ÇÖZÜLDÜ UEFI Sierra EFI mount edememe sorunu.

Erdem

APPRENTICE
10 Eki 2017
30
3
0
24
Şimdi tekrardan rehberinizdeki gibi önce win10 sonra macos kurulumu yaptım. Ama bu sefer efi gözükmüyor clover bootloaderda efi mountta da görünmüyor.

Diskutil çıktısı şu şekilde. Şimdi ne yapmalıyım?
cziZoJmgY-oO0VSOXJyEuNqCdRs0an2T.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:

Ahmet

APPRENTICE
12 Eki 2017
29
2
21
33
Ben daha 1 günlük mac kullanıcısıyım ama şu şekilde bir çözüm yapabilirsin.

Eğer efi dosyan tam ise windows üzerinden de yükleyebilirsin.

Bunun için:
  1. diskpart
  2. sel disk [efi kurulu disk]
  3. sel part [efinin olduğu bölüm numarası]
  4. assign
Bu kodları yazdıktan sonra explorer++ programını indirip yönetici olarak başlat.
Eğer istersen Hasleo EasyUEFI programı ile boot sırasını da değiştirebilirsin.

** Eğer linux üzeri bir sistemin varsa onunla da nasıl yapacağını yazayım ama direk mac üzerinden yöneticilerin yazmasını beklemen lazım :)

• Like
Tepkiler: Erdem

Erdem

APPRENTICE
10 Eki 2017
30
3
0
24
Explorer programından sonra yapmam gerekenleri daha detaylı açıkar mısınız? Disk partta kurulum diskini seçtikten sonra bölümleri gösterirken efi dosyası gözükmüyor.

k8OStcTup5xhESmdtqijoMGBZ3oGlR8f.png

Bunu sanırım mac üzerinden halletmem gerekiyor. Efi bölüntüsü oluşmuyor benim sistemimde galiba. Bunu nasıl çözebiliriz ?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Ahmet

APPRENTICE
12 Eki 2017
29
2
21
33
Explorer programından sonra yapmam gerekenleri daha detaylı açıkar mısınız?
USB üzerindeki CLOVER klasörünü EFI içerisine kopyalaman yeterli.

Explorer programından sonra yapmam gerekenleri daha detaylı açıkar mısınız?

Diskpartta kurulum diskini seçtikten sonra bölümleri gösterirken efi dosyası gözükmüyor.

Ekran Alıntısı - Hızlı Resim

Bunu sanırım mac üzerinden halletmem gerekiyor. Efi bölüntüsü oluşmuyor benim sistemimde galiba. Bunu nasıl çözebiliriz ?
Resim dosyanı şimdi gördüm. Windows'u LEGACY kurmuş olabilir misin acaba?

Erdem

APPRENTICE
10 Eki 2017
30
3
0
24
USB üzerindeki CLOVER klasörünü EFI içerisine kopyalaman yeterli.
Kopyalayabileceğim bir efi bölüntüsü bulunmuyor sistemimde. Görünmüyor ya da kurulmadı hiç. Benim problemim efinin içerisine bir şeyler kopyalamak için önce efiyi bulmak ya da oluşturmak. Teşekkürler size ilginiz için ama macos üzerinden işlem yapmak gerekicek sanırım.

UEFI şekilde kurdum.

Ahmet

APPRENTICE
12 Eki 2017
29
2
21
33
Kopyalayabileceğim bir efi bölüntüsü bulunmuyor sistemimde. Görünmüyor ya da kurulmadı hiç. Benim problemim efinin içerisine bir şeyler kopyalamak için önce efiyi bulmak ya da oluşturmak. Teşekkürler size ilginiz için ama macos üzerinden işlem yapmak gerekicek sanırım.

UEFI şekilde kurdum.
Yardımcı olamadım kusura bakmayın. İsterseniz birde paragon üzerinden EFI bölümü var mı yok mu kontrol edin. Şuan hiçbir EFI bölümü yok görünüyor.

Erdem

APPRENTICE
10 Eki 2017
30
3
0
24
Yardımcı olamadım kusura bakmayın. İsterseniz birde paragon üzerinden EFI bölümü var mı yok mu kontrol edin. Şuan hiçbir EFI bölümü yok görünüyor.
Baktım paragondada efi bölümü göremiyorum hali hazırda. Teşekkürler tekrardan ben tekrardan bir kurulum yapayım sisteme sonra yine bu posta yazarım olanları windowsu kurup tekrar deneyeceğim :D Saolun tekrardan. Ama çözüm için windowsu yeniden kurmam gerektiğini düşünüyorum kurulum problemi gibi geldi bana.

Ahmet

APPRENTICE
12 Eki 2017
29
2
21
33
Baktım paragondada efi bölümü göremiyorum hali hazırda. Teşekkürler tekrardan ben tekrardan bir kurulum yapayım sisteme sonra yine bu posta yazarım olanları windowsu kurup tekrar deneyeceğim :D Saolun tekrardan. Ama çözüm için windowsu yeniden kurmam gerektiğini düşünüyorum kurulum problemi gibi geldi bana.
Erdem bey kurulum yaparken kuracağınız diski bir kereye mahsus yeni diyerek ve tüm disk boyunu seçerek formatlamanız gerekiyor aksi halde EFI oluşmayabilir..

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Diskinde EFI bölüntüsünün olmaması normal. Çünkü Windows kurulumunu UEFI olarak yapmıyorsun. Aşağıdaki bağlantıdaki rehberi takip ederek Win 10 Kurulum USB oluşturup tekrar dene.
UEFI İLE WİNDOWS 10 KURULUM USB'Sİ HAZIRLAMA
Ve mükerrer konu açtığın sana sadece buradan uyarı veriyorum. Bunun tekrarı halinde uyarı cezası alacaksın.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Erdem

APPRENTICE
10 Eki 2017
30
3
0
24
Diskin bölüntüsünü tekrardan formatlayıp windowsu aynı şekilde kurduğumda başarılı sonuca ulaştım şuan boot menüsü de tamam. Yardımlarınız için teşekkürler.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler