XFtdciw65uHTc.jpeg

TP-Link TL-WN727N v4 cihazının internet üzerinde Osx86 adresinde bulunan 10.12.6 versiyonu ile uyumlu değil. en son El Capitan versiyonu var. Bu cihazın kexti elinizde mevcut mu? Dalgınlığıma geldi kurdum dosyayı ve kurmuş bulundum ve sierra kernel panic ile birlikte memory hatası aldım. Bu konuyu neden açtım. Aramalarda bunun ile ilgili bir soru veya çözüm olursa en azından burada birikir. Technopat sitesinde biri çalıştırdım demiş aynı driver ile ama benim kurulumumda böyle bir hata aldım.

Soru : pkg ile kurduğumuz kexti masaüstüne ulaşmadan kaldırmanın bir yolu yok mu? OSx in EFI klasörüne ulaştığımız gibi bir windows uygulaması ya da clover ayarı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,812
7,593
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Transmac kullanabilirsin.

Paralı bir uygulama fakat deneme sürümü 10 gün yahut 15 gün gibi bir şeydi.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
45
Transmac kullanabilirsin.

Paralı bir uygulama fakat deneme sürümü 10 gün yahut 15 gün gibi bir şeydi.
anlatamadım galiba. bilgisayarda 2 disk var birinde windows birinde ise mac kurulu. macos diskindeki masaüstüne ya da dosyalara transmac ile ulaşabiliyor muyuz?

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
45
Kardeşim daha denemeden anlatamadığını nereden çıkardın ? :)

Anladım ben seni. Transmac ile erişebilirsin.

TransMac Windows software to open Mac APFS/HFS Disks and DMG files
deneyemedim çünkü makina iş yerinde. :) pazartesi sabah deneyeceğim o zaman :)

o zaman diğer sorunuma çare var mıdır sende?.

yukarıdaki cihazın pkg sini kurdum akabinde memory hatası (ram ile ilgili sanırım) almaya başladım. bu program ile ilgili kexti kaldırıp sistemi yeniden hayata döndürebilir miyim?

Teşekkürler.

Gidip şu uygulamayı satın alayım.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Uygulamaya o kadar para vermeye gerek yok.

Diğer soruna gelince sistem hayata dönerse ne âlâ fakat dönmezse Transmac ile önemli dosyalarını Windows'a çekip yeniden kurulum yaparsın.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: AcarAslan

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
45
Uygulamaya o kadar para vermeye gerek yok.

Ofis ve finalcut satın almış biriyim :) Zenginim para bende hissiyatı yaşatmak istemiyorum. Imacim var orada kullanıyorum uygulamaları. İhtiyaç oluyor böyle uygulamalara. Notebookum uyumlu diye hackintosh olayına girdim.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
40
Yani, sen bilirsin ama ben böyle bir sorunla karşılaşsaydım elimde Ubuntu Live USB var onunla boot edip hallederdim.

Sürekli dosya alışverişi olacaksa da diskte ExFat formatlı bir bölüm oluşturup orayı ortak kullanırdım ama yine de sen bilirsin.

Programı kullandım ama oradan hiç alışveriş yapmadım bunu da belirteyim. Kredi kartı falan verme sen yine de :)

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

AcarAslan

APPRENTICE
13 Şub 2018
67
22
71
45
Yani, sen bilirsin ama ben böyle bir sorunla karşılaşırsam elimde Ubuntu Live USB var onunla boot edip hallederdim.

Sürekli dosya alışverişi olacaksa da diskte ExFat formatlı bir bölüm oluşturup orayı ortak kullanırdım ama yine de sen bilirsin.

Programı kullandım ama oradan hiç alışveriş yapmadım bunu da belirteyim. Kredi kartı falan verme sen yine de :)
Sanal CC kullanıyorum internette. uygulama 275 tl ise CC'ye 280 tl aktarıyorum ve satın alıyorum. patlatamazlar CCyi yani.

Masaüstü olsaydı makina 1 tane diski dediğin gibi yapardım ama şu da var tuxera uygulamam ile windows bölümüne ulaşabiliyorum mac üzerinden ntfs dosya sistemine. Mac uçunca elimde kalıyor herşey o yüzden böyle bir program ihtiyacı duyuyorum. teşekkürler yardımların için pazartesi günü belli olacak her şey. Çözüme ulaşırsam yazarım.

Yani, sen bilirsin ama ben böyle bir sorunla karşılaşsaydım elimde Ubuntu Live USB var onunla boot edip hallederdim.

Transmac'ı satın aldım. Gerçekten başarılı bir program. Settings bölümünde access non-removeable drives r/w bölümüne tıklayınca Mac bölümündeki dosyaları silebiliyorsunuz. Tplinkin kexti sildim ama işe yaramadı ya da ben beceremedim. dosyalarıma ulaşıp yedekledim sonra yeniden kurdum sierrayı. Teşekkürler her şey için.

• Like
Tepkiler: taluyka